R9 380 İçin 600 TL İşlemci Önerisi

Hasan005152hsnta

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim:
AMD FX 4300 CPU
AMD Radeon MSI R9 380 4G GPU
Gigabyte GA 78LMT-S2 anakart
Xmateg Xcalibre A600 600W PSU
2x8GB DDR3 1600 MHZ RAM

Maksimum 600 TL bütcem var. Oynadığım her oyunda işlemci darboğazı yaşıyorum. Bu durum son PUBG deneyiminden sonra can sıkıcı olmaya başladı. Sizce ne yapmalıyım. FX 8350 N11 fiyatı 600 TL. Bu işlemciyi alsam oyun deneyimim nasil değişir? Bunu merak ediyorum. Veya bu bütçe ile yapılabilecek daha mantıklı bir durum var mı ? Ayrıca FX 8350 işlemci AM3+ soket benim anakartta AM3+ alsam bu anakarta işlemciyi takabilir miyim ? Yani bendeki 4300'ü söküp 8350 yi direk takabilir miyim ? İlla anakarti değişmem gerekecekse Ryzen serisi bir işlemciye de gecebilirim bu bütçeyi aşmamak koşulu ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
8350 o kart için yeterli olur ama DDR4 sisteme geç derim, bu sisteme yatırım yapma.
DDR 4 un nasıl bir avantajı olur. Biraz bahseder misin ?
Bu şekil bekleyip, bütçeyi arttırıp, DDR4 e geçmek daha mantıklı bir karar olacakdır.
Aynen mantıklı olabilir fakat bu bilgisayarı bundan sonra kullanacağım 1 bilemedin 2 sene. Sonra sıfırdan yenisini toplayacağım. Şuanki amacım rahat bir şekilde oyunlari oynamak. Mesela GTA 5 işlemci gerektirmeyen şehir dışı bölgelerde 70-80 FPS bile gorebilirken, şehir içi 40 falan oluyor. Pubg çok adam olmadıkça 60 FPS falan ama ani anlarda 40 a droplaniyor ki bu drop son fight'larda olmeme sebep oluyor genelde. En basitinden CSGO bile gamma full iken veya bazı topluluk serverlarinda 12vs12, 24vs24 gibi büyük maplarda FPS can sıkıcı olarak droplaniyor. Yani şuanda yapmak istediğim; yeni sistem alana kadar sistemi tam olarak kullanmak rahat oyun oynamak.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı