Radyatör Fanı Önerisi

Barısdgr

Kilopat
Daha fazla  
Corsair H45 sıvı soğutma kullanıyorum biraz gürültülü çalıştığı için fanını değiştirmek istiyorum, daha önce de bununla ilgili bir konu açmıştım. Benim için performanstan sonra en önemli şey gürültü seviyesi. Bu yüzden ulaşabileceğim en sessiz fanı almaya çalışıyorum.
  • Corsair ML120 Pro.
  • Cooler Master MasterFan PRO 120 Air Pressure RGB.
Şu an aklımda bu ikisinden birisi var, sizce hangisini almalıyım? Veya başka bir öneriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MasterFan modeli radyatör için uygun basınç değerine sahip değil. Corsair ML120 Pro alınabilir.
Alternatif olarak Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM öneririm. Belirttiklerinizden çok daha iyi bir basınç değerine sahip.

Fan inceleme konuma göz atabilirsin.
Cooler MasterFan PRO RGB 120-140 Air Flow & Pressure Fan & RGB Kontrolcü İncelemesi

MasterFan modeli radyatör için uygun basınç değerine sahip değil. Corsair ML120 Pro alınabilir.
Alternatif olarak Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM öneririm. Belirttiklerinizden çok daha iyi bir basınç değerine sahip.
Hocam MasterFan Pro Air Pressure fanlar radyatör için uygundur ben kullanıyorum. İncelemesini de yaptım.

Hocam MasterFan Pro Air Pressure fanlar radyatör için uygundur ben kullanıyorum. İncelemesini de yaptım.
Uyumlu değil demedim, uygun değil dedim. Belirttiğiniz modelin hava basınç değeri 0.54, benim önerdiğim Noctua fanın ise 7.63.
0.54 gibi bir hava basınç değerine sahip fanın radyatöre hiçbir etkisi olmaz. Radyatör fanlarında en önemli nokta, basınç değeridir.

Uyumlu değil demedim, uygun değil dedim. Belirttiğiniz modelin hava basınç değeri 0.54, benim önerdiğim Noctua fanın ise 7.63.
0.54 gibi bir hava basınç değerine sahip fanın radyatöre hiçbir etkisi olmaz. Radyatör fanlarında en önemli nokta, basınç değeridir.
Bu serinin 3 farklı fan modeli var. Air Pressure fanlar radyatörler ve soğutma sistemleri için yapılmış. Benim bahsettiğim fanın basınç değeri 1.50, 0.54 değil. İ5 8600K ile boşta 30-35 tam yükte ise 60-70 derece arası sıcaklık değeri alıyorum. Aynı şekilde bir süre Corsair SP120 4.65 basınç değerine sahip fanlarıda bir süre kullandım, performans olarak pek bir değişiklik göremedim Corsair daha sesliydi. ML serisi ayrı tabi. ML 120 Pro RGB fanın basınç değeri ise 1.78. Kullandığım fanlardan pek bir farkı yok diyebilirim. Ben RGB olanlar üzerinden değerlendiriyorum tabi RGB olmayanların Performansları daha iyi.

%50 hızda dahi çalıştığında daha performanslı olacağından, Noctua daha mantıklı bir seçim.
20 dB seviyelerine gelecektir. Daha performanslı olacağı da kesin.

Air Pressure (mmH2O) 0.54

Air Pressure (mmH2O) 1.45

Noctua'nın 7.63'lük değeri ile karşılaştırılacak değerler değil. Yüksek basınçlı fan kullandığınızda farkı anlarsınız.
Ben üstteki mesajımda yazdım zaten. Ben farklı fanlarda kullandım. Performans olarak aralarında çok fazla bir fark olmadı. Corsair ML 120 PRO RGB fanın basınç değeri dediğim gibi 1.78. Noctua'nın performansı tabi ki daha iyidir ama ben RGB modeller üzerinden değerlendirme yaptım. Eğer uygun olmasaydı ben alıp kullanmazdım zaten. Sıcaklık değerlerimi de belirttim zaten. Normal bir performansı var. İşin içine RGB girdiğinde zaten performansta biraz kesinti oluyor. Kullandığım fanlar sessiz ve performansı tatmin edici.

Radyatör fanlarında RGB'den ödün vermek gerekiyor. Basınç değeri yüksek olan fanlar doğrudan yüksek fiyatlı oluyor, RGB de olursa planlanan satış değerini tutturamıyorlar. Radyatör için RGB'den vazgeçerdim şahsen. Kullanıcının kararı.
Ön fanlarımı yeniledikten sonra radyatör fanlarını belirttiğim Noctua modeli ile değiştireceğim. Fırsat bulursam testini de yaparım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı