R7 9800x3D ve 9070 XT stres testi sonuçları normal mi?

IMG_2245.jpeg

O zaman fanlar 4 pin. Anakartın resmi internet sitesinden yardımcı yazılım indirip Windows'ta da ayarlayabilirsiniz.
IMG_2246.png

Hocam fanlar herhalde 4 pin PWM imiş.
Fakat takarken 3ü dolu 1i boştu pinlerin. Dedim ki herhalde 3 pinlidir :D .

IMG_2245.jpeg

IMG_2246.png

Hocam fanlar herhalde 4 pin PWM imiş.
Fakat takarken 3ü dolu 1i boştu pinlerin. Dedim ki herhalde 3 pinlidir :D .
Fakat eğer 4 pinli ise, neden şimdiye kadar ısıya göre hızları ayarlamadı da ben elle yapınca oldu, onu anlayamadım.

PWM olarak ayarlamışsanız ısıya göre dönmesi gerekir. Siz manual ayar seçmişsiniz.
Hocam sistem açıldığından beri otomatikteydi o ayar. Siz dediğinizde DC’ye aldık değişiklik olmadı. Bir de PWM deneyelim dedik, o vakit düzeldi.
Sizin bahsettiğiniz Silent, Turbo türevi ayarlar DC ve otomatikteyken fan hızına etki etmiyordu. Manuele alıp, kendim değerleri girince ve PWM’ye alınca düzeldi.

Benim anlamadığım şey, otomatikteyken neden PWM olduğunu tespit etmemesi. Belki de en başından beri PWM seçmem gerekiyordu, bilmiyorum. Manuel ayarları eski hale getirince yine ısıya göre hızlar değişir mi emin değilim.

Manual ayarda ısıya göre hız ayarlarsınız. Örneğin; ısı 70 derece olduğunda fanlar %60 dönsün gibi. Sorun olacağını sanmıyorum.
Tamamdır hocam teşekkürler.

@MelihÖzer @turko35408
IMG_2252.jpeg

Arkadaşlar RDR2’de ayarları ve advanced ayarları dahil çekebileceğimiz en yüksek ayarları yaptık 1080p’de. İşlemci 50-55 derece, ekran kartı ise 60-65 derecede idi.
Sonuçlar makul görünüyor, sizce nasıl?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam teşekkürler.

@MelihÖzer @turko35408
Eki Görüntüle 2457226
Arkadaşlar RDR2’de ayarları ve advanced ayarları dahil çekebileceğimiz en yüksek ayarları yaptık 1080p’de. İşlemci 50-55 derece, ekran kartı ise 60-65 derecede idi.
Sonuçlar makul görünüyor, sizce nasıl?
Çok çok iyi. Konunun en başından beri söyledim. İlk testinizde bile sonuçlarınızın iyi olduğunu, oyunlarda o sıcaklıkları görmeyeceğinizi söyledim. Boşu boşuna CO ayarlarıyla uğraştınız gereksiz yere 😅. Sizin için farklı bir deneyim oldu 😅. Tekrardan güzel günlerde kullanın hocam. Değerler çok iyi. İşlemcinizin max sıcaklığı 95 derece zaten. 55 derecenin ne kadar sağlıklı olduğunu ordan anlayın. GPU içinde +80 derecede tehlike başlar, 70 dereceye kadar çok iyidir. Gözünüz aydın, miss gibi sistem. Dizenin eline sağlık yahu 😅🤣🤣.

Çok çok iyi. Konunun en başından beri söyledim. İlk testinizde bile sonuçlarınızın iyi olduğunu, oyunlarda o sıcaklıkları görmeyeceğinizi söyledim. Boşu boşuna CO ayarlarıyla uğraştınız gereksiz yere 😅. Sizin için farklı bir deneyim oldu 😅. Tekrardan güzel günlerde kullanın hocam. Değerler çok iyi. İşlemcinizin max sıcaklığı 95 derece zaten. 55 derecenin ne kadar sağlıklı olduğunu ordan anlayın. GPU içinde +80 derecede tehlike başlar, 70 dereceye kadar çok iyidir. Gözünüz aydın, miss gibi sistem. Dizenin eline sağlık yahu 😅🤣🤣.
Ahahaha evet haklısınız hocam. Gerçekten dizenin eline sağlık çok fena sistem olmuş :D .

Hayırlı uğurlu olsun tekrardan hocam, en güzel günlerde kullanın. 2k monitör de geldimi o zaman tadından yenmez 🤣.
Hocam selamlar, Metro Exodus'ta tüm ayarlar, RTX falan full deneme yapayım dedim. Ekran kartı 80 dereceyi geçti. Hairworks, RTX falan açıktı yansımalar da ray tracing olarak ayarlıydı. Tüm ayarları yapabileceğim en yüksek kademeye getirmiştim.
1743380839823.png

Bu oyunda normal midir bu? Marvel's Spider-Man'de dahi tüm ayarlar fullde ve rtx de ultradayken 60 dereceyi hiç geçmiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı