R9 Fury X incelemeleri yayınlandı

Gtx 980 ti ' ı Mini ITX sistemlere takabiliyor muyuz ? En azından Fury X ' i takacağız .
Takılabilir, tam boy ekran kartı takılabilen pek çok Mini ITX kasa var piyasada. Ayrıca sıvı soğutmasıyla daha çok yer kaplar Fury X. Tek 120mm radyatör destekleyen bir kasada da, işlemciye sıvı soğutma takılamaz.

Orası öyle, geleceğe dönük bir teknoloji HBM, şu an işe yaramıyor sadece. Yanılmam için şu darboğaz meselesinin ortadan kalkması şart. nVidia ikinci nesil Maxwell grafik işlemcilerini piyasaya sürerken Pascal' ı açıkladı ve ciddi vaatler sundu. Tam da bu zamanlarda Intel ile masaya oturduklarını söyleyenler oldu, bahsettiğim darboğazı çözmek için, ki bu Pascal' da verilen en büyük vaat. Hala inanasım gelmiyor bu vaade, çünkü yüksek seviye hesaplama konusunda iki dişli rakiptir Intel ve nVidia. Intel, nVidia' nın bu işbirliği talebine cevap verirse, heterojen mimaride (CPU + GPU) ve yüksek seviye hesaplama konusunda, nVidia' nın eli güçlenir. Bunun yanında bu işbirliği, iki firma için de bağlayıcı olabilir.
Evet Catalyst' in arayüzünden gına geldi, Windows XP gibi oldu o da :D
HBM'nin işe yaramamış hali GTX 980 Ti ile boy ölçüşebiliyorsa işe yaramış halini merak ettim. Bildiğim kadarıyla durum verimlilik değil. DDR5 bellekler veri yolu sınırına ulaştı. 512 bit üzerine çıkılamıyor. Sorunda burada başlıyor. İstediğiniz kadar Vram koyun hepsi aynı veri yolunu kullanmaya çalışıyor ve tıkanıyor. HBM'de ise durum 4096 bit civarında. Tabii biraz daha gelişmesi lazım. HBM'nin tek sorunu şu anda 4 Gb Vram destekliyor olması. Dahada yükselecektir bu durum. İntel Nvidia işbirliği olursa AMD zora düşecektir. 2 dev firmaya karşı tek başına umarım dayanabilir :)

Öndeki fanı söküp su soğumanın fanını takarsın
196d.jpg

Neresi büyük bu kartın ?

AMD Radeon R9 Fury X'in sample görüntüleri paylaşıldı - hARDWAREMANIA
Alıntıdır .

HBM'nin işe yaramamış hali GTX 980 Ti ile boy ölçüşebiliyorsa işe yaramış halini merak ettim. Bildiğim kadarıyla durum verimlilik değil. DDR5 bellekler veri yolu sınırına ulaştı. 512 bit üzerine çıkılamıyor. Sorunda burada başlıyor. İstediğiniz kadar Vram koyun hepsi aynı veri yolunu kullanmaya çalışıyor ve tıkanıyor. HBM'de ise durum 4096 bit civarında. Tabii biraz daha gelişmesi lazım. HBM'nin tek sorunu şu anda 4 Gb Vram destekliyor olması. Dahada yükselecektir bu durum. İntel Nvidia işbirliği olursa AMD zora düşecektir. 2 dev firmaya karşı tek başına umarım dayanabilir :)
İşte o biti kullansak dert değil de, kullanamıyoruz. Kullansak fark devasa olur. nVidia, Intel' e, "Gel bizim GPU ile sizin CPU daha içli dışlı olsun." diyor Pascal için, bu yüzden.
Öndeki fanı söküp su soğumanın fanını takarsın
Neresi büyük bu kartın ?
AMD Radeon R9 Fury X'in sample görüntüleri paylaşıldı - hARDWAREMANIA
Alıntıdır .
Radyatör ile birlikte ele alırsanız, küçük mü sizce? Bu arada tek 120mm radyatör destekli, en küçük Mini ITX kasalardan bahsediyorum. Tek 120mm' lik yuvaya 2 radyatör nasıl takılacak? Zaten küçük olan bir kasada ekstra radyatörü nereye sıkıştıracağız, nereden hava alacak? R9 FURY X ala

GTX 980Ti ile FuryX arasında 155Watt güç tüketimi fark var ama nedense 4K çözünürlükte oyunlarda birkaç fps geride. Allah'tan su soğutma var, olmasa AMD 390X'te takılıp kalacaktı.

Eki Görüntüle 80673. Eki Görüntüle 80674 Eki Görüntüle 80675 Eki Görüntüle 80676 Eki Görüntüle 80677 Eki Görüntüle 80678
Fury x ekran kartı ile Gta 5 3000(?)*1440 çözünürlükte ultra ayarlara alınınca toplam sistemin tükettiği güç miktarı 328 watt iken GTX 980 ti 357 watt tüketiyor. Ekran kartının TDP değeri her zaman o değeri tüketecek diye bir kaide yok ki GTA 5 gibi en güncel oyunun oynanması sonucunda 328 watt gibi toplam sistemin güç tüketimi olması çok iyi bir şey.

Not:Fury mark testinde AMD Fury X , GTX 980 ti yı solda sıfır bırakıyor bariz belli

Son yorumumdaki fazlalık için özür diliyorum. Düzenleme esnasında internet bağlantım kesildi, düzenleme süresi dolduğu için değiştiremiyorum.
@poseydonsss CPU + GPU ile ilgili konuya şunu da ekleyeyim. AMD, hem CPU hem de GPU ürettiği için bu konuda avantajlı... Yeni AM4 soketli anakartlar ve F/P FX işlemciler yakın zamanda, bu soruna çözüm olarak çıkarılabilse, bomba etkisi yapar piyasada. Bu durumu avantajlarına kullanabilirler, erken hamle yapabilirler.

Ne yalan söyleyeyim ben İntel'e geçtiğim için pişmanım şuanda. G3258 tahminimden fazla yükseltme yapınca bilgisayarda yetersiz kaldı :( Dahada üst işlemciler el yakıyor. Umarım AMD bombasını patlatır.

AMD Zen mimarili yeni 14 yada 16nm finfet teknolojili yeni nesil Fx işlemcilerini 2016 da çıkartacak. ve AM4 söketli anakartlarda kullanılacak. İşlemcinin bir güzel yanı da hem DDR4 hem de DDR3 bellek kontrolcüsüne yer vereceğinden dolayı isteyen DDR4 isteyen DDR3 takıp kullanabilirler.

Kimileri diyor ki AMD ekran kartları çöp sürücüleri çok geç geliyor. Sürücü konusunda kesinlikle hak veriyorum. Sürekli BETA BETA sürücü çıkartıyorlar. Ama önemli oyunlar içinde GTA 5 Batman Arkham Knıght Witcher 3 vs. oyunlar içinde sürücü çıkarıyor. Biliyorsiniz ki AMD sadece GPU üretmiyor. Masa üstü GPU + CPU. Mobil CPU + GPU. Konsollar için (PS 4 + Xbox One) GPU + CPU. Yeni de olsa RADEON SSD ve RADEON RAM ler piyasaya çıkartıyor. Bu yüzden firmanın başı biraz dolu. Ama 300 ve fury serisinin çıkmasıyla beraber firma düzene girecektir kesinlikle.

Radyatör ile birlikte ele alırsanız, küçük mü sizce? Bu arada tek 120mm radyatör destekli, en küçük Mini ITX kasalardan bahsediyorum. Tek 120mm' lik yuvaya 2 radyatör nasıl takılacak? Zaten küçük olan bir kasada ekstra radyatörü nereye sıkıştıracağız, nereden hava alacak?
Elinden iş gelen arkadaşlar öndeki 120 mm fanı çıkartıp yerine bunu takabilirler .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da sıvı soğutma var . Nasıl oluyor ? SilverStone Sugo SG05 gibi kasaya elinden iş gelen arkadaşlar düzenli bir şekilde su soğutmayı kullanabilirler . 2 radyatörü nereden çıkardınız ? Tek 12 cm radyatörlü bu ekran kartı . İşlemci için bu gibi kasalarda overclock tavsiye edilmiyor . İşlemcinin sıvı soğutmaya ihtiyacı yok . Bu kasa biraz daha büyük artısı da montajın daha rahat olması . Isınan bir kart da değil .

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı