RAM taktığımda format gerekir mi ?

Geçen sene çalıştığım yerin IBM departmanına XP'den Windows 7 'ye zorunlu geçiş için götürdüm. Geri aldığımda dikkatimi çeken ilk şey 4 GB ram 2 GB'a düşmüştü. Normalde kimse şirket pclerine bu kadar dikkatle bakmaz ama benim gözümden kaçmazdı. Hemen kasayı söktüm 1 tane 2GB ram var diğer slot boş. IBM'i aradım yapan kişiyle iletişime geçtim. Bir pc varmış bozukta ellerinde Ram yokmuş o yüzden bundan sökmüş size sonradan verecektim felan dedi. Peki dedim aradın 3-4 gün geçti arayan soran yok. Tekrar tekrar aradım söyledim sıfır kutusunda bir Ram getirdi en sonunda :) Ne olursa olsun hakkınızı aramasını bileceksiniz. İş yeri PC si bile olsa bu tür durumlara izin vermem , vermememiz gerekir.

Ram çalmak gibi durum çok sık görülmese de donanımların kutu içeriği pek çok bilgisayarcı tarafından yürütülüyor. Başta yedek güç ve veri kabloları olmak üzere kitapçıklar da dahil(çünkü gayet güzel bilgiler yer alıyor.) tüm kutu içerikleri PC montajından sonra kutularına konup müşteriye teslim edilmeli. Örneğin ihtiyaç duyduğumda mecbur muyum bilgisayarcı bilgisayarcı dolaşıp kaliteli bir SATA veri kablosu aramaya.(sata kablosu kalitesiz olsa ne olacak demeyin.)

Yaşadığınız benzer durumlar için şöyle bir önerim var: Tamirciye bilgisayarı verirken bilgisayarınızın özellikleri hakkında(örneğin 2 adet x marka y model ram modülü gibi), hatta ve hatta donanımlarınızın seri numaralarının da bulunduğu, kanuni bağlayıcılığı bulunan bir formun size teslim edilmesi gerekiyor." Kim uğraşacak?" dediğinizi duyar gibiyim, aslında haklısınız daha model numaralarını bile adam gibi yazmaya zahmet etmeyen bir sürü bilgisayarcı-bu eleştirinin kapsamına sadece köşe başı bilgisayarcılar değil, bazı büyük teknoloji mağazaları da giriyor- varken dediğim garip kaçıyor.

Hakkını arayacaksın kardeşim. Casper zamanında benim bilgisayarımdan 32 MB RAM çaldı, halen bırakmadım peşlerini. Bir zamanlar 30$ olan o RAM bugün onlara epey pahalıya patlıyor Casper almaktan vazgeçirdiğim her olası Casper-zede ile :)

Tekrar edelim: Casper pişmanlıktır, Casper ucuz etin yahnisidir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı