R9 380 4GB AMD GPU'lar doğuştan sorunlu mu?

tcturgut

Hectopat
Daha fazla  
Resimde görüldüğü gibi sistem boşta çalışıyor olmasına rağmen GPU mümkün olan en yüksek hızlarda çalışıyor. OC moda alsam çalışma hızı yükseliyor ve grafik değerleri de son hıza çıkıyor. Manual olarak frekansları düşürmek istersem buna izin vermiyor. Yorumlarınızı bekliyorum...

Adsız.jpg

Bazende bu şekilde saçmalıyor...

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uygulamayı kaldırdıktan sonra GPU değerlerini nasıl gördünüz? belki yine yüksek değerlerde çalışıyordur...

Asus sitesinden en güncel sürümünü indirdim, zaten yazılım bir yıl içinde 4-5 kez güncellenmiş...

Gpu-z ile tekrar baktım. Şimdi otomatik olarak frekansını ve fan ayarlarını kendi düşüğe alıyor.Yani olması gerektiği gibi.Tabi sizdeki sorun aynı şekilde düzelir mi? bilmem. Ben sadece kendi başıma geleni paylaştım bir fikir verebilir diye, sorumluluk size ait.

Bir yerde okumuştum yeni Crimson sürücüleri daha tam stabil olmadığından bazı ekran kartlarında sorun vermiş. Yani sorun sürücü kaynaklı olabilir. Crimson sürücü varsa komple silip yerine Catalyst kurup tekrar bak bakalım.
Çok sağ olun dediğiniz gibiymiş Amd radeon ayarlarını kaldırdım ekran kartım eski performansı ve kararlılığıyla sorunsuz bir şekilde çalışıyor. AMD nasıl böyle sorunlu bir yazılım yapar aklım almıyor,perişan etti bizi...inşallah başkalarına da bu çözüm yardımcı olur.özellikle performans sorunu yaşayanlar çok fazla.söylediniz yazılımları kaldırırlarsa kesinlikle yüksek FPS alacaklardır...

Resimde görüldüğü gibi sistem boşta çalışıyor olmasına rağmen GPU mümkün olan en yüksek hızlarda çalışıyor. OC moda alsam çalışma hızı yükseliyor ve grafik değerleri de son hıza çıkıyor. Manual olarak frekansları düşürmek istersem buna izin vermiyor. Yorumlarınızı bekliyorum...

Eki Görüntüle 129987

Bazende bu şekilde saçmalıyor...

Eki Görüntüle 129997
GTX 950 kullanıcısıyım boşta 35C üstünü görmüyorum. (ASUS)

Açtığınız konunun başlığı çok yanlış, kartınız sıkıntılı olabilir yada siz hata yapmış olabilirsiniz.

AMD nasıl böyle sorunlu bir yazılım yapar aklım almıyor,perişan etti bizi...inşallah başkalarına da bu çözüm yardımcı olur.özellikle performans sorunu yaşayanlar çok fazla.söylediniz yazılımları kaldırırlarsa kesinlikle yüksek FPS alacaklardır...

Böyle bir şey yok. Ben Crimson Edition kullanıyorum. Catalyst'ten daha iyi geldi. R9 280 kullanıyorum.

GTX 950 kullanıcısıyım boşta 35C üstünü görmüyorum. (ASUS)
Ekran kartına aşırı yük bindiği için ısınıyor.Bilgisayara virüs bulaşmış asıl sorunum buymuş Kaspersky yükleyip detaylı aramadan sonra etkisiz hale getirdim ve sorun kalmadı...

Açtığınız konunun başlığı çok yanlış, kartınız sıkıntılı olabilir yada siz hata yapmış olabilirsiniz.

Böyle bir şey yok. Ben Crimson Edition kullanıyorum. Catalyst'ten daha iyi geldi. R9 280 kullanıyorum.
Sisteme bulaşan virüs nedeniyle sorun yaşanmıştır.Tüm pc detaylı olarak Kaspersky ile taratılmış ve sorundan sonsuza dek yok edilmiştir...

Ekran kartına aşırı yük bindiği için ısınıyor.Bilgisayara virüs bulaşmış asıl sorunum buymuş Kaspersky yükleyip detaylı aramadan sonra etkisiz hale getirdim ve sorun kalmadı...

Sisteme bulaşan virüs nedeniyle sorun yaşanmıştır.Tüm pc detaylı olarak Kaspersky ile taratılmış ve sorun sonsuza dek yok edilmiştir...

Ben ekran kartını aldığımdan beri sorunlar yaşıyorum önceden R9 270x vardı kasaya sıvı dökümünden sonra değiştirmek zorunda kaldım ve R9 380 e geçiş yaptım.
Fakat geçiş yaptığım andan beri aşırı düşük fps ler alıyorum örneğin Cs GO da R9 270x ile 250 fps alırken R9 380 ile 150 16 vs 16 serverlarda ise 80 fps ye kadar düştü 1024x768 low ayarlarda.
Battlefield 4'de ise 80 fps den 20 fps lere düşüş yaşadım genel olarak oyunlarda büyük fps kayıpları yaşadım temiz kurulum yaptım herşeyi yaptım ama bir çözüm bulamadım işlemcim en fazla 60 dereceyi gördü yükte driverlar güncel fakat bir çözüm yok
Sistemim ise
İşlemci: fx 8320
Ram: 16gb dual
Anakart: 970A G43
Ekran kartı : Msi R380 2Gb

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı