Rampage KB-R135 parvus incelemesi
Tasarım ve malzeme kalitesi
- %60 tasarıma sahip mini bir klavye.
- Kasası plastik, tuş kapaklarında ise PBT pudding keycapsler kullanılmış.
- Genel olarak sağlam bir hissiyat veriyor ancak çizilmelere karşı biraz dayanıksız.
Tuşlar ve anahtarlar
- Kırmızı Huano switch kullanılmış ve 50 milyon tıklama ömrüne sahip.
- Ses ve basış hissiyatı, standart bir kırmızı switch ile aynı; mavi switchlere göre daha sessiz ve rahatsız etmeyen bir kullanım sunuyor.
- Tuş kapakları, yukarıda da belirttiğim gibi PBT pudding keycaps malzemeden yapılmış.
Ergonomi ve kullanım deneyimi
- Klavye boyutları 292x102x40 mm.
- Bilek desteği ve alt ayakçıkları bulunmuyor; bu durum bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Ben de bu nedenle ekstra bir bilek desteği aldım.
- Uzun süreli kullanımda herhangi bir rahatsızlık yaşamadım ancak daha konforlu bir deneyim için bilek desteği kullanmanızı öneririm.
RGB ve özelleştirme seçenekleri
- RGB aydınlatma açısından oldukça başarılı; 18 farklı modu bulunuyor. Her bir moda ayrı ayrı bayıldım!
- En parlak seviyede gözünüzü rahatsız edebilecek kadar parlak, bu yüzden orta ayarlarda kullanıyorum.
- Kendi yazılımı mevcut ve buradan makro ayarları ile RGB ışık ayarları gibi birçok özelleştirme yapılabiliyor.
Bağlantı ve uyum
- Ürün sadece kablolu kullanım sunuyor.
- Çıkarılabilir Type-C kablo ile çalışıyor. Bu, kablonun zarar görmesi durumunda kolayca değiştirilebilmesi açısından büyük bir avantaj.
Performans ve oyun deneyimi
- Polling rate 1000 Hz.
- Tüm tuşlarında Anti-Ghosting özelliği mevcut.
- Rekabetçi oyunlar için hem 1000 Hz polling rate hem de kırmızı switch kullanımı iyi bir deneyim sağlıyor.
Fiyat ve değer
- Şu sıralar fiyatı 1700-2000 TL bandında değişiyor.
- Fiyatına göre Türkiye'den alınabilecek uygun klavyeler arasında olduğunu düşünüyorum.
- Ancak yurt dışından almayı düşünürseniz, kablosuz özelliği olması nedeniyle Aula F75 tercihim olurdu (bu klavyenin incelemesi yakında gelecek).
Artılar ve eksiler
Artılar:
- 1000 Hz polling rate.
- Switch kalitesi oldukça iyi.
- Pudding keycaps kullanılması, arka plan efektlerini daha belirgin ve şık hale getiriyor.
- Çıkarılabilir Type-C kablo.
- 50 milyon tuş ömrü ve çift katmanlı PBT tuş kapakları (üzerine kül dökülmesine rağmen sadece sararma oldu ve bu da temizlenince geçti).
- Kompakt boyutu sayesinde taşınabilirlik sunuyor ve masada az yer kaplıyor.
Eksiler:
- Kablolu olması.
- Fiyatına göre yurt dışında daha iyi klavyelerin olması.
- Bazı yerlerinde ufak çizilmeler oluşabiliyor (bu çok büyük bir sorun değil).
Sonuç
- Klavye, oyun oynamak ve günlük kullanım (kütüphane harici yazı işleri gibi) için oldukça uygun.
- "Türkiye'den %60 bir klavye alayım, yurt dışından kargo beklemek istemiyorum ve 2 yıl garantisi olsun" diyorsanız, bu klavye sizin için uygun bir seçenek olacaktır.
- tavsiye eder miyim? yukarıdaki şartlar size uyuyorsa, evet, ederim. Ancak "yurt dışından sipariş verebilirim, sorun değil" diyorsanız, hem fiyat hem de özellik olarak Aula F75 tercihimdir.
Not
Bu benim ilk inceleme formum, dolayısıyla eksiklerim olabilir. Eksiklerimi sizlerden de duymak isterim. Ayrıca, fiyat aralığınıza ve istediğiniz özelliklere göre size önerilerde bulunabiliriz.İyi sosyaller!
Son düzenleme: