RAM takviyesine rağmen FPS aynı

bencino1221

Centipat
Katılım
5 Ocak 2023
Mesajlar
116
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim normalde bilgisayarın 4 slot 2+2 kullanıyordum sonra 2 tane daha 2 GB aldım fakat FPS değerlerinde gram değişme bile olmadı.
 
Dual channel olmadığı için FPS artmamış olabilir 2 GB takmışsın zaten çok fark etmez.
 
APU bir sisteminiz yoksa ve sisteminiz hali hazırda Dual-Channel olarak çalışıyorsa zaten çok fazla bir FPS artışı almazsınız ram yükseltimi ile. Kim size yönlendirmiş bu şekilde bilemiyorum ama APU sisteminiz varken bu yükseltmeyi yapmış olsaydınız ve gerçekten aldığınız değerlerin 2 katından fazlasını alabilirdiniz çoğu oyunda. Fakat dediğim gibi eğer FPS artışı olmadıysa muhtemelen zaten ramleriniz Dual-Channel olarak çalışıyordur veya APU sisteminiz yoktur.

Oyunlarda kesin bir FPS artışı istiyorsanız, oyun türüne göre GPU veya CPU yükseltmesi yapmanızı öneririz. Örneğin Valorant oynamak için bir bilgisayar alacaksanız APU R5 5600G işlemci ile gayet güzel bir performans ile oyunu oynayabilirsiniz. Daha çok AAA yani yüksek bütçeli (RDR2, GTA V tarzı) oyunlar oynayacaksanız hem ekran kartı yükseltmesi yapmalı hemde ekran kartınızı besleyecek bir CPU'ya sahip olmalısınız.

Bu durumlar haricinde RAM yükseltimi, HDD/SSD yükseltimi, PSU yükseltimi vs. gibi şeyler doğrudan FPS'e etki eden şeyler maalesef değildir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı