RDR 2 neden GTA V kadar popüler değil?

RDR 2 hikaye bakımından daha çok özenilmiş daha güzel olabilir fakat GTA 5'in Online'ı daha başarılı. Ayrıca hitap ettiği nesil daha geniş. RDR serisi o kadar geniş kitleye hitap etmiyor. GTA san, Vice City ile büyümüş bir nesil var. Zamanın (hala daha ses getiriyor) da büyük ses getirmiş bir yapım. Ayrıca RDR 2'nin istediği sistem yüksek olup, fiyatı da Türkiye (bir oyun için) standartlarının üstünde.
 
Çünkü RDR maalesef GTA kadar ses getir(e)medi. GTA oyunlarla hiçbir alakası olmayan kişilerin bile öyle ya da böyle bildiği bir marka.
 
Türleri farklı. RDR2 herkesin sevebileceği türde bir oyun değil. Ben de RDR2'nin çok büyük sevdalısıyım ama GTA'yı karşılaştırabileceğin tek oyun yine bir GTA olur. Onda da eski oyunun üzerine ne koymuş diye bakarsın.
 
Sebebi ikisinin arasında 5 yıl çıkış farkı var GTA'yı oyun oynayan her bir insan elbet oynamıştır ve zevkler tartışılmaz.
 
Açıkçası bir türlü sorunun içinde cevabı açıklıyorsunuz zaten. "Herkesin oyun zevki farklı olabilir" diyorsunuz. Demek ki çoğunluğun oyun zevki GTA'dan yana. Sana göre RDR 2 daha iyidir, başkalarına göre GTA. Ki bana sorarlarsa bende GTA derim.
 
RDR 2 daha üst düzey sistem isteyen ve genel kitleye hitap edemeyen bir dönem oyunu. İşte bu yüzden GTA 6'yı dönem oyunu olarak çıkarmayacak Rockstar. Benim için GTA 5, ya da herhangi bir GTA oyunu RDR 2'nin yanına yaklaşamaz. Bu arada RDR 2 Game of the Year'da hakkı yenmiş bir oyun. Bu çok net. Bunu şu an God of War'u bayıla bayıla oynayan birisi olarak söylüyorum. RDR 2, God of War'dan kat kat daha iyiymiş. 2018'de Game of the year ödülünü God of War alınca bir PC sahibi olarak acaba ne kaçırdım diyordum çünkü burada RDR 2 var bir oyun nasıl RDR 2'den güzel olabilir? Olamamış zaten, bir şeyler dönmüş bu belli. Her neyse çok uzattım RDR 2 bir şaheserdir.
 
God of War ile RDR2'yi karşılaştırmaya başladılar şimdi, iki alakasız oyun. Neyse uğraşamayacağım şu tiplerle. RDR2'yi severek oynuyorum fakat kitlesi yüzünden oyundan soğuyacağım.
 
Şimdi herkesin oyun zevki farklı olabilir ama açık konuşacağım, Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto V'ten daha güzel bir oyun. Tekrardan söylüyorum, herkesin oyun zevki farklı olabilir; birisi RDR2'yi daha çok sever, diğeri GTA V'i daha çok sever ama RDR2 açık bir şekilde GTA V'ten daha gelişmiş ve hikayesi de daha özenle yazılmış bir oyun. E, o zaman neden GTA V, RDR2'den daha ünlü ve popüler bir oyun? Bunun cevabını merak ediyorum. Fikrinizi yazarsanız sevinirim.
Çünkü adı üstünde GTA bir seri. Çocukluğumuzdan beri oynadığımız popüler bir oyun. RDR 2 ise daha yeni, tanınmadık bir yapım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı