R9 295X2 Radyatör Peteği delindi

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar birkaç saat önce R9 295X2'nin radyatörünü kasaya monte ederken vidayı biraz fazla uzun kaçırmışım ve vida biraz peteklerin içine girdi. Vidanın ucu düz olduğundan petekleri deldiğini sanmıyorum. Ama peteklerde yamulma oldu. Daha montajı bitiremedim. Radyatörü birkaç dakika salladım, ters çevirdim herhangi bir akıtma ve sızıntı olmadı. Şu an evde olmadığım için fotoğrafını atamadım ama hasar gören yeri alttaki resimde kırmızı rengi ile belirttim. Bu ilk su soğutma tecrübem olduğu için biraz bilgisizim.
1- Bu hasar sonra başımı ağrıtır mı?
2- Yani sistemdeki su o ince peteklerin mi arasından geçiyor yoksa mavi ile işaretlediğim kalın yerlerden mi geçiyor?
3- Bu ince petekler ne işe yarıyor?
Şimdiden teşekkürler.

aiivq.jpg

Sonuna kadar bastırdınız mı ? Eğer öyle değilse bir şey olacağını sanmıyorum. Şu var ki hiç sıvı soğutma kullanmadım ve görmedim. Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar.

Petekler aynı arabaların motorlarının önünde bu şekil petekler olurdu soğutmak için. Ekran kartındaki peteklerde aynı mantık soğutma için koyulmuş. Bence su bu peteklerin içinden geçiyordur. Ben böyle düşündüm. Eğer bir delinme büyük bir zarar yoksa sıkıntı yapmayabilir.

Petekler aynı arabaların motorlarının önünde bu şekil petekler olurdu soğutmak için. Ekran kartındaki peteklerde aynı mantık soğutma için koyulmuş. Bence su bu peteklerin içinden geçiyordur. Ben böyle düşündüm. Eğer bir delinme büyük bir zarar yoksa sıkıntı yapmayabilir.
Ben de öyle biliyordum ama petekler fazla ince gibi geldi bana yani o kadar yerden su geçebilir mi bilmiyorum? Bayağı bir salladım, hasardan tarafa eğdim ama bir sızıntı olmadı. Acaba su daha pompalanmadığı için peteklere ulaşmadığı için midir bu yoksa önemli bir hasar olmadığı için midir?

Biraz önce tomshardware de şu resmi gördüm içim rahatladı gibi biraz. Ama yine de bilmiyorum tam olarak.
tubes_fins.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı