R9 390X Gelmek Üzere

AMD'nin Facebook'ta bir kullanıcıya vermiş olduğu cevap, Rx 300 serisinin çıkmak üzere olduğunu gösteriyor. GTX 970'ini yeni satmış ve GTX 980 almak ile AMD'nin yeni serilerini beklemek arasında kararsız kalmış Wonjoon Kim'e AMD'nin verdiği cevap yeni serileri için son rötuşları yaptıklarının resmi açıklaması niteliğinde.



Kaynak:
wccftech.com: AMD "Putting The Finishing Touches" on Radeon 300 Series

AMD-putting-the-finishing-touches-on-300-series.jpg
R9-390X.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
seviyesi ve fiyatı ortalama ne olucak ? kaynakta yazıyo olabilir ama ingilizcem yok

Henüz tam belli değil. 28 nm gelirse TDP sınırlarını zorlayacak ve tek GPU olmasına rağmen sıvı soğutma kullanacak. Fiyatın hiç ucuz olacağını sanmıyorum. Zar alanı olarak Hawaii' den daha büyük olması ve HBM bellek kullanması sebebiyle çok yüksek maliyete sahip olacak. Amrial gemisi modeli için 1000 dolar gibi bir fiyat görürseniz şok olmayın. TR'de otomobil fiyatına satarlar herhalde.
 
Bence 4000 TL ile 4500 TL arasında olur 390x.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
R9 2xx serisi ucuzlar mı, ne dersiniz ? R9 280x falan almayı düşünüyorum. Bir de şu DX12 meselesinde AMD'lerde artış olmuş diyorlar. R9 280x modeli DX12 kullanabilicek mi, çok anlamıyorum ondan?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
r9 2xx serisi ucuzlar mı ne dersiniz ? 280x falan almayı düşünüyorum birde şu dx12 meselesinde amd lerde artış olmuş diyolar 280x modeli dx12 kullanabilicekmi çok anlamıyorum ondan ?

R9 2xx serisi yazılım ile DX 12 destekleyecek diye biliyorum. Ama donanımsal olarak DX 12 destekleyen kartlardan kesinlikle daha az performans verecek. Zaten Mantle birazcık daha fazla performans veriyor. (Ama Mantle her oyunda yok.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı