R7 9800x3D ve 9070 XT stres testi sonuçları normal mi?

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Arkadaşlar selamlar, yeni topladığımız sistemde fan hızını manuel olarak en yüksek yapıp AIDA64 üzerinde test ettik,
İşlemci kendisini 4.80 GHz'lere kadar boostluyor ve sonuçlar bu şekilde:
BIOS'ta Gaming mode açık ve 105 wtdp modu açık. Anakartı ASRock 870 Pro RS Wi-Fi.
6 dakikalık test sonuçları bu şekildedir:

IMG_2176.jpeg

Sizce bu sonuçlar normal mi?

@MelihÖzer @efebatiin @YüzbaşıJohnPrice

Arkadaşlar selamlar, yeni topladığımız sistemde fan hızını manuel olarak en yüksek yapıp AIDA64 üzerinde test ettik,
BIOS'ta Gaming mode açık ve 105 wtdp modu açık. Anakartı ASRock 870 Pro RS Wi-Fi.

Eki Görüntüle 2456402

Anakartınızın voltaj ölçüm sensörü yanlış göstermiş. Onun haricinde bir problem görünmüyor. İşlemciniz 5220 MHz olarak olağan hızda çalışmış ve 110W ile Max 79 dereceye ulaşmış. Değerleriniz gayet sağlıklı ve sorun görünmüyor.

Anakartınızın voltaj ölçüm sensörü yanlış göstermiş. Onun haricinde bir problem görünmüyor. İşlemciniz 5220 MHz olarak olağan hızda çalışmış ve 110W ile Max 79 dereceye ulaşmış. Değerleriniz gayet sağlıklı ve sorun görünmüyor.
Hmm, anladım hocam çok teşekkür ederim. Birkaç test daha atacağım, onlara da bir göz gezdirirseniz çok sevinirim.

Eki Görüntüle 2456402

Hocam selamlar. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sistemi uzun uzun detaylı toplamıştık hatırlıyorum :). Max 79 derece iyidir hocam. Max sıcaklığı 95 derece o işlemcinin. 85 üstüne çıkmadıkça problem yok. Zaten 9070xt'niz var. 2k ultra grafikte oyun oynarken işlemciniz hiç bir zaman bu sıcaklıkları görmeyecek, o kadar yük binmeyecek çünkü.

Hocam selamlar. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun sistemi uzun uzun detaylı toplamıştık hatırlıyorum :). Max 79 derece iyidir hocam. Max sıcaklığı 95 derece o işlemcinin. 85 üstüne çıkmadıkça problem yok. Zaten 9070xt'niz var. 2k ultra grafikte oyun oynarken işlemciniz hiç bir zaman bu sıcaklıkları görmeyecek, o kadar yük binmeyecek çünkü.
Çok teşekkür ederim hocam.
10 dakikalık Cinebench testinin 7. dakikasındayım, sonuçlar bu şekilde:
IMG_2180.jpeg

Tam belli oluyor mu bilmiyorum. O yüzden 2 görsel atayım.
IMG_2177.jpeg

Şuana kadar AMD Expo ayarını falan açtık. 6000 MHz’de çalışıyor RAM’ler.

Fakat bir sorunumuz var. Kasanın reset tuşu çalışmıyor. Onunla ilgili de konu açmıştım zahmet olmazsa bakabilir misiniz?

Edit:
10 dakika geçti, sonuçlar;

IMG_2182.jpeg

Ayrıca Multi Core’da 981 puan aldı.

He çok gözünüze batıyorsa sıcaklıklar, Curve Optimizer ayarı yapabilirsiniz. Negatif değer vererek yük altındaki işlemcinin voltajı düşüyor. Negatif offset voltajı girebilirsiniz. Bu curve optimizer ayarından daha etkilidir. Yük altında daha düşük voltaj ile aynı performans yakalanır ama stabilitesi çok zor bunun. Core Performance Boost (CPB) açık kullanıyorsanız onu kapatabilirsiniz bu en çok ısı düşüşünü sağlar. Fakat işlemci base clock ile çalışır performans kaybı olur.

Curve Optimizer ile Negatif offset voltaj ayarları stabilite bozabilir, çok bilginiz deneyiminiz merakınız yok ise çok kurcalamayın derim. Zaten 2k, 4k çözünürlükte oynayacağınız için performans artışı da çok görmezsiniz 1-3 FPS ya fark eder ya etmez. Sadece sıcaklıklar ciddi şekilde düşüş yaşar. Ben bu ayarları yaparak daha sıcak olan 7800x3d ile 1 saatlik OCCT'de 68 derece gördüm max, avarage 65'di. Fakat dediğim gibi performans sağlamayacak size, stabilitesini sağlamak zordur. Sıcaklıkları takıntı yaparsanız düşünebilirsiniz.

MSI afterburner ile oyunlarda sıcaklık değerlerini takip edin. Bu sıcaklıkları görmeyeceksiniz bile. Yine fazla sıcak çalıştığını düşünürseniz dediğim ayarları düşünürsünüz.

Fanların hızını maksimumda unutmayın 😅. Ömrü gitmesin 😅.

Son düzenleme:
He çok gözünüze batıyorsa sıcaklıklar, Curve Optimizer ayarı yapabilirsiniz. Negatif değer vererek yük altındaki işlemcinin voltajı düşüyor. Negatif offset voltajı girebilirsiniz. Bu curve optimizer ayarından daha etkilidir. Yük altında daha düşük voltaj ile aynı performans yakalanır ama stabilitesi çok zor bunun. Core Performance Boost (CPB) açık kullanıyorsanız onu kapatabilirsiniz bu en çok ısı düşüşünü sağlar. Fakat işlemci base clock ile çalışır performans kaybı olur.

Curve Optimizer ile Negatif offset voltaj ayarları stabilite bozabilir, çok bilginiz deneyiminiz merakınız yok ise çok kurcalamayın derim. Zaten 2k, 4k çözünürlükte oynayacağınız için performans artışı da çok görmezsiniz 1-3 FPS ya fark eder ya etmez. Sadece sıcaklıklar ciddi şekilde düşüş yaşar. Ben bu ayarları yaparak daha sıcak olan 7800x3d ile 1 saatlik OCCT'de 68 derece gördüm max, avarage 65'di. Fakat dediğim gibi performans sağlamayacak size, stabilitesini sağlamak zordur. Sıcaklıkları takıntı yaparsanız düşünebilirsiniz.

MSI afterburner ile oyunlarda sıcaklık değerlerini takip edin. Bu sıcaklıkları görmeyeceksiniz bile. Yine fazla sıcak çalıştığını düşünürseniz dediğim ayarları düşünürsünüz.

Fanların hızını maksimumda unutmayın 😅. Ömrü gitmesin 😅.
Çok sağolun hocam, fanları standart moda aldım. FurMark testi yaptım şimdi de. Sonuç böyle:
IMG_2184.jpeg

Başka yapmam gereken test, değiştirmem gereken ayar falan var mıdır?

Çok sağolun hocam, fanları standart moda aldım. FurMark testi yaptım şimdi de. Sonuç böyle:
Eki Görüntüle 2456421
Başka yapmam gereken test, değiştirmem gereken ayar falan var mıdır?
Yok hocam, detaylara girmenize hiç gerek yok. Ramlerin expo açın uclk:mclk 1:1 yapın. Ramler 6000mhz ise 2000 fclk girin oyunların tadını çıkarın :).

Yok hocam, detaylara girmenize hiç gerek yok. Ramlerin expo açın uclk:mclk 1:1 yapın. Ramler 6000mhz ise 2000 fclk girin oyunların tadını çıkarın :).
Hocam dediğiniz ayarları nereden yapacağım?
EXPO açınca otomatikman yapmıyor mu?

Bir de Wi-Fi alıcıları da çalışmıyor. Taktım fakat bilgisayarda WiFi driveri yok. Anakartın tüm her şeyini yükledim. W10 kurdum işletim sistemini. Acaba desteklemiyor mu?

Hocam dediğiniz ayarları nereden yapacağım?
EXPO açınca otomatikman yapmıyor mu?

Bir de Wi-Fi alıcıları da çalışmıyor. Taktım fakat bilgisayarda WiFi driveri yok. Anakartın tüm her şeyini yükledim. W10 kurdum işletim sistemini. Acaba desteklemiyor mu?

Sonuçlar berbat, kullandığınız sıvı soğutma ne? Size kim dedi Gaming modu açın diye, gaming mod bu işlemciler için değil onu kapatın, işlemciden verim alamıyorsunuz ve sıcaklıklar çok kötü keza zaten sonuca da yansımış bu durum.

Bu işlemci için eğri iyileştirici kullanın, her işlemci için ortalama değer her çekirdek için negatif 30'dur, bu şekilde deneyin ve değerlerinizi HWInfo ile kontrol edin buraya paylaşırsınız, eğer memnunsanız bu durumdan kalsın tabii işlemcinin saat hızını PBO ile 200 MHZ artırıp yine aynı şekilde stabil ise ki stabildir değilse denemelere göre +1 artırın eğri iyileştirici değerlerini.

20250329_073550.jpg

Anakartınız iyi, BIOS'a girdiğiniz zaman karşınıza böyle bir tablo çıkması lazım eğer çıkmıyor ise biraz bakının zaten çok karışık değil ama ben size neleri değiştirmeniz gerektiğini paylaşacağım.

Attığım ilk görselde UCLK kısmı var buradan 2100'ü seçin ardından yaklaşık 1-2 ay önce gecikme önleyici bir mod geldi, bunun sizin anakartta isim olarak karşılığını bilmiyorum ben de legacy diye açık, 3 mod var zaten siz legacy seçin eğer böyleyse ismi.

20250329_073626.jpg

Precision Boost Overdrive yazan kısma girin.

20250329_073634.jpg

PBO limit anakart seçin, CPU Boost Clock Overdire yazan kısma girin ve pozitif 200 değerini seçin ve ardından Curve Optimizer yazan kısma girin.

20250329_073644.jpg

Her çekirdeğe ilk başta negatif 30 değeri verin ve yaptığınız değişiklikleri kontrol edin ve kaydedip çıkın. Ek olarak UCLK ayarına dokunmayın eğer sistem başlamıyor ise ondan dolayıdır, onun haricinde ki tüm ayarlamaları yapın UCLK ayarını sona bırakın.

Bu adımları eğer doğru yaptıysanız üç aşağı şu sonucu alacaksınız.

nmhmh.png

Gecikme değeriniz 70 üstünden 60'lara inecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı