RAT virüsü text indirilirse girer mi?

Thrian

Hectopat
Merhaba internetten tanıştığım bir arkadaşım bir text dosyası attı ve ben de indirdim. text dosyası indirerek, bir web sitesine girerek, ya da resim indirerek girer mi RAT virüsü ya da normal bir virüs?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çocuk özür dile sileceğim dedi özür diledim sildiğini videoya alıyor izliyim mi?
Youtube vb. bir platforma yüklerse 3 kulhü 1 elham okuyup izleyebilirsin. Eğer hâlâ kendini iyi hissetmezsen Ayetel kürsi de okumalısın.

Şaka bir yana nedir bu stres?

JPG bile girer. Zamanında bu işlere bulaştığım ve ghost ping ile resim attığım için biliyorum. Görünmeyen taraf iplog veya virüs görünen fotoğraf. Sistem ise şu şekilde:
1: Kurbana resim atılır,
2: Kurban resme tıklar.
3: Kurban linke girer (kazara da olsa iş işten geçer.)
4: İşi bitmiştir.
Ama sizde bulaşmış olması ihtimali düşük gibi.

Aynen hop linke girdim hop bilgisayarımı götürdüler.

Hocam MP4 uzantılı açmalı mıyım?
Eğer gerçekten korkuyorsanız, sanal bir bilgisayar oluşturup onda istediğiniz dosyayı indirip izleyebilirsiniz. Ana bilgisayarınıza hiçbir şekilde virüs bulaşmaz.
Rehberi aşağıdaki videoda mevcut:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer gerçekten korkuyorsanız, sanal bir bilgisayar oluşturup onda istediğiniz dosyayı indirip izleyebilirsiniz. Ana bilgisayarınıza hiçbir şekilde virüs bulaşmaz.
Rehberi aşağıdaki videoda mevcut:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam demek istediğim açmalı mıyım mp 4 ü

@Thrian hayır. Ancak meraktan damarlarınız çatlayacaksa dediğim videodakileri yapıp sanal makinenizde istediğiniz virüslü dosyayı veya şüpheli dosyayı açabilirsiniz. Ana bilgisayarınıza virüsler bu sayede ulaşamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı