Sürprizbozan RDR 2 hayal kırıklığı

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Benim oynadığım hikayeli oyunlar arasında hikayesi en basit oyun RDR 2. herhangi bir insan oturup bu hikayeyi yazabilir. Oyun bunun yanında çok durağan aksiyonu az. Gerilimi az. Oyunun tek kazandığı nokta gerçekçiliğe yakınlığı ve grafikleri. Evet bende çok şişirilmiş bir oyun olarak görüyorum. Bende büyük beklenti ile almıştım oyunu o kadar övduler ki. Benim oynadığım oyunlar arasında çabuk bitsin de diğer oyuna geçeyim dediğim tek oyun bu. Metro serisi Witcher Control Far Cry serisi Tomb Raider serisi God of War gibi oyunları bitirmiş biri olarak.

Çabuk bitmesin dediğim oyunlar arasında Witcher 3 var mesela çok güzel bir yapım bana göre. Dediğiniz gibi bazı oyunlar aşırı derece de abartılıyor.

Bunu sevmiyorum işte abi. Birisi bir şeyi beğenmediği zaman hemen dalga geçiyorlar abuk subuk şeyler yazıyorlar aşırı uyuz oluyorum. Sen oyunu sevdin beğendin diye bende mi beğenmek zorundayım. Adam güzelce yazmış her şeyi güzel ama hikayesi iyi değil diye. Demek ki beğenmemiş hikayesini gelmiş konu açmış ne var bunda? Herkes beğenmek zorunda değil. Oyun bu sonuçta.
Kesinlikle. Paldır küldür linç olmasa 2 sayfadan fazla konuşulmaz zaten. Kült filmler bile eleştirilip kritiği yapılabiliyor.

Anlamayanın kim olduğunu herkes bu konuda gördü bence :D
Hocam başka konuda da bu arkadaş sürekli RDR2'ye giydirmeye çalışıyordu. Tamam sevmeyebilirsin ama başkası seviyor diye onun gözünde "oyundan anlamayan, zevksiz" biri olarak görünüyoruz :)

Benim oynadığım hikayeli oyunlar arasında hikayesi en basit oyun RDR 2. Herhangi bir insan oturup bu hikayeyi yazabilir. Oyun bunun yanında çok durağan aksiyonu az. Gerilimi az. Oyunun tek kazandığı nokta gerçekçiliğe yakınlığı ve grafikleri. Evet bende çok şişirilmiş bir oyun olarak görüyorum. Bende büyük beklenti ile almıştım oyunu o kadar övduler ki. Benim oynadığım oyunlar arasında çabuk bitsin de diğer oyuna geçeyim dediğim tek oyun bu. Metro serisi witcher control far cry serisi tomb raider serisi god of War gibi oyunları bitirmiş biri olarak.
Far Cry mı? Her sene aynı şeyleri, bomboş hikaye ve karakterleri bize sunan bir oyun serisinden bahsetmeyelim isterseniz. Üçüncü oyuna laf etmiyorum.

Tesadüf mü bilemem fakat örnek verdiğiniz oyunlar oldukça aksiyonlu. Bence siz alışık değilsiniz.

Benim oynadığım hikayeli oyunlar arasında hikayesi en basit oyun RDR 2. herhangi bir insan oturup bu hikayeyi yazabilir. Oyun bunun yanında çok durağan aksiyonu az. Gerilimi az. Oyunun tek kazandığı nokta gerçekçiliğe yakınlığı ve grafikleri. Evet bende çok şişirilmiş bir oyun olarak görüyorum. Bende büyük beklenti ile almıştım oyunu o kadar övduler ki. Benim oynadığım oyunlar arasında çabuk bitsin de diğer oyuna geçeyim dediğim tek oyun bu. Metro serisi Witcher Control Far Cry serisi Tomb Raider serisi God of War gibi oyunları bitirmiş biri olarak.

Evet ben RDR 2 ile duygusal bağ kuramadım oyun hantal kaldığı için ama metro serisi efsane bir oyun RDR 2 yanından bile geçemez.

Siz neden birinci oyuna taktınız anlayamadım.

Dutch'ı, Dutch'ın çetesini ve genel hikâye işleyişini anlamak açısından ilk oyun önemli. İlk oyundaki Dutch tamamen kafayı sıyırmış biriydi, ikinci oyunda da nasıl kafayı sıyırıp ilk oyundaki hâline geldiğini gördük. Ana karakterin de er ya da geç kefaretini (redemption) ödeyeceğini (öleceğini veya uzaklara gidip bu işleri bırakacağını) ilk oyunu bilenler biliyordu.

Hocam başka konuda da bu arkadaş sürekli RDR2'ye giydirmeye çalışıyordu. Tamam sevmeyebilirsin ama başkası seviyor diye onun gözünde "Oyundan anlamayan, zevksiz" biri olarak görünüyoruz :)

Bence hepimiz kimin oyundan anlamadığını gördük :D Bırakalım konuşsun o kendi kendine.

Dutch'ı, Dutch'ın çetesini ve genel hikâye işleyişini anlamak açısından ilk oyun önemli. İlk oyundaki Dutch tamamen kafayı sıyırmış biriydi, ikinci oyunda da nasıl kafayı sıyırıp ilk oyundaki hâline geldiğini gördük. Ana karakterin de er ya da geç kefaretini (redemption) ödeyeceğini (öleceğini veya uzaklara gidip bu işleri bırakacağını) ilk oyunu bilenler biliyordu.
Tekrarlıyorum, arkadaş burada ikinci oyun hakkında konuşuyor. Genel olarak seriye laf etmiyor. İlk oyundan bahsetmeyi mantıklı bulmuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı