RAM'i hangi slota takmalıyım?

Görmediği ram DIMM1 'de takılı 2 gb DIMM2 de 1 gb açıyorum 2gb görüyor ama 1 gb kullanılabilir diyor.
DIMM2 den 1 gb olanı çıkartıyorum sadece DIMM1 2gb kalıyor o zaman 2 gb tamamını görüyor. 32 bit evet ama 1 aydır 3 gb görüyordum BF3 Crysis 2 full grafikte oynuyordum hatta 1 gb oynatamaz zaten.. Ne yapmalıyım şimdi ?

Murat bey, Arkadaş (DIMM1 2gb kalıyor o zaman 2 gb tamamını görüyor. 32 bit evet ama 1 aydır 3 gb görüyordum BF3 Crysis 2 full grafikte oynuyordum hatta 1 gb oynatamaz zaten.. Ne yapmalıyım şimdi ?)

Bunu belirtmiş görmekten kastımız RAM'i donanım olarak görmesi değil. Kapasite olarak görmesi idi.
Örnek : Bir flash bellek USB porta takarsınız donanım olarak görür ama bilgisayarıma çıkmaz yada çıkar tam kapasite görmez gibi. Yada tam kapasite görür üzerine veri yazdırmaz.

Bir ihtimal RAM'de arıza olabilir.

2 adet görüyordu dediğiniz gibi, sonra aklıma OC yaptığım geldi. OC'de FSB 200'den 220 FSB'ye çekmiştim. Ama ramler otomatikte kalmıştı, manuele aldım ve ramleri 667 mhz eşitledim ilk sistem açılmadı. Tekrar denedim açıldı, şuan 3 GB görüyor. Sorun tam olarak neydi? Sizce voltaj vermedim daha vermeli miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım bence o anakart ve o RAM'ler ile OC testleri yapma. Böyle şeylere o sistemde hiç gerek yok. RAM ayarları ile oynaman pek bir şey kazandırmayacaktır.

Vallahi bende bu düşünceyi çok tartıp ama adam BİOS'da overckocking mode ve özel ayarlar kısmını açmış ne yani faydası olmasa açar mı ?
Sorun şu ki Göksel hocam FSB değeri yükseltiğinizde ramlerde otomatik yükseldiğinde 667 mhz geçtiği için sistemim açılmadı bende ramleri OC yapmadım yanlış anladınız ramleriniz hızı otomatiği alıp en düşük mhz yavaş yavaş yükselttim ki 667mhz OC'li iken denk gelsin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı