İnsanlar ezbere bildiklerini okuyorlar. Tek noktadan haber alıp cevaplıyorlar. Yılarca AMD kullandım hiç pişman olmadım. Ama tabiki yeri geldi İntel veya Nvidia'yı savundum. Tek meselem Nvidia, İntel gibi firmaların bizi yolmasının önüne geçmek. GTX 970 güzel kart çokta güçlü ama 3,5Gb ram nedir? Bildiğin üç kağıt peşindeler. Sıkıldım artık fanboylardan. Yok güncelleme gelmiyormuş, yok fazla güç tüketiyormuş, yok mimari eskiymiş, yok overclock yapılmıyormuş. Kim nereden nersiyle duyuyor bir bilsem. Desenize "oh ne güzel oldu ne de iyi oldu rekabet son kullanıcının dostudur"

Bkz. AMD fiyatları aşağıya çekti Nvidia'da çeker umarım
Üzerindeki sıvı soğutmayla bu OC' yi yapsın bir zahmet. Bu arada 980Ti ve TITAN X, referans soğutucu ve saat hızlarıyla bu değerleri elde ediyorlar. Burada çift hassasiyetli kayar nokta hesaplamasını özellik olarak sunsalardı AMD lehine avantaj olabilirdi. Çünkü TITAN X' de bu özellik kaldırılmıştı.
R9 380, GTX 970' in dengi değil, onun rakibi GTX 960, üzerinde performans da sundu söylediğiniz gibi. Fiyatı da uygun olursa GTX 960 gölgede kalır. Ya da nVidia indirim yapmak zorunda kalır. R9 390 ve R9 390X için kimse F/P demesin ama, fiyatları olması gerekenden yüksek. Üst segmentte F/P kralı hala GTX 970' dir, çok net. Bizim şartlarda GTX 980Ti yerine iki tane alınıyor ve güncel sürücülerle de R9 295x2 ile başa baş performans veriyor SLI ile.
Güç tüketimi ve mimari konuları düşündüğünüzden çok daha önemli konular. AMD' nin 7000 serisi ile aldığı malubiyetten sonra, büyük bir atılım yapması gerekiyordu, tıpkı nVidia' nın Fermi' de (GTX 400 ve 500 serileri) yaptığı gibi. GTX 400 serisi kabus gibi oldu nVidia için, fakat devamında GTX 500 serisi ile biraz toparladılar, sonrasında Kepler ve Maxwell ile bugüne kadar geldiler. Başarısız başlanabilir, ama sonradan meyvesini verecektir bu tarz atılımlar.
Herkes öve öve bitirememiş, ondan eleştirme gereği duydum. Ben de iyimser yaklaşıyorum AMD' ye bu konularda, ama gerçeklere de gözümüzü kapatamayız, fanboyluk olmamalı kesinlikle. Tekrar söylüyorum, markadan önce benim cüzdanım ve memnuniyetim gelir. Eskiden yaptığı gibi sorunsuz sağlam F/P kartları koysalar, alır geçerim, istemezük demem yani

Edit: Hesaplama konusunda Intel ve nVidia ciddi rekabet halindeler, AMD eskisi kadar kendini gösteremiyor bu sektörde. Güç var ama destek, hizmet yok, öyle olunca müşteri kaybediyorlar. Çift kayar nokta hesaplaması yapabilse ciddi bir artı olurdu, 8 Teraflop / saniye, yüksek bir potansiyel gerçekten.