R9 380 Kasma Hissiyatı Sorunu

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar. R9 380 ekran kartım var. Bütün oyunlarda FPS 100 ve üstü iken sorun yok fakat 99.9 ve altı olunca ekranda kırılma ve kasma hissiyatı oluşuyor. İşin garip yanı FPS 60 iken kırılma ve kasma hissiyatı yok fakat 61-99.9 arası FPS alınca kırılma ve kasma hissiyatı oluşuyor. Bunun sebebi nedir ? Monitör mü yoksa ekran kartı mı ?

Vsync açınca fare hassasiyeti mahvoluyor

Buyrun videoyu çektim. Videoda belli olmuyor sorunum ama anlatmaya çalıştım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI R9 380 Gaming 2G modelini kullanıyorum. Airrivals 1600*1200 yüksek ayarında oynarken FPS 33 civarı olmasına rağmen ben de takılmalar yaşıyorum. Anlam verebilmiş değilim.

Yırtılmalar fazla FPS değerinden kaynaklanır bildiğim kadarıyla, Vsync açınca da fare hissi bozuluyor diyorsun, ya ayarları düşür sürekli 100 FPS üzerinde kal yada ultrada 45-60 arası FPS alacak şekilde ayarla başka çözüm yolu yok gibi.

Yırtılmalar fazla FPS değerinden kaynaklanır bildiğim kadarıyla, Vsync açınca da fare hissi bozuluyor diyorsun, ya ayarları düşür sürekli 100 FPS üzerinde kal yada ultrada 45-60 arası FPS alacak şekilde ayarla başka çözüm yolu yok gibi.
Sorunu çözmeye yönelik bir şey değil bu görmezden gelmek. Sorunun kaynağını arıyorum ben

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı