RAM'i hangi slota takmalıyım?

Sonuuçta kılavuzda ki tüm ihtimalleri denedik :D
Şuan sorun şu abilerim.
DIMM1 yani işlemcinin en yakınındaki yeşil slot.

DIMM1[Yeşil]-DIMM2[Turuncu] denedik Single Channel yazdı.
DIMM1[Yeşil]-DIMM3[Yeşil] denedik Single Channel yazdı.
DIMM2[Turuncu]-DIMM4[Turuncu] denedik Single Channel yazdı.

Dual Channel yazması gerekmez mi ? Ben zaten ekran kartımdan performans alamıyorum

Sistemim;
Operating System: Windows 7 Home Premium 32-bit
System Model: MS-7260
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ (2 CPUs), ~2.6GHz [OC 3.0GHz]
Memory: 3072MB RAM [DDR2]
Card name: AMD Radeon HD 7750 [128 Bit 2 GB]
PSU:Corsair VS 450W

Eski ekran kartım HD2600 128 bit idi en basit oyunlarda bile kasıyordu. Velhasil kelam Dual Channel yazması ve ekstra performans sağlaması gerekmiyor mu ? Hala Single Channel yazması normal mi ? :technopat:

Kısacası bir DIMM2[Turuncu]-DIMM3[Yeşil] denemediğimiz seçenek kaldı acaba onda Dual Channel yazar mı :D

@Recep Baltaş üstad artık benim konularıma bakmıyor bile benden sıkıldı sanırsam :technopat:

Bios ayarlarında eklediğim resimdeki gibi bir yer var ise oraları AUTO yaparak deneyebilirsin.
Bios içerisinde ayar olabilir. RAM lerinin modellerine baktım birbiri ile uyumlu görünüyor. Kapasiteleri farklı olsa bile dual channel olarak çalışırlardı diye tahmin ediyorum. Olmaz ise çok fazla zorlama kendini DC ile SC arasında %10-%20 gibi bir fark olur. Böylede idare edebilirsin.

capture1.jpg

En son BİOS varsayılan ayarları döndürdüm şuan OC yok yani verdiğiniz resimde ki gibi olmalı ama bir kontrol edip geliyorum.

Bios ayarlarında eklediğim resimdeki gibi bir yer var ise oraları AUTO yaparak deneyebilirsin.
Bios içerisinde ayar olabilir. RAM lerinin modellerine baktım birbiri ile uyumlu görünüyor. Kapasiteleri farklı olsa bile dual channel olarak çalışırlardı diye tahmin ediyorum. Olmaz ise çok fazla zorlama kendini DC ile SC arasında %10-%20 gibi bir fark olur. Böylede idare edebilirsin.

Eki Görüntüle 9668

Tek fark; Memory Hole ; Enable
Birde ekstra olarak bende o menüde
CMD-ADDR Timing Mode; [2T] yazıyor.

Bilgisayar açılışta siyah ekran da;
Dram Clocking 667 mhz, Single Channel yazıyor. ?

Memory Hole ; Enable bunla ilgili olabilir mi sorun bunu devre dışı bırakıp kılavuzdaki gibi DIMM1[Yeşil]-DIMM2[Turuncu] şeklinde denememi ister misiniz ?

Memory Hole at 15M-16M: Bu ayarı “Enabled” yapmak, belleği 15-16 MB arasındaki kısmını bu ayarı özellikle gerektiren ISA kartlara ayırır. Sisteminizde bu tür bir ISA kart yoksa ve bu ayar “Enabled” edilmişse sistem belleği 1 MB az görünebilir. Özel bir durum olmadıkça bu ayarı “Disabled” olarak bırakın.

Şu saat itibari ile bilgisayar başından ayrılmak durumundayım.

Sonuç olarak 2 ram in teknoloji farklı yani şöyle düşünelim tek yumurta ikizleri var her şeyi ayni birinin bacakları daha uzun koşuyorlar uzun bacaklı olan öne geçmesi beklenir yani senkronize olması beklenmez bizim ramlerde de aynı sorunsal :D Peki sizce kılavuzda ki gibi mi takayım yoksa
DIMM1[Yeşil]-DIMM2[Turuncu] #Kılavuz
DIMM1[Yeşil]-DIMM3[Yeşil] #Öneri
Hangisi :D sonuçta ikisinde de SC yazıyor :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı