R9 Fury X incelemeleri yayınlandı

AMD Radeon Fury X video inceleme: "AMD yeniden liderlik yarışında, detaylar videomuzda!"
fury_oc.jpg

Donanım Haber incelemesini yapmış overclockla neler değiştiğini görün .

Şimdi Technopat ' ı bekliyoruz , herkesin inanacağı sonuçları gösterirler .

Poseydonsss , yardımıma yetiştiğin için teşekkürler .

AMD Radeon Fury X video inceleme: "AMD yeniden liderlik yarışında, detaylar videomuzda!"
fury_oc.jpg

Donanım Haber incelemesini yapmış overclockla neler değiştiğini görün .

Şimdi Technopat ' ı bekliyoruz , herkesin inanacağı sonuçları gösterirler .

Poseydonsss , yardımıma yetiştiğin için teşekkürler .
İnsanlar ezbere bildiklerini okuyorlar. Tek noktadan haber alıp cevaplıyorlar. Yılarca AMD kullandım hiç pişman olmadım. Ama tabiki yeri geldi İntel veya Nvidia'yı savundum. Tek meselem Nvidia, İntel gibi firmaların bizi yolmasının önüne geçmek. GTX 970 güzel kart çokta güçlü ama 3,5Gb ram nedir? Bildiğin üç kağıt peşindeler. Sıkıldım artık fanboylardan. Yok güncelleme gelmiyormuş, yok fazla güç tüketiyormuş, yok mimari eskiymiş, yok overclock yapılmıyormuş. Kim nereden nersiyle duyuyor bir bilsem. Desenize "oh ne güzel oldu ne de iyi oldu rekabet son kullanıcının dostudur" :) Bkz. AMD fiyatları aşağıya çekti Nvidia'da çeker umarım :)

Titan x ile değil 980ti ile karşılaştırma yapılıyor. Ayrıca 980ti ve r9 fury x'in yurtdışı fiyatları ikisinin de aynı ve 650 dolar. Türkiye'de 200 300 liralık bir fark olmuş nedenini bilmiyorum. 980ti'nin çok iyi bir hız aşırtma potansiyeli de var. Mevcut HBM teknolojisiyle hız aşırtma bile mümkün değil. Fiyat performans olarak 980ti, fury x'in önünde. AMD birkez daha çuvalladı.
He kardeş GTX 980 Ti daha iyi tamam mı mutlu oldun mu? OC ile işin yok kaldı ki OC potansiyeli iyi kart. HBM belleklerin OC'a ihtiyacı yok.

Şöyle birşey daha ekleyim R9 Fury X'in 8 TeraFLOPS'dan fazla işlem yapabilme gücü var yani kas gücü çok yüksek, GTX 980 Ti'nin ise 5.63 TeraFLOPS işlem gücü var. Nvidia'nın performansının iyi olmasının nedeni optimizasyonu. AMD optimizasyonu tam yapamadığı için böyle sonuçlar oluyor.

İnsanlar ezbere bildiklerini okuyorlar. Tek noktadan haber alıp cevaplıyorlar. Yılarca AMD kullandım hiç pişman olmadım. Ama tabiki yeri geldi İntel veya Nvidia'yı savundum. Tek meselem Nvidia, İntel gibi firmaların bizi yolmasının önüne geçmek. GTX 970 güzel kart çokta güçlü ama 3,5Gb ram nedir? Bildiğin üç kağıt peşindeler. Sıkıldım artık fanboylardan. Yok güncelleme gelmiyormuş, yok fazla güç tüketiyormuş, yok mimari eskiymiş, yok overclock yapılmıyormuş. Kim nereden nersiyle duyuyor bir bilsem. Desenize "oh ne güzel oldu ne de iyi oldu rekabet son kullanıcının dostudur" :) Bkz. AMD fiyatları aşağıya çekti Nvidia'da çeker umarım :)
Üzerindeki sıvı soğutmayla bu OC' yi yapsın bir zahmet. Bu arada 980Ti ve TITAN X, referans soğutucu ve saat hızlarıyla bu değerleri elde ediyorlar. Burada çift hassasiyetli kayar nokta hesaplamasını özellik olarak sunsalardı AMD lehine avantaj olabilirdi. Çünkü TITAN X' de bu özellik kaldırılmıştı.
R9 380, GTX 970' in dengi değil, onun rakibi GTX 960, üzerinde performans da sundu söylediğiniz gibi. Fiyatı da uygun olursa GTX 960 gölgede kalır. Ya da nVidia indirim yapmak zorunda kalır. R9 390 ve R9 390X için kimse F/P demesin ama, fiyatları olması gerekenden yüksek. Üst segmentte F/P kralı hala GTX 970' dir, çok net. Bizim şartlarda GTX 980Ti yerine iki tane alınıyor ve güncel sürücülerle de R9 295x2 ile başa baş performans veriyor SLI ile.
Güç tüketimi ve mimari konuları düşündüğünüzden çok daha önemli konular. AMD' nin 7000 serisi ile aldığı malubiyetten sonra, büyük bir atılım yapması gerekiyordu, tıpkı nVidia' nın Fermi' de (GTX 400 ve 500 serileri) yaptığı gibi. GTX 400 serisi kabus gibi oldu nVidia için, fakat devamında GTX 500 serisi ile biraz toparladılar, sonrasında Kepler ve Maxwell ile bugüne kadar geldiler. Başarısız başlanabilir, ama sonradan meyvesini verecektir bu tarz atılımlar.
Herkes öve öve bitirememiş, ondan eleştirme gereği duydum. Ben de iyimser yaklaşıyorum AMD' ye bu konularda, ama gerçeklere de gözümüzü kapatamayız, fanboyluk olmamalı kesinlikle. Tekrar söylüyorum, markadan önce benim cüzdanım ve memnuniyetim gelir. Eskiden yaptığı gibi sorunsuz sağlam F/P kartları koysalar, alır geçerim, istemezük demem yani :D
Edit: Hesaplama konusunda Intel ve nVidia ciddi rekabet halindeler, AMD eskisi kadar kendini gösteremiyor bu sektörde. Güç var ama destek, hizmet yok, öyle olunca müşteri kaybediyorlar. Çift kayar nokta hesaplaması yapabilse ciddi bir artı olurdu, 8 Teraflop / saniye, yüksek bir potansiyel gerçekten.

Son düzenleme:
Yorumda söylediğim gibi, günümüzde GDDR5 bile tam verimle kullanılamıyor, kullanamadıktan sonra daha yüksek bant genişliğinin ne anlamı var? Sadece VRAM' de daha yüksek hız ve daha düşük güç tüketimi sunan, yeni bir standart, başka birşey değil. Darboğazın sebebi de CPU ve GPU arasındaki çalışma sürecinin yavaşlığı ve verimsizliği.
DX12 bu soruna tek başına merhem olamaz, hem GPU, hem de CPU üreticilerinin mimari düzeyde işbirliği yapmaları lazım. Bu da tabu derecesinde bir konu, ne olur bilinmez.
Bu arada 980Ti ile alabileceğim oyun performansı için neden TITAN X alayım ki?
Kendimi yanlış anlattım herhalde? Yüksek bellek bant genişliğini kullanmazsa 4 GB VRAM yetmez zaten. Kullandığı için 4 GB VRAM yetiyor. HBM'in avantajı zaten yüksek bellek bant genişliği. 500 GB/s üzeri bir veri aktarımı olduğu için çok rahat 4 GB VRAM yetiyor. Eğer 300 GB/s gibi değerlerde veri aktarımı olsaydı o zaman 4 GB VRAM yetmiyecekti.

Kendimi yanlış anlattım herhalde? Yüksek bellek bant genişliğini kullanmazsa 4 GB VRAM yetmez zaten. Kullandığı için 4 GB VRAM yetiyor. HBM'in avantajı zaten yüksek bellek bant genişliği. 500 GB/s üzeri bir veri aktarımı olduğu için çok rahat 4 GB VRAM yetiyor. Eğer 300 GB/s gibi değerlerde veri aktarımı olsaydı o zaman 4 GB VRAM yetmiyecekti.
Ben de diyorum ki GDDR5' in bellek bant genişliği bile %100 kullanılmıyor, HBM' inki nasıl kullanılsın? Bahsettiğim darboğaz ortadan kalkmadan bu durum değişmez. Değişmiş olsa, arada dağlar kadar fark olması lazım, zaten GCN 1.2 mimarili kart, sürücü de büyük fark getirmeyecek. Güncellemelerden sonra da göreceğiz sonucu, yanılmak isterim ama nerede?
Hayırlısı olsun diyelim.

GDDR5 o kadar iyi teknoloji olsaydı HBM'e geçilmezdi. GDDR5 kullanmıyor diye HBM'de kullanmayacak anlamına gelmiyor. HBM hem düşük yer kaplıyor, düşük enerji tüketiyor, hem de yüksek bellek bant genişliği nedeniyle seçiliyor.

Ben de diyorum ki GDDR5' in bellek bant genişliği bile %100 kullanılmıyor, HBM' inki nasıl kullanılsın? Bahsettiğim darboğaz ortadan kalkmadan bu durum değişmez. Değişmiş olsa, arada dağlar kadar fark olması lazım, zaten GCN 1.2 mimarili kart, sürücü de büyük fark getirmeyecek. Güncellemelerden sonra da göreceğiz sonucu, yanılmak isterim ama nerede?
Hayırlısı olsun diyelim.
Bence yanılacaksın. DDR4 ile yüksek hızlara çıkılıyor. Gelecek nesilde HBM olması şart olacak. Öğrendiğime göre Nvidia HMB2 teknolojisini bekliyor. Belki Pascal ile HBM2'yi birleştirmeyi başarırsa çok daha iyi işler yapacaktır. AMD'de yavaş yavaş güncelleme getirmeye başladı. Artık oyun başına güncelleme getirme noktasına geldi. Umarım şu salak arayüzü'de değiştirirler. Tiksindim ben o arayüzden :)

Bence yanılacaksın. DDR4 ile yüksek hızlara çıkılıyor. Gelecek nesilde HBM olması şart olacak. Öğrendiğime göre Nvidia HMB2 teknolojisini bekliyor. Belki Pascal ile HBM2'yi birleştirmeyi başarırsa çok daha iyi işler yapacaktır. AMD'de yavaş yavaş güncelleme getirmeye başladı. Artık oyun başına güncelleme getirme noktasına geldi. Umarım şu salak arayüzü'de değiştirirler. Tiksindim ben o arayüzden :)
Orası öyle, geleceğe dönük bir teknoloji HBM, şu an işe yaramıyor sadece. Yanılmam için şu darboğaz meselesinin ortadan kalkması şart. nVidia ikinci nesil Maxwell grafik işlemcilerini piyasaya sürerken Pascal' ı açıkladı ve ciddi vaatler sundu. Tam da bu zamanlarda Intel ile masaya oturduklarını söyleyenler oldu, bahsettiğim darboğazı çözmek için, ki bu Pascal' da verilen en büyük vaat. Hala inanasım gelmiyor bu vaade, çünkü yüksek seviye hesaplama konusunda iki dişli rakiptir Intel ve nVidia. Intel, nVidia' nın bu işbirliği talebine cevap verirse, heterojen mimaride (CPU + GPU) ve yüksek seviye hesaplama konusunda, nVidia' nın eli güçlenir. Bunun yanında bu işbirliği, iki firma için de bağlayıcı olabilir.
Evet Catalyst' in arayüzünden gına geldi, Windows XP gibi oldu o da :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı