Rampage Marka Ürün Alınır Mı?

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 18.375
Selamlar. Kullandığım klavyenin bozulmasının ardından yeni bir klavye arayışına girdim. Sürekli yazı yazdığımdan ötürü membran klavyeler uzun kullanım sonrası ağrı yapıyor. Bu yüzden mekanik bir klavye almaya karar verdim ancak çok uzun süre kullanmayacağım için gözüme hoş gelen bulduğum en ucuz ürün olan Rampage Orion model mavi switch klavyeyi satın aldım. Yaklaşık 260-270 TL gibi bir fiyata sahip.
IMG_20200520_131715.jpg

Aynısı olmasa da tasarım olarak çok benzer bir ürünü AliExpress'te neredeyse yarı fiyata bulabildim ancak acelem olduğu için Türkiye'den almak zorunda kaldım.
AliExpress.png

Normalde bu tip Çin'den gelme markaları tavsiye etmem. Aynıları zaten biraz araştırma ile AliExpress gibi sitelerde çok daha uygun fiyata bulunuyor.
AliExpress Ürünü.png
Rampage Ürünü.png
Ancak hem aciliyeti olduğu hem de fiyatı nispeten uygun olduğu için Türkiye'den aldım.

Kalite olarak zaten bakmaya gerek yok. Bu tip ürünlerin hiçbirinde gerçek anlamda bir kalite bulamazsınız. Sadece göze hitap ediyor. Mesela ürün elime geldiği an keycaplerin köşelerindeki açıklıklar gözüme takıldı.
1.jpg
2.jpg
Üründe Content marka ne olduğu belli olmayan bir switch markası kullanılmış. Hissiyat olarak kötü olmasa da 50 milyon basış ömrünün ne kadarını verebileceği tartışılır.
Switch.jpg

Ha bir de yazılımı var ama makro ve bir iki renk ayarı dışında pek de bir esprisi yok açıkçası.
Yazılım.png

Lafımı çok uzatmayayım. Diyeceğim o ki bu tip ürünlere kanıp paranızı boşa sarf etmeyin. Biraz daha sabredip kaliteli ürünler satın alın. Örneğin ben çok uzun süre kullanmayacağım için geçici olarak aldım. Birkaç ay içinde yeni ve daha iyi bir modele geçeceğim. Şu anlık işimi görmesi yeterli benim için ancak ciddi ciddi kullanmak için almayı planlayanlar varsa bu tip markalardan uzak durmasını tavsiye ederim. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. İyi günler :)

Rampage ülkemiz şartlarında sırf teknik servisi ve verdiği kaliteli destek sebebiyle uygun fiyat bandında alınabilecek tek ve güzel bir marka. Gerisi boş beleş. Önyargıyla yorum yapmayın yeter. Boş atmaya lüzum yok.
Rampage kullanacağına hiç kullanma bence daha iyi. Sadece servis için o çöpü elime sürmem.

Rampage kullanacağına hiç kullanma bence daha iyi. Sadece servis için o çöpü elime sürmem.
50 lira bütçede Rival 300 bulursan söyle bir ara. Veya Şu an kullanmakta olduğum Logitech G900 fareyi. Hatta 100 liraya MK750 klavye ve üstüne 50 lira daha ekleyip Razer Kraken TE alabiliriz. Ne dersiniz?

50 lira bütçede Rival 300 bulursan söyle bir ara. Veya şu an kullanmakta olduğum Logitech G900 fareyi. Hatta 100 liraya MK750 klavye ve üstüne 50 lira daha ekleyip Razer Kraken'te alabiliriz. Ne dersiniz?

Sanki Rampage 50 TL'ye Rival300 kalitesinde mouse satıyormuş gibi yazmışsın. Biraz biriktirip kaliteli alın diyoruz Rival300 alın değil.

Haklısınız ancak Rampage çok ucuz ürünler üretmiyor ucuz fakat çok ucuz değil ayrıca genel olarak yanıtlıyoruz soruyu durumu kötü olan veya çok para vermek istemeyen birinin alması için uygun.
Bu tip markaların savunucusu olmaktan nefret ederim emin olun. Hatta GamePower ve JamesDonkey adlarını duyduğum an müdahale eder engellerim.
Ama Rampage hem yerli bir firma, hem de fiyatına göre kaliteli olan ürünleri gerçekten pişman etmiyor. Sunduğu teknik destek de işin tuzu oluyor. Sürekli ekipman değiştiren birisiyim. Mesela şu an kullandığım CM MK750 klavyeden önce G910 kullanıyordum. Klavyeyi sattım, sattığım süre zarfında da MK750 alana kadar rafta duran ve hiç de fena bir para bayılmadığım klavyem olan Rampage Turret'i çıkartıp 1 hafta kadar sıkıntısız kullandım. Ürün 2 yıllık bu arada. 2 yıl aktif kullanıldı, sonra bu şekilde kullanmaya başladım. Gram sorunu yok. Bundan önce de Rampage Blade R10 klavye vardı. O 3 yıllık, sattığım kişi hala kullanıyor.
3 yıl önce Rampage RW1 kulaklık aldım. O zamanlar 170 lira gibi, şu an için bedava olan bi fiyata aldım. 1.5 yıl kullandım, dedim değiştireyim. Kulaklığı satmadan Arctis 3 aldım kendime. 2-3 ay ya kullandım ya kullanmadım Arctis 3'ü, rafa kaldırıp RW1 kullanmaya devam ettim. Tam 1 sene önce de Razer Kraken TE'ye geçtim ve o günden beri sadece Laptop'umu götürdüğüm yerlerde kullanıyorum RW1'i.

Buyrun bu da incelemesi.

Farelerine çok sıcak bakmasam da orta seviyede güzel kulaklıkları ve klavyeleri olduğuna inanmaktayım. Ön yargıyla yaklaşmadan önce hepsini denemek lazım. Tecrübemle cevap veriyorum. Ezbere değil.
İyi Sosyaller.

Rampage her ne kadar sevilmezse de kulaklık ve klavye konusunda güzel şeyler yapıyor. Yani ürünleri gayet güzel. Aslında kullanmasını bilene ürün dayanır. 6 senelik Frisby güç kaynağını LED aydınlatma için kullanıyorum hala daha çalışıyor.

Rampage her ne kadar sevilmezse de kulaklık ve klavye konusunda güzel şeyler yapıyor. Yani ürünleri gayet güzel. Aslında kullanmasını bilene ürün dayanır. Tabi teknoloji şans işidir orası ayrı. 6 senelik Frisby güç kaynağını LED aydınlatma için kullanıyorum hala daha çalışıyor.
Frisby PSU'ları Cougar'dan alıyor. İyileri de var, kötüleri de.

Bir kaç gün önce klavye almak isteyen atkadaşımızın konusuna Cooler Master MK110 ile alakalı yazdığım mesajı buraya kopyalıyorum :

Burada sorun milletin ucuza çok iyi mal almaya çalışmasında yatıyor. Her zaman diyorum ki Çin işi switch kullanan Gamepower, Everest, Rampage, James Donkey, Motospeed klavyeler alınmaz. Bakın, bir ürün her yerde 1000 birime satılıyorsa ve bir marka çıkıp "Bakın aynı kalitede ürünü size 500 birime satıyorum." diyorsa yalan söylüyordur. Kimse babasının hayrına böyle bir iş yapmaz. Mutlaka o fiyata çekmek için bir yerlerden kısılmıştır.

CM, Asus, Corsair, SS, Logitech gibi markaların en ucuz mekanik klavyeleri 500 TL'den başlarken Gamepower, Rampage tarzı markalar 250 TL'ye "GÜYA" mekanik klavye satıyorlar. Böyle bir dünya yok. Mercedes olsun, 2020 model olsun, full paket olsun, sıfır olsun ama 50.000 TL olsun diye bir dünya yok.

Çin işi switchleri de Cooler Master'ın yarı-mekanik switchlerini de bizzat kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki CM'nin Mem-chanical switchleri bu Çin işi "GÜYA GERÇEK" mekanik klavyelerden daha iyi. Hissiyat olarak da kalite olarak da.

Ayrıca yanlış bir algı daha var. Adam 100 TL'ye yarı mekanik klavye aldığını sanıyor. Yarı-mekaniğin bile çakması var. Bu yüzden Cooler Master'ın yarı-mekanik switchlerine ön yargılı yaklaşıyor. Halbuki o 100 TL'lik klavye ile CM arasında dağlar kadar fark var.

Konu sahibini de tebrik ediyorum. Alıp da aldığı ürünü savunmama başarısını gösterebilen insan sayısı çok az maalesef. Gerçekçi eleştirileri kaldırmıyorlar...

Bir kaç gün önce klavye almak isteyen atkadaşımızın konusuna Cooler Master MK110 ile alakalı yazdığım mesajı buraya kopyalıyorum :

Burada sorun milletin ucuza çok iyi mal almaya çalışmasında yatıyor. Her zaman diyorum ki Çin işi switch kullanan Gamepower, Everest, Rampage, James Donkey, Motospeed klavyeler alınmaz. Bakın, bir ürün her yerde 1000 birime satılıyorsa ve bir marka çıkıp "Bakın aynı kalitede ürünü size 500 birime satıyorum." diyorsa yalan söylüyordur. Kimse babasının hayrına böyle bir iş yapmaz. Mutlaka o fiyata çekmek için bir yerlerden kısılmıştır.

CM, Asus, Corsair, SS, Logitech gibi markaların en ucuz mekanik klavyeleri 500 TL'den başlarken Gamepower, Rampage tarzı markalar 250 TL'ye "GÜYA" mekanik klavye satıyorlar. Böyle bir dünya yok. Mercedes olsun, 2020 model olsun, full paket olsun, sıfır olsun ama 50.000 TL olsun diye bir dünya yok.

Çin işi switchleri de Cooler Master'ın yarı-mekanik switchlerini de bizzat kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki CM'nin Mem-chanical switchleri bu Çin işi "GÜYA GERÇEK" mekanik klavyelerden daha iyi. Hissiyat olarak da kalite olarak da.

Ayrıca yanlış bir algı daha var. Adam 100 TL'ye yarı mekanik klavye aldığını sanıyor. Yarı-mekaniğin bile çakması var. Bu yüzden Cooler Master'ın yarı-mekanik switchlerine ön yargılı yaklaşıyor. Halbuki o 100 TL'lik klavye ile CM arasında dağlar kadar fark var.

Konu sahibini de tebrik ediyorum. Alıp da aldığı ürünü savunmama başarısını gösterebilen insan sayısı çok az maalesef. Gerçekçi eleştirileri kaldırmıyorlar...
Açıkçası Jixian ve Outemu sviçlerin ömürleri dışında ben Cherry ile basım hissiyatı arasında çok fark hissedemedim. Elbette fark var ama bahsettiğiniz kadar abartmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı