RDR2 optimizasyonu şu an ne durumda?

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
1
Arkadaşlar bildiğiniz gibi RDR2 oyunu ilk çıktığında birçok badire atlattı. Düzeltildi derken ses soluk kesildi sanki. Ben almayı düşünüyorum da oyun oturmadıysa ilerleyen zamanda alırım muhtemelen. Şu an bir kullanıcı indirip sıkıntı yaşadığı açılar var mı optimizasyonuyla ilgili? Sizin RDR2 oyununuzda optimizasyon ne durumda? Bu arada FPS dert etmiyorum. Oyundan atma, çökme, takılma vb. sorunları kast ediyorum. RDR2 optimizasyonu şu an ne durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
İmzam'daki sistemle oyun yağ gibi akıyor açıkçası. Oyunun bana verdiği default ayarlar ile oynamaktayım. FPS değerlerim genellikle 50-60 arası, nadiren çok zorlandığında 45'i görüyor, ama ona rağmen akıyor.

Bunu kesin olarak bilebilmen için şirkette oyunu güncelleyen insanlarla birlikte çalışman gerekiyor. Yoksa dediğin şey ön yargıdan başka bir şey değil. Oyunlarda biz oynarken görmediğimiz arkada çalışan sürüyle şey var, 10 yıllık oyun geliştirme tecrüben bile olsa bunların çoğunu fark edemezsin, nihayetinde her geliştirici oyunlarını farklı şekillerde geliştiriyorlar.

Konuya dönecek olursak, benim anlamadığın şudur ki RDR2, oyunun kendisinden neredeyse 5 yıl öncesinde çıkmış bir konsol olan PS4'te bile çoğu zaman sabit 30 FPS çalışmasına rağmen, neden PC'de bu kadar sorun çıkartıyor karşımıza? Şaşırtıcı.

O adamlarla birlikte çalışmana gerek yok, 10 seneden uzun süredir oyun oynuyorum ve çıkışından sonra optimizasyonu adam edilen oyun görmedim. Bu tecrübe yeterli, sen düzelecek diyorsan otur bekle tabii engel değilim.

Eğer bu tecrübe yeterli diyorsan, o adamlarla birlikte çalışmana gerek yok diyorsan; ben de sana bir şey diyemem. Sonuçta sen her şeyi biliyorsun.

Eğer bu tecrübe yeterli diyorsan, o adamlarla birlikte çalışmana gerek yok diyorsan; ben de sana bir şey diyemem. Sonuçta sen her şeyi biliyorsun.
Benim öyle bir iddiam yok, ben "çıktıktan sonra optimizasyonu düzeltilen oyun yoktur" diyerek düşüncemi belirtiyorum. Aksini belirtebilecek bir argümanın yoksa susacaksın, aksini iddia ediyorsan da kanıtla ben de öğreneyim. Rockstar dediğin firma daha bu zamana kadar GTA 4'ün optimizasyonunu düzeltmemiş veya düzeltememiş RDR2'nin mi düzeltecek?

"Susacaksın". Vaov. Sakin ol, kovboy, sakinliğimizi bozacak bir şey yok ortada.

İllaki diyorsun ki ben senin ilk yorumunu anlamadım, bana birazcık daha aç, adeta beni bilgi yağmuruna sok. Nasıl istersen.

Şöyle ki, senin "çıktıktan sonra optimizasyonu düzeltilen oyun yoktur, grafiği düşürülen oyun vardır." argümanın sadece oyunu oynamanla elde edilen bir çıkarım olabilir. Oyunu oynarken grafiklerinde rahatlıkla ayrım yapabiliriz. Fakat optimizasyon dediğimiz çok daha geniş ve üzerine bir sürü analiz yapılarak çıkarım yapılabilecek bir konu. Geliştiricilerin hangi güncellemede neleri optimize ettiğini, veya senin deyişinle, daha önceden varolan optimizasyonlarını düzelttiğini öğrenebilmek için ilgili güncelleme notlarını okuyup, oyun içi ilgili aksiyonları alıp, eksi halleriyle kıyaslaman gerekir. Fakat bu yorucu ve oyunu sadece "oynarak" elde edilecek bir iş değildir. Üstüne üstlük, geliştiriciler güncelleme notlarında yaptıkları her güncellemeyi not almamış olabilirler, evet bu da olası bir durum ama çok yaygın değil tabii ki. Eğer durum bu ise, oyundaki her özelliği denemen gerekir ve bunun süresi oyundan oyuna değişir şayet RDR2'deki özellikleri saysak bitmez.

Şimdi bir analiz yapmadan, güncellemelere katkı bulunmadan veya güncellemeler yapılırken onlara tanık olmadan, bir oyunun optimize edilmediğini veya optimizasyonun düzeltilmediğini çıkaramazsın.

Belki bunu demenin nedeni de optimizasyonun anlamını biraz yanlış anlayıp, güncelleme sonrası FPS'te bir artış görmediğinden olabilir. Ama emin ol, her optimizasyon FPS'te artış sağlayacak diye bir kural yok.

Belki bunu demenin nedeni de optimizasyonun anlamını biraz yanlış anlayıp, güncelleme sonrası FPS'te bir artış görmediğinden olabilir. Ama emin ol, her optimizasyon FPS'te artış sağlayacak diye bir kural yok.
Bugfixing ile optimizasyon arasındaki farkı öğrenmen gerekiyor. Hataları düzeltmek tam olarak bir optimizasyon işlemi sayılamaz. Optimizasyon dediğin kavram, elde bulunan kaynakları en uygun şekilde kullanarak en uygun sonucu elde etmektir. Sence RDR2 eldeki kaynakları en iyi şekilde mi kullanıyor? Kesinlikle hayır, dolayısıyla optimizasyon sorunu hatalarda aranamaz ve tam da dediğin gibi oyunu oynarken, FPS, GPU Kullanımı, CPU Kullanımı, VRAM, RAM, oyunda açık olan ayarlar gibi bir çok değerler göz önünde bulundurularak test edilebilir.

Ben de bunu yaparak söylüyorum, çıkışından sonra optimizasyonu düzeltilen oyun yoktur. Bir oyunun sen oynarken durduk yere kapanması genellikle bir hatadır, optimizasyon sorunu değildir. Her gördüğün bug optimizasyon sorunundan dolayı kaynaklanmıyor.

@Fatalis GTA 4'ün optimizasyonunu düzeltmemiş olması RDR 2'nin optimizasyonunu düzeltmeyecek anlamına gelmez. Ayrıca çıktıktan sonra optimizasyonu düzeltilen oyun yoktur dediğine göre dünyadaki bütün oyunları çıktıktan itibaren sürekli oynamış olman gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…