Razer BlackShark V2 Special Edition incelemesi

Merhaba, bugün 10 aydır kullandığım BlackShark V2 SE'nin incelemesini yapacağım. Haydi başlayalım. Kutunun dış görünüşü:

9.jpg

8.jpg

Şimdi gelelim kutunun iç kısmına:

7.jpg

Bizi güzel bir çanta karşılıyor. Hem dışında hem içinde toplam 2 adet fermuarlı bölmesi var.

6.jpg

11.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Şimdi gelelim kulaklığın artı ve eksilerine:
Artıları:
1- Kullandığım ve test ettiğim kulaklıklar arasında en rahatıydı. Aşırı hafif kulaklık.
2- Bassları kuvvetli, tizler az kalıyor fakat düzgün bir EQ yaparsanız her şey tam ayarında oluyor.
3- Mikrofonu çıkartılabiliyor.
4- Malzeme kalitesi orta düzeyde.
5- Mikrofon kulaklık üzerinden kapatılabiliyor. Yeşil gözüktüğü zaman açık, gözükmediği zaman kapalı konumda.
6- Ses tekerleği var. Fakat bunu eksi özelliklerde bahsedeceğim.
7- Kablosu sağlam, dolanmıyor.
8- Kutudan çıkan ses kartını her türlü 3,5 mm jack girişi olan kulaklıkta kullanabilirsiniz. İsterseniz kulaklığınızın ses kartını çıkarıp 3,5 mm jack girişiyle de kullanabilirsiniz.
9- Ekolayzer olarak Rehber: Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları bunu kullanıyorum. Kendim 16KHz bandını 5'e düşürdüm, sound normalization kapattım, bass Boost fulledim.

Nötr özellikleri:
1- Mikrofonu ne kötü, ne iyi. Sesiniz anlaşılabilir.
2- Asansör sistemi yeterince sağlam fakat dikkat edilmesi gerek.
3- Rakiplerine nazaran ses kasma performansı kötü.
4- Pedleri biraz kulağı sıcaklatıyor.

Eksileri:
1- Ses tekerleği aşırı dandik, çok oynamamalısınız orasıyla.
2- Synapse çalışmayabiliyor, yeni güncelleme ile bozdular ama çözümü var en sonda bahsedeceğim. Synapse çalışmaz ise hiçbir ayar yapamazsınız.
3- Synapse çalışmamasının nedeni sound normalization ayarının Windows ile çakışması tahminimce. O ayarı açmamanızı öneririm.

Şimdi gelelim Synapse'yi yeniden nasıl çalıştıracağımıza.
1- İlk önce Synapse'yi silin ve program files falan gördüğünüz her yerden Razer klasörünü silin.
2- Kulaklık takılı bir biçimde şunu çalıştırın. https://rzr.to/Tf53xj
3- Sonra bilgisayarın unicode dilini İngilizce (Amerikan) yapın.
4- Bilgisayarı yeniden başlatın.
5- Synapse'yi yeniden yükleyin ve büyük ihtimalle Synapse artık çalışacaktır. Eğer herhangi bir hata oluşur, kulaklık çalışmaz hale gelirse ben sorumlu değilimdir. Driver cleanup uygulaması bana ait değildir. Razer'a aittir.
Fotoğrafları @pawEn çekmiştir. Yardımın için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.jpg
    2.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 38
  • 5.jpg
    5.jpg
    96,5 KB · Görüntüleme: 40
Merhaba, bugün 10 aydır kullandığım BlackShark V2 SE'nin incelemesini yapacağım. Haydi başlayalım. Kutunun dış görünüşü:

Eki Görüntüle 2212832

Eki Görüntüle 2212834

Şimdi gelelim kutunun iç kısmına:

Eki Görüntüle 2212835

Bizi güzel bir çanta karşılıyor. Hem dışında hem içinde toplam 2 adet fermuarlı bölmesi var.

Eki Görüntüle 2212837

Eki Görüntüle 2212840

Eki Görüntüle 2212850

Eki Görüntüle 2212853

Eki Görüntüle 2212854

Eki Görüntüle 2212855

Şimdi gelelim kulaklığın artı ve eksilerine:
Artıları:
1- Kullandığım ve test ettiğim kulaklıklar arasında en rahatıydı. Aşırı hafif kulaklık.
2- Bassları kuvvetli, tizler az kalıyor fakat düzgün bir EQ yaparsanız her şey tam ayarında oluyor.
3- Mikrofonu çıkartılabiliyor.
4- Malzeme kalitesi orta düzeyde.
5- Mikrofon kulaklık üzerinden kapatılabiliyor. Yeşil gözüktüğü zaman açık, gözükmediği zaman kapalı konumda.
6- Ses tekerleği var. Fakat bunu eksi özelliklerde bahsedeceğim.
7- Kablosu sağlam, dolanmıyor.
8- Kutudan çıkan ses kartını her türlü 3,5 mm jack girişi olan kulaklıkta kullanabilirsiniz. İsterseniz kulaklığınızın ses kartını çıkarıp 3,5 mm jack girişiyle de kullanabilirsiniz.
9- Ekolayzer olarak Rehber: Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları bunu kullanıyorum. Kendim 16KHz bandını 5'e düşürdüm, sound normalization kapattım, bass Boost fulledim.

Nötr özellikleri:
1- Mikrofonu ne kötü, ne iyi. Sesiniz anlaşılabilir.
2- Asansör sistemi yeterince sağlam fakat dikkat edilmesi gerek.
3- Rakiplerine nazaran ses kasma performansı kötü.
4- Pedleri biraz kulağı sıcaklatıyor.

Eksileri:
1- Ses tekerleği aşırı dandik, çok oynamamalısınız orasıyla.
2- Synapse çalışmayabiliyor, yeni güncelleme ile bozdular ama çözümü var en sonda bahsedeceğim. Synapse çalışmaz ise hiçbir ayar yapamazsınız.
3- Synapse çalışmamasının nedeni sound normalization ayarının Windows ile çakışması tahminimce. O ayarı açmamanızı öneririm.

Şimdi gelelim Synapse'yi yeniden nasıl çalıştıracağımıza.
1- İlk önce Synapse'yi silin ve program files falan gördüğünüz her yerden Razer klasörünü silin.
2- Kulaklık takılı bir biçimde şunu çalıştırın. https://rzr.to/Tf53xj
3- Sonra bilgisayarın unicode dilini İngilizce (Amerikan) yapın.
4- Bilgisayarı yeniden başlatın.
5- Synapse'yi yeniden yükleyin ve büyük ihtimalle Synapse artık çalışacaktır. Eğer herhangi bir hata oluşur, kulaklık çalışmaz hale gelirse ben sorumlu değilimdir. Driver cleanup uygulaması bana ait değildir. Razer'a aittir.
Fotoğrafları @pawEn çekmiştir. Yardımın için teşekkür ederim.
Güzel bir rehber olmuş eline sağlık. Yardımlarım için kendime teşekkürler.

Bir indirime girse benim de olacak bir v2s.

Kablo konusuna katılmıyorum benimki sürekli dolanıyor :D

Eksi yönlerine bir de ben ekleme yapayım. Son güncellemeyi yaptığımdan beri kulaklıkta nadir de olsa ses patlaması meydana geliyor. Mesela WhatsApp Web'den veya Steam'den mesaj geldiği zaman en başta bir ses patlaması oluyor. Yani yazılım konusunda ciddi sıkıntılı bir kulaklık bence güncellemeyi görüp yaparsınız bir bakmışsınız kulaklık bozulmuş :D

Son düzenleme:
Kablo konusuna katılmıyorum benimki sürekli dolanıyor :D

Eksi yönlerine bir de ben ekleme yapayım. Son güncellemeyi yaptığımdan beri kulaklıkta nadir de olsa ses patlaması meydana geliyor. Mesela WhatsApp Web'den veya Steam'den mesaj geldiği zaman en başta bir ses patlaması oluyor. Yani yazılım konusunda ciddi sıkıntılı bir kulaklık bence güncellemeyi görüp yaparsınız bir bakmışsınız kulaklık bozulmuş :D

Yazılım ve ses tekerleği dışında süper kulaklık cidden.

En sona çekerseniz sağ ve sol dengesizliği oluşuyor.

En sonda hiç kullanmadım o çoğu kulaklıkta oluyor diye biliyorum önceki Corsair kulaklığımda da vardı öyle bir sorun ama şu an bende öyle bir sıkıntı yok. Benimki special edition değil belki ondandır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı