Raspberry Pi'yi USB'den Boot etmek

Evet kurabilirsin. Ancak bir tane daha USB bulunması lazım. Küçük boyutlu olana İSO'yu yazdırıp yüksek boyutlu USB'ye Raspbery'yi kurmalısın. Zaten Raspbery Pİ OS genelde SD kartlara kuruluyor. USB'ye de kurabilirsin. Eğer ikinci bir USB bulunmuyorsa live olarak açarsın ancak kurulum yapamazsın. USB yerine SD kart da olabilir.

Bir tane daha bulunması lazım. Küçük boyutlu olana İSO'yu yazdırıp yüksek boyutlu USB'ye Raspbery'yi kurmalısın.
Peki çoklu işletim sistemleri yükleyebilir miyim , bu arada hazır sizi yakalamışken bir şey sorayım: ortaokul son öğrencisiyim hocam proje istedi tübitak için ben de sınav senesi olduğu için pek uğraşmak istemedim raspberry pi ile multios kurarak farklı işlevlerle kullanılmasını yapıcam bide google altyapısı ile sesli asistan yapacağım acaba tübitak için nasıl bir şey olur fikriniz nedir, hocam dedi ki kabul etmezlerse bir şey olmaz ama bilmiyorum, bir arkadaş da kitap yazıyor tübitak için , tübitağa kitap kabul edilir mi,tarih kitabı yazıyor

Peki çoklu işletim sistemleri yükleyebilir miyim , bu arada hazır sizi yakalamışken bir şey sorayım: ortaokul son öğrencisiyim hocam proje istedi tübitak için ben de sınav senesi olduğu için pek uğraşmak istemedim raspberry pi ile multios kurarak farklı işlevlerle kullanılmasını yapıcam bide google altyapısı ile sesli asistan yapacağım acaba tübitak için nasıl bir şey olur fikriniz nedir, hocam dedi ki kabul etmezlerse bir şey olmaz ama bilmiyorum, bir arkadaş da kitap yazıyor tübitak için , tübitağa kitap kabul edilir mi,tarih kitabı yazıyor
Çoklu işletim sistemi kavramını biraz açar mısın?

Projen hakkında açıkçası fikrim yok. ShiftDelete forumda Raspbery ile çalışan bir arkadaşım var ona sorabilirsin:

Çoklu işletim sistemi kavramını biraz açar mısın?

Projen hakkında açıkçası fikrim yok. ShiftDelete forumda Raspbery ile çalışan bir arkadaşım var ona sorabilirsin:

yani mesela bi yandan retropie yükleyip emülator olarak kullanırken bir yandan chromium os yükleyip bilgisayar işlerini yapma , bi yandan kodi yükleyip media center olarak televizyonda kullanmak gibi ,

Yani mesela bir yandan retropie yükleyip emülator olarak kullanırken bir yandan Chromium OS yükleyip bilgisayar işlerini yapma, bir yandan kodi yükleyip Media Center olarak televizyonda kullanmak gibi,

Diski Partition ile bölümlere ayırıp o şekilde kullanabilirsin. Büyük kapasiteli bir Micro SD kart işini görür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı