İnceleme Rampage KB-R135 parvus

Rampage KB-R135 parvus incelemesi​

Tasarım ve malzeme kalitesi​

• %60 tasarıma sahip mini bir klavye.
  • Kasası plastik, tuş kapaklarında ise PBT pudding keycapsler kullanılmış.
  • Genel olarak sağlam bir hissiyat veriyor ancak çizilmelere karşı biraz dayanıksız.

Tuşlar ve anahtarlar​

• Kırmızı Huano switch kullanılmış ve 50 milyon tıklama ömrüne sahip.
  • Ses ve basış hissiyatı, standart bir kırmızı switch ile aynı; mavi switchlere göre daha sessiz ve rahatsız etmeyen bir kullanım sunuyor.
  • Tuş kapakları, yukarıda da belirttiğim gibi PBT pudding keycaps malzemeden yapılmış.

Ergonomi ve kullanım deneyimi​

• Klavye boyutları 292x102x40 mm.
  • Bilek desteği ve alt ayakçıkları bulunmuyor; bu durum bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Ben de bu nedenle ekstra bir bilek desteği aldım.
  • Uzun süreli kullanımda herhangi bir rahatsızlık yaşamadım ancak daha konforlu bir deneyim için bilek desteği kullanmanızı öneririm.

RGB ve özelleştirme seçenekleri​

• RGB aydınlatma açısından oldukça başarılı; 18 farklı modu bulunuyor. Her bir moda ayrı ayrı bayıldım!
  • En parlak seviyede gözünüzü rahatsız edebilecek kadar parlak, bu yüzden orta ayarlarda kullanıyorum.
  • Kendi yazılımı mevcut ve buradan makro ayarları ile RGB ışık ayarları gibi birçok özelleştirme yapılabiliyor.

Bağlantı ve uyum​

• Ürün sadece kablolu kullanım sunuyor.
  • Çıkarılabilir Type-C kablo ile çalışıyor. Bu, kablonun zarar görmesi durumunda kolayca değiştirilebilmesi açısından büyük bir avantaj.

Performans ve oyun deneyimi​

• Polling rate 1000 Hz.
  • Tüm tuşlarında Anti-Ghosting özelliği mevcut.
  • Rekabetçi oyunlar için hem 1000 Hz polling rate hem de kırmızı switch kullanımı iyi bir deneyim sağlıyor.

Fiyat ve değer​

• Şu sıralar fiyatı 1700-2000 TL bandında değişiyor.
  • Fiyatına göre Türkiye'den alınabilecek uygun klavyeler arasında olduğunu düşünüyorum.
  • Ancak yurt dışından almayı düşünürseniz, kablosuz özelliği olması nedeniyle Aula F75 tercihim olurdu (bu klavyenin incelemesi yakında gelecek).

Artılar ve eksiler​

Artılar:

• 1000 Hz polling rate.
  • Switch kalitesi oldukça iyi.
  • Pudding keycaps kullanılması, arka plan efektlerini daha belirgin ve şık hale getiriyor.
  • Çıkarılabilir Type-C kablo.
  • 50 milyon tuş ömrü ve çift katmanlı PBT tuş kapakları (üzerine kül dökülmesine rağmen sadece sararma oldu ve bu da temizlenince geçti).
  • Kompakt boyutu sayesinde taşınabilirlik sunuyor ve masada az yer kaplıyor.

Eksiler:

• Kablolu olması.
  • Fiyatına göre yurt dışında daha iyi klavyelerin olması.
  • Bazı yerlerinde ufak çizilmeler oluşabiliyor (bu çok büyük bir sorun değil).

Sonuç​

• Klavye, oyun oynamak ve günlük kullanım (kütüphane harici yazı işleri gibi) için oldukça uygun.
  • "Türkiye'den %60 bir klavye alayım, yurt dışından kargo beklemek istemiyorum ve 2 yıl garantisi olsun" diyorsanız, bu klavye sizin için uygun bir seçenek olacaktır.
  • tavsiye eder miyim? yukarıdaki şartlar size uyuyorsa, evet, ederim. Ancak "yurt dışından sipariş verebilirim, sorun değil" diyorsanız, hem fiyat hem de özellik olarak Aula F75 tercihimdir.

Not​

Bu benim ilk inceleme formum, dolayısıyla eksiklerim olabilir. Eksiklerimi sizlerden de duymak isterim. Ayrıca, fiyat aralığınıza ve istediğiniz özelliklere göre size önerilerde bulunabiliriz.

İyi sosyaller!

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı