Rampage Marka Ürün Alınır Mı?

Selamlar. Kullandığım klavyenin bozulmasının ardından yeni bir klavye arayışına girdim. Sürekli yazı yazdığımdan ötürü membran klavyeler uzun kullanım sonrası ağrı yapıyor. Bu yüzden mekanik bir klavye almaya karar verdim ancak çok uzun süre kullanmayacağım için gözüme hoş gelen bulduğum en ucuz ürün olan Rampage Orion model mavi switch klavyeyi satın aldım. Yaklaşık 260-270 TL gibi bir fiyata sahip.
IMG_20200520_131715.jpg

Aynısı olmasa da tasarım olarak çok benzer bir ürünü AliExpress'te neredeyse yarı fiyata bulabildim ancak acelem olduğu için Türkiye'den almak zorunda kaldım.
AliExpress.png

Normalde bu tip Çin'den gelme markaları tavsiye etmem. Aynıları zaten biraz araştırma ile AliExpress gibi sitelerde çok daha uygun fiyata bulunuyor.
AliExpress Ürünü.png
Rampage Ürünü.png
Ancak hem aciliyeti olduğu hem de fiyatı nispeten uygun olduğu için Türkiye'den aldım.

Kalite olarak zaten bakmaya gerek yok. Bu tip ürünlerin hiçbirinde gerçek anlamda bir kalite bulamazsınız. Sadece göze hitap ediyor. Mesela ürün elime geldiği an keycaplerin köşelerindeki açıklıklar gözüme takıldı.
1.jpg
2.jpg
Üründe Content marka ne olduğu belli olmayan bir switch markası kullanılmış. Hissiyat olarak kötü olmasa da 50 milyon basış ömrünün ne kadarını verebileceği tartışılır.
Switch.jpg

Ha bir de yazılımı var ama makro ve bir iki renk ayarı dışında pek de bir esprisi yok açıkçası.
Yazılım.png

Lafımı çok uzatmayayım. Diyeceğim o ki bu tip ürünlere kanıp paranızı boşa sarf etmeyin. Biraz daha sabredip kaliteli ürünler satın alın. Örneğin ben çok uzun süre kullanmayacağım için geçici olarak aldım. Birkaç ay içinde yeni ve daha iyi bir modele geçeceğim. Şu anlık işimi görmesi yeterli benim için ancak ciddi ciddi kullanmak için almayı planlayanlar varsa bu tip markalardan uzak durmasını tavsiye ederim. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler :)

Alınmaz. Illa ışıklı olsun diye alınacak ürün değil. 20 liralık klavye kullanmanızı tavsiye ederim. En azından sağlığınızı garantilersiniz.
20 liralık ürünlerin de çok sağlıklı olacağını pek sanmam ama en azından paranız cebinizde kalır 😆

Rampage ürünlerinin kalitesinin kötü olduğunu söyleyebilirim. Daha önce Rampage farem vardı pek hoşuma gitmedi. Kullanan kişilerinde yorumları iyi yönde değil ben şahsen tavsiye etmem.

Rampage ülkemiz şartlarında sırf teknik servisi ve verdiği kaliteli destek sebebiyle uygun fiyat bandında alınabilecek tek ve güzel bir marka. Gerisi boş beleş. Önyargıyla yorum yapmayın yeter. Boş atmaya lüzum yok.
4 adet rampage kullandım, içlerinden sadece biri uzun süre dayanabildi.
Alma dediler pişmanlık dediler, o zamanlar velet olan ben takmadı.
Aldım, birkaç hafta boyunca "Uff oyuncu kulaklığıma bak abii RaMpAgE" diye gezdim birkaç hafta içerisinde sorun çıkardı.
Aldığım kulaklıkların hepsi böyle oldu, bir tek ucuz bir Rampage klavye vardı, membran, ışıksız, fakat tasarımı oyuncu klavyesi gibiydi ve makro tuşları vardı. Bir tek o dayandı.
Kimsenin bu hallere düşmesini istemem açıkçası, deneyimliyim alma diyorum kardeşim. Alma diyorum çünkü başka kulaklıklar kullanınca aydınlandım birden.
Ucuz ürünler almak yerine gittim, Razer Kraken T.E., Razer Ornata Chroma, Razer Mamba Elite ve Goliathus Chroma aldım ve sanki mağaradan çıkmış ooga booga adamlar gibiydim başta.
Sanki hiç görmediğimiz teknoloji. Kalite, premium hissiyatı, performansı, herşeyi taş gibiydi tabii pahalı ürünler.
Ama Rampage ürünleri ile o kadar kötü anılarım oldu ki.. Anlatamam. Bana kalırsa kalitesinden değil, reklamlarından ve RaMpAgEEE hAwAlii diye aldılar kimsenin birşey bildiği ya da tecrübesi yok açıkçası.

4 adet rampage kullandım, içlerinden sadece biri uzun süre dayanabildi.
Alma dediler pişmanlık dediler, o zamanlar velet olan ben takmadı.
Aldım, birkaç hafta boyunca "Uff oyuncu kulaklığıma bak abii RaMpAgE" diye gezdim birkaç hafta içerisinde sorun çıkardı.
Aldığım kulaklıkların hepsi böyle oldu, bir tek ucuz bir Rampage klavye vardı, membran, ışıksız, fakat tasarımı oyuncu klavyesi gibiydi ve makro tuşları vardı. Bir tek o dayandı.
Kimsenin bu hallere düşmesini istemem açıkçası, deneyimliyim alma diyorum kardeşim. Alma diyorum çünkü başka kulaklıklar kullanınca aydınlandım birden.
Ucuz ürünler almak yerine gittim, Razer Kraken T.E., Razer Ornata Chroma, Razer Mamba Elite ve Goliathus Chroma aldım ve sanki mağaradan çıkmış ooga booga adamlar gibiydim başta.
Sanki hiç görmediğimiz teknoloji. Kalite, premium hissiyatı, performansı, herşeyi taş gibiydi tabii pahalı ürünler.
Ama Rampage ürünleri ile o kadar kötü anılarım oldu ki.. Anlatamam. Bana kalırsa kalitesinden değil, reklamlarından ve RaMpAgEEE hAwAlii diye aldılar kimsenin birşey bildiği ya da tecrübesi yok açıkçası.
Servise verdiniz mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı