R9 380 4GB AMD GPU'lar doğuştan sorunlu mu?

tcturgut

Hectopat
Daha fazla  
Resimde görüldüğü gibi sistem boşta çalışıyor olmasına rağmen GPU mümkün olan en yüksek hızlarda çalışıyor. OC moda alsam çalışma hızı yükseliyor ve grafik değerleri de son hıza çıkıyor. Manual olarak frekansları düşürmek istersem buna izin vermiyor. Yorumlarınızı bekliyorum...

Adsız.jpg

Bazende bu şekilde saçmalıyor...

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çok konu açtım ve kimse herhangi bir sorun cevap bulamadı.Daha önceki sistemim olan R9 270x ekran kartını sıvı teması yüzünden değiştirmek zorunda kaldım.
İşlemcim Fx 8320
Anakartım 970a G43
16 Ram
Vardı eski sistemim yeni sistemime ise sadece R9 380 2Gb modelini ekledim ve CsGo da 16vs16 serverlarda 80 60 fps leri gördüm low ayarlarda.Üstelik çözünürlük 1600x900 olmasına rağmen.GtaV de anlık takılmalar kasmalar yaşadım Battlefield 4'de mantle açık veya kapalı fps 80 den 90 dan 20 25 lere ani düşüşler yaşadım.
Ve hertürlü denileni yaptım BIOS güncelledim temiz kurulum yaptım Windows 7'yi temiz kurulum yaptım olmadı Windows 10'u kurdum temiz kurulum yaptım yine olmadı.
Driver temelli sildim baştan yükledim farklı driver sürümlerini denedim hala aynı sorun devam etti.
Üstelik bu süreçte GPU kullanımı %100'dü ve dereceside 50 dereceydi, işlemcim ise en yüksek 60 65 civarları gördüm.Daha önceki konularıma bakarsan daha detaylıda bulabilirsin.

Merhaba arkadaşlar,

dün itibari ile bende bu ekran kartından aldım aynı sorun bendede var driverları son sürümleriyle birlikte doğru kurulum yaptım bazı oyunlarda (COD,Ryse Son of Rome,Watchdogs) sorun olmuyorken GTA V , MKX gibi oyunlarda ani düşük fps sorunları yaşıyorum şuanki sistemim amd a8 6600k APU 4.2 GHZ , 16 Gb Ram ,Asus R9 380 4gb . technopat incelemerinde GTA V 60 fps oynatıyordu kart , acaba işlemci kaynaklamıdır , ısı konusunda zaten stock fan var ciddi bi ses ile çalışıyor sogutmayı geliştirsem faydası olurmu yoksa direk olarak yeni bir işlemciyemi yönelmeliyim yada farklı bir çözümü varmı eski kötü ekran kartımda normal düzeyde bile 30 fps de 720 p hd de oynuyordum şuanki kartta low bile yapsam yine FPS düşüyor ( 7 fps e kadar anlık düşüş yaşadım :( )

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı