Merhaba, bugün 10 aydır kullandığım BlackShark V2 SE'nin incelemesini yapacağım. Haydi başlayalım. Kutunun dış görünüşü:
Şimdi gelelim kutunun iç kısmına:
Bizi güzel bir çanta karşılıyor. Hem dışında hem içinde toplam 2 adet fermuarlı bölmesi var.
Şimdi gelelim kulaklığın artı ve eksilerine:
Artıları:
1- Kullandığım ve test ettiğim kulaklıklar arasında en rahatıydı. Aşırı hafif kulaklık.
2- Bassları kuvvetli, tizler az kalıyor fakat düzgün bir EQ yaparsanız her şey tam ayarında oluyor.
3- Mikrofonu çıkartılabiliyor.
4- Malzeme kalitesi orta düzeyde.
5- Mikrofon kulaklık üzerinden kapatılabiliyor. Yeşil gözüktüğü zaman açık, gözükmediği zaman kapalı konumda.
6- Ses tekerleği var. Fakat bunu eksi özelliklerde bahsedeceğim.
7- Kablosu sağlam, dolanmıyor.
8- Kutudan çıkan ses kartını her türlü 3,5 mm jack girişi olan kulaklıkta kullanabilirsiniz. İsterseniz kulaklığınızın ses kartını çıkarıp 3,5 mm jack girişiyle de kullanabilirsiniz.
9- Ekolayzer olarak Rehber: Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları bunu kullanıyorum. Kendim 16KHz bandını 5'e düşürdüm, sound normalization kapattım, bass Boost fulledim.
Nötr özellikleri:
1- Mikrofonu ne kötü, ne iyi. Sesiniz anlaşılabilir.
2- Asansör sistemi yeterince sağlam fakat dikkat edilmesi gerek.
3- Rakiplerine nazaran ses kasma performansı kötü.
4- Pedleri biraz kulağı sıcaklatıyor.
Eksileri:
1- Ses tekerleği aşırı dandik, çok oynamamalısınız orasıyla.
2- Synapse çalışmayabiliyor, yeni güncelleme ile bozdular ama çözümü var en sonda bahsedeceğim. Synapse çalışmaz ise hiçbir ayar yapamazsınız.
3- Synapse çalışmamasının nedeni sound normalization ayarının Windows ile çakışması tahminimce. O ayarı açmamanızı öneririm.
Şimdi gelelim Synapse'yi yeniden nasıl çalıştıracağımıza.
1- İlk önce Synapse'yi silin ve program files falan gördüğünüz her yerden Razer klasörünü silin.
2- Kulaklık takılı bir biçimde şunu çalıştırın. https://rzr.to/Tf53xj
3- Sonra bilgisayarın unicode dilini İngilizce (Amerikan) yapın.
4- Bilgisayarı yeniden başlatın.
5- Synapse'yi yeniden yükleyin ve büyük ihtimalle Synapse artık çalışacaktır. Eğer herhangi bir hata oluşur, kulaklık çalışmaz hale gelirse ben sorumlu değilimdir. Driver cleanup uygulaması bana ait değildir. Razer'a aittir.
Fotoğrafları @pawEn çekmiştir. Yardımın için teşekkür ederim.
Şimdi gelelim kutunun iç kısmına:
Bizi güzel bir çanta karşılıyor. Hem dışında hem içinde toplam 2 adet fermuarlı bölmesi var.
Şimdi gelelim kulaklığın artı ve eksilerine:
Artıları:
1- Kullandığım ve test ettiğim kulaklıklar arasında en rahatıydı. Aşırı hafif kulaklık.
2- Bassları kuvvetli, tizler az kalıyor fakat düzgün bir EQ yaparsanız her şey tam ayarında oluyor.
3- Mikrofonu çıkartılabiliyor.
4- Malzeme kalitesi orta düzeyde.
5- Mikrofon kulaklık üzerinden kapatılabiliyor. Yeşil gözüktüğü zaman açık, gözükmediği zaman kapalı konumda.
6- Ses tekerleği var. Fakat bunu eksi özelliklerde bahsedeceğim.
7- Kablosu sağlam, dolanmıyor.
8- Kutudan çıkan ses kartını her türlü 3,5 mm jack girişi olan kulaklıkta kullanabilirsiniz. İsterseniz kulaklığınızın ses kartını çıkarıp 3,5 mm jack girişiyle de kullanabilirsiniz.
9- Ekolayzer olarak Rehber: Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları bunu kullanıyorum. Kendim 16KHz bandını 5'e düşürdüm, sound normalization kapattım, bass Boost fulledim.
Nötr özellikleri:
1- Mikrofonu ne kötü, ne iyi. Sesiniz anlaşılabilir.
2- Asansör sistemi yeterince sağlam fakat dikkat edilmesi gerek.
3- Rakiplerine nazaran ses kasma performansı kötü.
4- Pedleri biraz kulağı sıcaklatıyor.
Eksileri:
1- Ses tekerleği aşırı dandik, çok oynamamalısınız orasıyla.
2- Synapse çalışmayabiliyor, yeni güncelleme ile bozdular ama çözümü var en sonda bahsedeceğim. Synapse çalışmaz ise hiçbir ayar yapamazsınız.
3- Synapse çalışmamasının nedeni sound normalization ayarının Windows ile çakışması tahminimce. O ayarı açmamanızı öneririm.
Şimdi gelelim Synapse'yi yeniden nasıl çalıştıracağımıza.
1- İlk önce Synapse'yi silin ve program files falan gördüğünüz her yerden Razer klasörünü silin.
2- Kulaklık takılı bir biçimde şunu çalıştırın. https://rzr.to/Tf53xj
3- Sonra bilgisayarın unicode dilini İngilizce (Amerikan) yapın.
4- Bilgisayarı yeniden başlatın.
5- Synapse'yi yeniden yükleyin ve büyük ihtimalle Synapse artık çalışacaktır. Eğer herhangi bir hata oluşur, kulaklık çalışmaz hale gelirse ben sorumlu değilimdir. Driver cleanup uygulaması bana ait değildir. Razer'a aittir.
Fotoğrafları @pawEn çekmiştir. Yardımın için teşekkür ederim.