Razer Kraken X 7.1 kulaklık incelemesi

Bu kulaklığı bi' süre önce 420 TL'ye satın aldım. Alacak olan kişilere görüşlerimi, artıları ve eksilerini belirtmek istiyorum.

Artıları;
-Kulaklık çok hafif, o kadar hafif ki kulaklığı kafanızda unutuyorsunuz desem yeridir.
-7.1 ses desteği sunuyor ve fiyatına göre başarılı.
-Kulaklık pedleri çok yumuşak.
-Her platformda kullanınabiliyor (Xbox-PS, telefon-tablet, laptop-bilgisayar vs.).
-THX Spatial Audio kullanacaksanız oldukça detaylı bi' programı var.
-Mikrofonu çok iyi, üstelik oldukça sağlam ve kullanışlı. Kulaklığın içine girmiyor ama istediğiniz gibi olduğu yerde duruyor.
-Kulaklığın ses arttırma-kısma, kulaklığı mute edip etmeme tuşları kulaklığın sol arka tarafına yerleştirilmiş. Daha önce kullandığım G230'a göre oldukça iyi bir şey bence.
-Kutu içeriyi fena değil.
-Kendi kulağınıza göre ayarlama yerlerinin üstünde sayılar var. Oldukça beğendim.
-Müzik dinlemek isterseniz baslar ve tizler ortalamanın üstünde.
-Kulaklık pedleri deri, nasıl yapıyorsa terlediğinizi hissettirmiyor.

Eksileri;
-Kulaklık pek esnek değil. Hatta hiç değil arada bir kulağınıza çatır çutur sesler geliyor ve rahatsız ediyor.
-Kulaklığın telefonlarda kullanılması için tek jak ve çift jak olarak 2 kablo koymuşlar. Bu çift jak ise ayrı bi' kablo olarak geliyor, pek beğendiğim söylenemez. Keşke sadece PC ve konsollar için tasarlansaymış.
-Kulaklık kablo toplama "şeysi" plastik ve kabloya bağlı bi' şekilde değil, bağımsız olarak tasarlanmış. Çok zor ve amaçsız buldum.
-Kulaklık ilk aldığımda aşırı sıkıydı. Yani yok böyle bi'şey sanki birisi kafanıza iki eliyle birlikte çok ağır baskı uyguluyor.
-THX Spatial Audio programı paralı. Madem biz bu alete para veriyoruz niye tam performansı almak için ekstra para ödüyoruz?
-Kulaklığın kulağa göre ayarlama yerleri metal değil, sert plastik. Keşke metal olsaymış. Ama fiyatına göre beğendim ama ben bunu bir eksi olarak görüyorum.

Bana soracak olursanız ben rekabetçi oyun oynayan birisi değilim. Senede 2-3 saat CS:GO oynarım çıkarım. Çoğunlukla hikaye bazlı oyunlar oynarım ve benim gibi biri için oldukça yeterli. CS:GO'da ve Bannerlord'da test ettim ve başarılı bulduğumu söylemeliyim.

Sorularınızı bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Nisan ayından beri kullanıyorum aynısını. Tek eksisi gövdenin plastik olması, o da çok dandikmiş gibi hissettirmiyor. Bir de sıcak havalarda deri olması nedeniyle pedleri epey terletiyor, saçınız uzunsa sıkıntı olur. Onun dışında gayet başarılı.
 
Razer'ın Electra V2 vakasından sonra en leş bulduğum kulaklığı diyebilirim. İndirim ile HS50 alınması daha mantıklı olurmuş. Hayırlı olsun.
 
Kulaklığın içinden key çıkıyor diye biliyordum, o key ile beraber THX kullanılıyor sanıyordum ilk çıktığı zaman da incelediğimde öyle görmüştüm. Öyle bir şey çıkmadı mı?
 
O zaman kötü olaymış zaten denemek bedava, pek bir şey anlaşılmıyor böyle THX'in avantajı.
 
Konuyu şimdi buldum. Benim kulaklığım da kafa bandındaki esnediği yerlerden çatlamış durumda. Garantiye yolladım ve sonucu bekliyorum. Ses ve mikrofon olarak iyi olsa da kesinlikle dayanıklı değil. Tavsiye etmiyorum.
 

Geri
Yukarı