RAT virüsü text indirilirse girer mi?

Thrian

Hectopat
Merhaba internetten tanıştığım bir arkadaşım bir text dosyası attı ve ben de indirdim. text dosyası indirerek, bir web sitesine girerek, ya da resim indirerek girer mi RAT virüsü ya da normal bir virüs?

Son düzenleyen: Moderatör:
Flash Disk'e yükleyip sıfırdan kurulum yapmak.

Hocam ben direk telefonun ayarlarına girip sıfırla dedim öyle RAT varsa gitmez mi?

Bir de bilgisayarda RAT varsa bilgisayarın ayarlarından yaptığım formatla RAT gider mi?

Peki RAT Windows'a mı girer bir de format attıktan sonra sallıyorum yemek siparişi için kredi kartı girdim bir şey olmaz değil mi ve RAT varsa Kaspersky ya da Malwarebytes'den tarama yapınca bir şey çıkmıyorsa sıkıntı olmaz mı?

Tekrar söylüyorum çocuk önceden yaptığı için kredi kartına bir şey olur diye korkuyorum.

Son düzenleme:
@Thrian hocam boş ver bunları palarva hepsi virüs bulaşması çok zor kredi kartını alıp bir harcama yaparsa banka paranızı verir ailenize bir şey söylemezsiniz zaten bu çoğu insanın başına geliyor kredi kartı bilgilerini çalıyorlar insanların keyloggerden falan korkuyorsanız sanki bir yerden alışveriş yapıyormuş gibi tamamen aklınızdan uydurduğunuz kredi kartı numarası girin zaten hemen anlar ve kart bilgilerini buldum diye size yazar o zaman temiz kurulum yaparsınız ama öyle bir şey olmaz tamamen palavra çok stres etmişsiniz.

@Thrian hocam boş ver bunları palarva hepsi virüs bulaşması çok zor kredi kartını alıp bir harcama yaparsa banka paranızı verir ailenize bir şey söylemezsiniz zaten bu çoğu insanın başına geliyor kredi kartı bilgilerini çalıyorlar insanların keyloggerden falan korkuyorsanız sanki bir yerden alışveriş yapıyormuş gibi tamamen aklınızdan uydurduğunuz kredi kartı numarası girin zaten hemen anlar ve kart bilgilerini buldum diye size yazar o zaman temiz kurulum yaparsınız ama öyle bir şey olmaz tamamen palavra çok stres etmişsiniz.

Hocam çocuk bana gösterdi kredi kartlarıyla harcadığını bir de üstüne bana attığını iddia ediyor çocuğu da engelledim yani hala bilgisayarın içinde virüs varsa yazamaz.
Hocam tabirii caizse çocuk sizi çok fazla korkutmuş sizi kandırdığı her yerden belli basın engeli geçin.

Hocam ama bir şey indirdim ve galiba yanlışlıkla attığı MP4'ü açtım.

Hocam çocuk bana gösterdi kredi kartlarıyla harcadığını bir de üstüne bana attığını iddia ediyor çocuğu da engelledim yani hala bilgisayarın içinde virüs varsa yazamaz.

Yahu hocam bende size isteyin bir sürü kart göstereyim kolumu bile kaldırmama gerek yok çok basit bir şey zaten çok riskli başı belaya girer büyük ihtimal bakkaldan çikolata çalınca kendilerini illegal, gizemli falan sanan tipler bunlar boş verin hiçbir şey olmaz.

Yahu hocam bende size isteyin bir sürü kart göstereyim kolumu bile kaldırmama gerek yok çok basit bir şey zaten çok riskli başı belaya girer büyük ihtimal bakkaldan çikolata çalınca kendilerini illegal, gizemli falan sanan tipler bunlar boş verin hiçbir şey olmaz.

Hocam ama o gösterdiği kartlar ile oyuna para yatırmış benim kredi kartımla da yatırır ya da hesaplarımı çalar.

Hocam ama o gösterdiği kartlar ile oyuna para yatırmış benim kredi kartımla da yatırır ya da hesaplarımı çalar.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Büyük ihtimal 2 gün sonra sana gösterdiği hesaplari hepsi ban yiyecek ve biraz daha riskli işlere girerse evine mahkeme kağıdı gelecek ve süt dökmüş kediye dönecek kartınızdan bir şey alırsa sen hiçbir şey söylemezsin zaten kartı çalınıp alışveriş yapılan kişilerin zararını banka ödüyor ve de her yerden alışverış yapamaz 3D denen bir güvenlik sistemi var senin telefonuna SMS gelir ve sen o kodu ona söylemediğin sürece birşey yapamaz 3D olmayan sitelerden harcama yaparsada dediğim gibi paranızı kesin alırsınız hatta üzerine giderseniz mahkemelik bile olur.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Büyük ihtimal 2 gün sonra sana gösterdiği hesaplari hepsi ban yiyecek ve biraz daha riskli işlere girerse evine mahkeme kağıdı gelecek ve süt dökmüş kediye dönecek kartınızdan bir şey alırsa sen hiçbir şey söylemezsin zaten kartı çalınıp alışveriş yapılan kişilerin zararını banka ödüyor ve de her yerden alışverış yapamaz 3D denen bir güvenlik sistemi var senin telefonuna SMS gelir ve sen o kodu ona söylemediğin sürece bir şey yapamaz 3D olmayan sitelerden harcama yaparsada dediğim gibi paranızı kesin alırsınız hatta üzerine giderseniz mahkemelik bile olur.

Yok hocam zaten 1 hesap o hesapta 5 tane kredi kartından bir şey almış ve onlar da çaldıkları diye biliyorum.

Yok hocam zaten 1 hesap o hesapta 5 tane kredi kartından bir şey almış ve onlar da çaldıkları diye biliyorum.

Hocam küfurlü bir cümle var söylemeyeyimde s... Et eğer etmezsen gencecik yaşta saçında beyaz teller çıkmaya başlar bu çalıntı kartlarin piyasası var alınıp satılıyor yani ona göre düşünün senin kartına hiçbir şey yapamaz imkani yok yat uyu bence mesela şimdi bende yatacağım iyi geceler herkese ha bir de engelle bir daha da muhatap olma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı