R9 5900X sistem iyi mi?

Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım sizce iyi midir görüşlerinizi bekliyorum.

Anakart: MSI X570 ace.

İşlemci: Ryzen 9 5900X. ( işlemci kuzenimin hediyesi 😀 )

RAM: XPG specrtix 2x16 32 GB DDR4 4133MHz.

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 3080 white Edition.

Kasa: XPG Battlecruiser beyaz.

Sıvı soğutucu: NZXT Kraken Z73 3600mm.

SSD M.2: Samsung 980 500 GB.

HDD: Seagate Barracuda 2 TB.

Güç kaynağı: ASUS ROG STRIX 850W 80+ Gold Full modüler.

SSD ve HDD en iyi seçim değil onun dışında çok güzel.

SSD; DRAM bulundurmuyor en büyük eksisi bu. Detaylı bir açıklama isterseniz;

HDD ise; SMR kayıt kullanıyor ve traktör gibi ses yapıyor.

Iyi, hayırlı olsun.

Teşekkürler Allah razı olsun. Yorumunuz için.

SSD ve HDD en iyi seçim değil onun dışında çok güzel.

SSD; dram bulundurmuyor en büyük eksisi bu. Detaylı bir açıklama isterseniz;

HDD ise; smr kayıt kullanıyor ve traktör gibi ses yapıyor.

SSD daha gelmedi peki 970 ile değişeyimi yoksa başka marka önerir misiniz?
Sistem çok iyi. Kötü demek saçma olur. Fakat işlemci kuzenimin hediyesi yazmışsınız içimden "ne kuzenler var be" dedim.

Allah size de en güzellerini verir inşallah yorumunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD daha gelmedi peki 970 ile değişeyimi yoksa başka marka önerir misiniz?
Açıklık getirmeye çalışayım.

Samsung 980 kendisi "EVO" serisi olmadığı için pek iyi bir SSD değil. Samsung'un kendi isimlendirme olayı var her markanın kendine has olduğu gibi.
980'in en büyük eksisi DRAM bulundurmaması. Bu bütçeye kesinlikle alınmamalı.

970 EVO aslında gayet iyi bir SSD ancak kendi fiyat etiketinin 50TL bile altında kendisinden iyi SSD'ler var. Kendisinden ucuz olup daha iyileri olduğu sürece alınmasını tavsiye etmiyorum.

CS3030'a gelirsek indirim zamanlarında A2000 fiyatına düşüyor. Bedava niyetine satılıyor yine 970 EVO'yu geçiyor ancak JD1000PRO'nun gerisinde. Eşeğe emanet etmem diyenlerin seçebileceği bir ürün.

970 EVO Plus'a gelirsek evet 970 Pro hariç bütün PCI-e 3.0 SSD'lerden en iyisi ancak gereksiz pahalı. Gözle görülmeyecek kadar küçük bir yazma hızı için 1200TL yerine 1500TL vermenizi önermiyorum.

WD SN750'ye gelirsek aynı CS3030 gibi 970 EVO'dan ucuz ve daha iyi. Normalde CS3030 yokken en F/P olarak değerlendirirdim ancak şu anda CS3030 bundan daha ucuza satılıyor ve hemen hemen aynı kalite/güçteler.

Kısacası alacak kişiye önerim CS3030.
Diye bir mesaj yazmışım.

Crucial P5, PNY CS3030, SN750, 970 EVO/EVO Plus, JD1000PRO, Firecuda 510 gibi SSD'lerden hangisini ucuza bulursanız alabilirsiniz. Hemen hemen aynılar hepsi desek pek yanlış olmaz.

Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım sizce iyi midir görüşlerinizi bekliyorum.

Anakart: MSI X570 ace.

İşlemci: Ryzen 9 5900X. ( işlemci kuzenimin hediyesi 😀 )

RAM: XPG specrtix 2x16 32 GB DDR4 4133MHz.

Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 3080 white Edition.

Kasa: XPG Battlecruiser beyaz.

Sıvı soğutucu: NZXT Kraken Z73 3600mm.

SSD M.2: Samsung 980 500 GB.

HDD: Seagate Barracuda 2 TB.

Güç kaynağı: ASUS ROG STRIX 850W 80+ Gold Full modüler.

Hayırlı olsun, maşallah sistem çok güzel lakin SSD ve HDD o sisteme olmamış.

Kuzen iş adamı falan galiba 😃 Hayırlı olsun. Biz doğum günü hediye olarak dolma kalem götürüyoruz 😃 Scale farkına bak aradaki 😂 Umarım o sistemde PUBG, Valorant oynamayı düşünenlerden değilsindir. Bir de öyle saçma bir tayfa var. Adamın ekran kartı RTX 3070, gidiyor PUBG oynuyor ultra'da. Zaten aynı işi GTX 970 de görüyor 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı