RDR 2 neden GTA V kadar popüler değil?

Şimdi herkesin oyun zevki farklı olabilir ama açık konuşacağım, Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto V'ten daha güzel bir oyun. Tekrardan söylüyorum, herkesin oyun zevki farklı olabilir; birisi RDR2'yi daha çok sever, diğeri GTA V'i daha çok sever ama RDR2 açık bir şekilde GTA V'ten daha gelişmiş ve hikayesi de daha özenle yazılmış bir oyun. E, o zaman neden GTA V, RDR2'den daha ünlü ve popüler bir oyun? Bunun cevabını merak ediyorum. Fikrinizi yazarsanız sevinirim.

Biri modern temayı konu alıyor birisi ise eski zamanları. Zaten RDR2 buradan oyuncu kaybediyor. İkincisi GTA 150 milyon sattıysa bu 150 milyon oyuncunun 70 milyonu hikaye için almıştır geri kalan 80 milyonu Online için. RDR2 40 milyon sattı ve Online tarafı için alan 1 milyonu geçmez bile. Üçüncüsü RDR2 öveni de çok gömeni de, oyuncular tavsiye verirken insan alsam mı almasam mı diye kendini sorguluyor çünkü yavaş tempolu bir oyun ve herkese hitap etmediğinden insanlar fikir ayrılığına düşüyor. Ama GTA oyunları çok övülmeseler de insanların tepkileri ortalama oluyor, iyi oyun hoş oyun. Ama konu RDR2 veya Witcher falan olunca bazıları en iyi oyun diyor, bazıları da abartılmış bir balon vesaire. Kısacası insan tereddüte düşüyor bu tür çok övülen oyunlarda. Bunun da etkisi vardır.
 
GTA 5'in açık dünyası o kadar iyi ki insanı sıkmıyor ve tabii ki Online'a gelen güncellemelerle oyun eskimiyor böyle gidersede eskimez. Oyunda yaklaşık 400 Saat'den fazla oynama sürem var ve hala oynuyorum he tabii ki RDR 2'ye kötü demiyorum ikisi de güzel oyunlar fakat bende GTA'nın yeri ayrı.
 
GTA V daha eğlenceli bence. Helikoptere binmek, araba çalmak, askeri havalimanına gizlice girdiğin, uçak sürdüğün, araba ile yanladığin falan filan. Araba sürmenin zevki bir ayrı oluyor bence. Polisle çatışırken helikopteri füze ile vurmak falan filan.
Heh olay bu ya, oyunu kaliteleri ile kıyaslamayın iş popülerlik olunca, RDR2'yi daha çok seven biri olarak söylüyorum.
 
Heh olay bu ya, oyunu kaliteleri ile kıyaslamayın iş popülerlik olunca, RDR2'yi daha çok seven biri olarak söylüyorum.

Bende sizin gibi düşünüyorum popülerlik olarak ve açık dünya yapay zeka ve oyunun güncellenmesi hep oyunu aktif tutuyor oyunu eskitmiyor olay da bu.
 
Hayatımda oynadığım en iyi oyundur rdr2 çoğu oyunu 4k bitirdim saatlerce oynadım rdr2 online 100 saat oynadıktan sonra hafif sikti ama gtada 500 saat araba sürdüm sıkılamıyorum
 
GTA açık dünya, Amerika, soygunlar gibi özellikleri sebebiyle çok daha büyük bir kitleye hitap ederken RDR, kovboy teması sebebiyle daha ufak bir kitleye hitap ediyor. Bana göre böyle.
 

Geri
Yukarı