RDR2 MX130 ile deneyimim

Rehber acaba kaç güne hazırlanır?
Tam bir zaman veremem ama durumu söyleyebilirim:
• Ayarlama konusunda yeteri kadar bilgi var.
• Kaba taslak olarak yazı hazır.
• Görsel olarak destek hazırlamam gerekiyor.
• Yazıyı temize geçirip düzenlemeler yapmam gerekiyor.
• Amacım şu ana kadar çıkmış en ayrıntılı RDR2 grafik ayarlama rehberini yapmak olduğu için aceleye getirmiyorum.

Genellikle internetteki tüm rehberler üst seviye bilgisayarlara hitap ettiği için gerçek anlamda performansa karşılık görüntü kalitesine odaklanan bir rehber yok 🙂
Tebrik ederim, 900P'de yüksek/orta ayarlarda o FPS değerlerini almak çok zor, ince ayarda bayağı uğraşmış olmalısınız.
Yazıda da dediğim gibi Dx12 ve Vulkan arasında çok fazla gidip geldim. Defalarca sıfırdan ayarlar çektim. Sonunda karşılığını aldığım için mutluyum 😇

Hocam bende MX 330 var. Pes 21'de 10-20 FPS alıyorum. Her şey güncelde aslında. Çok şaşırdım bu MX serisi ekran kartlarının RDR oynatabildiğine. PC'ye hangi ayarları yaptınız acaba?
PES 21 de hangi ayarda acaba o fps yi alıyorsunuz ? 1080P düşük ayarda 60 FPS sabit almanız lazım.

PES 21 de hangi ayarda acaba o fps yi alıyorsunuz ? 1080P düşük ayarda 60 FPS sabit almanız lazım.
Her şey lowda alıyorum. Videosu da var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazacağım rehberde bunada değineceğim. PES oynamamakla beraber sanırsam işlemciye entegre kartla oyuna giriş yapmış olabilirsiniz.
Hocam valla Nvidia denetim masasından geçiş yaptım aslında MX'e. Sağ altta Nvidia kutucuğunda PES gözüküyor. İntel ile oynamıyorum, anlayamadım.

Her şey lowda alıyorum. Videosu da var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam valla Nvidia denetim masasından geçiş yaptım aslında MX'e. Sağ altta Nvidia kutucuğunda PES gözüküyor. İntel ile oynamıyorum, anlayamadım.

Başka oyunda sıkıntı yaşıyor musunuz ? En düşük ayarda bu FPS değerlerini almanız imkansız. Dahili ekran kartı bile bu değerlerden yüksek fps verecektir.

Başka oyunda sıkıntı yaşıyor musunuz ? En düşük ayarda bu FPS değerlerini almanız imkansız. Dahili ekran kartı bile bu değerlerden yüksek fps verecektir.
Football Manager oynuyorum bi şu an. Onda sıkıntı yok. Bir de Valorant oynamıştım. Arada 20-30'a düştüğü çok oluyordu. 80+FPS aldım diyebilirim ama. PC'nin fabrika çıkışında sorun var sanırsam.

Video açıklamasında da belirttiğim gibi 6-7 FPS'lik bir kaybım var kayıttan dolayı. İşlemcim hem oyun hemde kayıt için elverişli olmadığı için FPS kaybım fazlaca oldu. Buyrun videoda burada:

kardeşim benim ki MX450 var çok iyi performans veriyor özellikle GTX 1050 ti modu kullanılıyor. isterseniz değiştirin daha mantıklı seçim olur. Birde bu yıl çıkan yeni laptoplarda MX570 çıktı yani GTX1650 modu kullanılıyor. MX570 lerde RTX 3050 modunda %50 varan performans yarı yarıda.

kardeşim benim ki MX450 var çok iyi performans veriyor özellikle GTX 1050 ti modu kullanılıyor. isterseniz değiştirin daha mantıklı seçim olur. Birde bu yıl çıkan yeni laptoplarda MX570 çıktı yani GTX1650 modu kullanılıyor. MX570 lerde RTX 3050 modunda %50 varan performans yarı yarıda.
1050 Ti modu ne oluyor acaba ? Aynı ekran kartına ben de sahibim.

1050 Ti modu ne oluyor acaba ? Aynı ekran kartına ben de sahibim.
Yani demek istediğimde şöyle şöyleyim. Orta-ileri teknolojileri GTX 1050 ve Ti gibi ekran kartı 2016 yılında piyasaya çıktığında halen 2021 kadar çıkan tüm çoğunu orta seviyeli ekran kartı 720p High ile 60 fps üzerinde 100fps kadar. 1080p Medium aynı şekilde tüm müşterileri oyunları oynamak için tasarlanmış bir ekran kartıydı. yani 2020 yılında yeni proje hazırladılar MX450 için GTX1050 ti ekran kartı gibi GDDR5 veya GDDR6 MX450 içindir, 4.7 milyar Transistor sayısı Cuda çekirdek birimi ise 896 cuda teknolojisi oldukça giriş seviyeli aynı GTX 1650 kullandığı mimarisiydi. 1395 MHz GPU saat hızı max: 1750 MHz seviyede oldukça iyidir. Ama Overlock yaparken 1750MHz seviyede kullanıyor. GTX1650 de 4GB GDDR6 sadece bellek kapasitesi daha büyüktür daha iyi geniş yer alıyordu. MX450 sadece 2GB GDDR6 olarak lanse edildi. 3GB olsa idi biraz daha iyi olacaktır. MX450 genellikle Ultrabook için tasarlanmıştır. 14 inç ve 15.6 inç laptoplar lanse edildi. Ağırlıklar ise 1.3kg ile 15.6 inç 1.9kg seviyesinde.
Özetle şunlardır. GTX1650 vs MX450 aynı olanlar;
Cuda çekirdekler; 896 CUDA
GPU Saat hızı; 1400MHz -1800MHz kadar.
GDDR6 her ikisinde bellek hızı.
Transistor sayısı her ikisinde aynıdır. 4.7 Milyar.
Mimari: 12nm her ikisinde.
GTX1650 vs MX450 farklı olanlar;
MX450 : 2GB olması
GTX1650: 4GB olması
MX450: 25 Watt veya Overlock için 30.5Watt
GTX1650: 40 Watt üzeri 65 Watt kadar. faktöre göre değişiyor.
MX450: 64-bit (80GB/s)
GTX1650: 128-bit (120GB/s veya üzeri 130GB/s) faktöre göre değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı