RAM'i hangi slota takmalıyım?

Klavuza ait yazı: In Dual-Channel mode, make sure that you install memory modules of the same type and density in different channel DIMM slots.

Bu durumda DIMM2 ve DIMM4 slotlarına takmalısınız. Ayrıca siteden baktığım kılavuzlarda şu fotoğrafa rastlamadım:

Ekran Alıntısı2.JPG

Burada herkes sana yardımcı oluyor. Başkalarını etiketlemek sana yardımcı olmaz. Şayet verdiğin klavuz doğru ise verdiğimiz cevaplar doğru. Bizi iplemiyorsun ayıp oluyor.

Çok haklısınız özür dilerim ama üniversite tercihlerimi acilen değiştirmem lazım o yüzden bu acele bilgi vermiyorsunuz diye değil.

Klavuza ait yazı: In Dual-Channel mode, make sure that you install memory modules of the same type and density in different channel DIMM slots.

Bu durumda DIMM2 ve DIMM4 slotlarına takmalısınız. Ayrıca siteden baktığım kılavuzlarda şu fotoğrafa rastlamadım:

Eki Görüntüle 9634

MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...

En alttaki olan 7.58 MB olan kılavuz, sayfa 2.6 bakarsanız attığım resmi görmeniz lazım.

Benim anakart modelimin kılavuzunu buldum buyurun bir bakarsanız sevinirim dostlar.
İndirme Linki
http://data.manualslib.com/pdf3/69/...?4ffa2a04ae94b4b06e32fa5df278ff44&take=binary

Burada herkes size yardımcı olmaya çalışıyor.
Kılavuz diye bilmediğiniz bir kılavuz resmini gönderiyorsunuz. Ama gönderdiğiniz anakart resmi daha başka.
Anakart resminizde anakarta giriş yapak Power soketinin altında PCIExpress ekran kartı slotunuz başlıyor.
Kılavuz resminde ise böyle değil 2 slot aşağıda ekran kartı slotunuz üstünde PCIex 1 veya 4 var yanılmıyorsam.
Sizin anakartınız büyük ihtimalle R2.0 değil 1.0 veya başka bir seri ama bu modelle çok yakın özelliklere sahip.
RAM dizilimi de bu modeldeki ile aynı olabilir yani dual channel 1-2 veya 3-4 olabilir.
Ancak bizlere emin konuşurken bu klavuz bu anakarta ait dediğinizde, daha dikkatli olmanızı dilerdim.

RAM'ler çalıştıktan sonra Dual Channel veya Single Channel farketmez, siz öncelikle dual channel çalıştırmaya takılmayın. RAM slotlarınızda problem olabilir, RAM'lerinizde de. Önce 2 ram'i yeşillerde deneyin, sonra turuncular da olmaz ise karışık deneyin. Nerede çalışır ise, bazen her şey problemli sistemlerde kuralına göre gitmeyebilir, şuanda size çalışsın da nasıl çalışırsa çalışsın durumu daha çok uyuyor. Araştırma yapacak vaktiniz varsa bilemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimleri yeniledim. Farklı renklere takmamı söylüyorsunuz yani bana aynı renkleri öneriyorlar burada ? İyice kafam karıştı.

Model falan filan her şey yazıyor yanlış yönlendirdiğim için özür diliyorum üstadlar..
Buyurun anakartımın detaylı resmi;
5L8vNMK.jpg

Senin anakart NEo v2 değil, PCB 2.0 yani Neo pcb 2.0.
4 adet DDR2 slot'un mevcut DDR değil.
MAX: 4Gb takabilirsin.
Ramleri ise en sağlıklısı işlemci fanının kapladığı bölgeye takman.
Yani DIMM1 ve DIMM2 olana takacaksın.

Dediğinizi yaptım fakat bu seferde 2gb olan ramı görmüyor
3gb ram kullanılabilir 1 gb yazıyor.?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görmediği ram DIMM1 'de takılı 2 gb DIMM2 de 1 gb açıyorum 2gb görüyor ama 1 gb kullanılabilir diyor.
DIMM2 den 1 gb olanı çıkartıyorum sadece DIMM1 2gb kalıyor o zaman 2 gb tamamını görüyor. 32 bit evet ama 1 aydır 3 gb görüyordum BF3 Crysis 2 full grafikte oynuyordum hatta 1 gb oynatamaz zaten.. Ne yapmalıyım şimdi ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı