RAM single channel olarak gözüküyor

Shadow99

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
DHL Hava İhracat Stajyeri
2 tane RAM takılı bilgisayarımda ama "Dual Channel" olması gerekirken "Single Channel" olarak gözüküyor. Nasıl çözerim ?

Çözüm
Dostum 16GB olması her zaman daha iyidir. Mecbur bu şekilde kullanmaya devam edeceksin. Ama çift kanal yapmamız lazım böyle yazık olur. İndirimler varken bence yeni bir soğutucu alıp sorunu kökten çözmeni öneriyorum. Elindeki de yedek olarak kalsın.
RAM slotlarının altına üstüne bak, oralarda çift kanal için hangi slotlara takman gerektiği yazar. O şekilde halledebilirsin. Genellikle üst fotoğraftaki gibi 2. ve 4. slotlar olur.

Soğutucuyu çıkarıp, İlk taktığınız RAM'in arasına bir slot boşluk bırakarak 2. RAM'i takın.

3. ve 4. slotlar sadece uygun. Hiçbir şekilde 1-3 ya da 2-4 şeklinde takamadım. Sökeyim mi birini ? Performansa etki eder mi ?

3. ve 4. slotlar sadece uygun. Hiçbir şekilde 1-3 ya da 2-4 şeklinde takamadım. Sökeyim mi birini ? Performansa etki eder mi ?
Dostum taktığın şekil malesef çift kanal çalışamaz. Çift kanal baya bir performans arttırır onu söyleyeyim. Mutlaka çift kanal olması lazım.

Dostum taktığın şekil malesef çift kanal çalışamaz. Çift kanal baya bir performans arttırır onu söyleyeyim. Mutlaka çift kanal olması lazım.

Farkındayım ama olmuyor işte alan yok ram için. Tekini sökmek performansı arttırır mı ?

Arttırmaz. Yine tek kanal olarak çalışır. Fotoğraf paylaşabilir misiniz? Rahatça takabilmeniz lazım.
Aynen fotoğraf çok iyi olur. En azından çözüm yolu ararız.
Farkındayım ama olmuyor işte alan yok ram için. Tekini sökmek performansı arttırır mı ?
Ben bu sıkıntıyı aylarca çektim dostum. Bende 3 slot RAM kullanıyordum acayip performans sıkıntım vardı. Dual yazıyordu ama tek kanal çalışmış aylarca, çok geç fark ettim. 2x8 yaptım abartmıyorum benim sisteminde 2 katına yakın FPS artışı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…