Raspberry pi 2'yi VGA monitöre baglama

gumushane

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2014
Mesajlar
151
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
Raspberry'ın HDMI girişi var. Benim monütörde sadece VGA girişi var. HDMI-VGA kablosundan başka çözüm var mı? Bu kabloyla çalıştıramayanlar olmuş.
 
Raspberry pi'ye xrdp kurup remote desktop ile aynı ağa bağlı iken kullanabilirsin bende de aynı durum vardı bu şekilde cözdüm.
 
Ben HDMI - VGA kablosu aldım. Bir sorun yaşamadım. Sorun yaşayanlar şundan sorun yaşamış olabilir: VGA kısmı dişi olacak kablonun. Yani aldığınız kablonun VGA kısmına VGA kablosu girecek.
 
Ben VNC ile bilgisayarımdan bağlanıyorum. Bir kere TV'ye bağlayıp ilk kurulumu gerçekleştirip SSH açtıktan sonra VNC kurup bağlanıyorum.
 
Elimde VGA-HDMI kablo var ve hiç bir sorun yaşamadım, sorun yaşayan arkadaşlar SD kart içerisindeki config dosyasından görüntü ayarlarını kontrol etmeliler. Ve ya kablonun çalıştığından emin olmalılar. Ek olarak görüntü alıp sadece terminal üzerinde çalışacaksanız bunun için görüntü almanıza gerek yok, SSH üzerinden halledebilirsiniz.
 
Buraya da SSH rehberimi park edeyim de ihtiyacı olanlar kullansın. (y)
Dediğim VNC yöntemi ile Raspberry'nin masaüstünde gezinebilirsiniz. Hatta Başka bilgisayarlar ile kendi bilgisayarınızı bağlarsanız o bilgisayarlarda bile gezinebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı