RDR2 RTX 3050 FPS 60'ı geçmiyor

İşletim sistemi
Windows 10
Hayır tüm oyunlarda GPU 1 ve 2 aynı. FPS'ten ve performanstan bahsediyorsunuz hayır Resident Evil 4 ve RE Village gibi oyunlarda medium ayarlar ve RTX high ayarlarda 60FPS oynuyordum dalgalanmalar oluyordu tabii ama sorun yoktu.
O zaman sorun bu oyun için geçerli. Sisteminde bulunan ram yetersiz olabilir bu oyun için, GPU performansın da yetersiz olabilir yine bu oyun için. Tam emin değilim 3050 mobile bu oyunda nasıl performans vermeliden.

Hayır tüm oyunlarda GPU 1 ve 2 aynı. FPS'ten ve performanstan bahsediyorsunuz hayır Resident Evil 4 ve RE Village gibi oyunlarda medium ayarlar ve RTX high ayarlarda 60FPS oynuyordum dalgalanmalar oluyordu tabii ama sorun yoktu.

Peki hocam bir yerlerde undervolt olayını duymuştum bana yardımcı olabilir mi?
hocam ikinci görselden gördüğüm kadarı ile undervolt ihtiyacı yok sisteminizde, 89 dan 85 yada 80 seviyesine düşer en fazla, işlemciniz max 100 derece ekran kartınız ise max 87 dereceye kadar performans kısmaz, sizin cihazınız bu değerlerin altında çalıştığı için sıcaklıklar normal seviyede sayılır, bence cihazı performans modunda kullanın ve sisteme ram takviyesi yapın, ekran kartınızın belleği 5800mhz de çalışıyor, 6000mhz 3050 için varsayılan değerdir, performans arttırmak için ufak bir overlock yapabilirsiniz, core clock max kaç olur bilmiyorum ama nvidia denetim masasından ekran kartının watt değerinide söylerseniz onun içinde bir saat hızı önerebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodaki ayarları dener misin bir? Sanırım ekran kartın *bir ufak zayıf kalıyor olabilir bu oyun için. Benzer sistemleriniz var videodaki kişiyle.

O 75W benimki 60W sanırım ama ayarları yaptığımda neredeyse stabil 60FPS'e ulaştım teşekkür ederim.

hocam ikinci görselden gördüğüm kadarı ile undervolt ihtiyacı yok sisteminizde, 89 dan 85 yada 80 seviyesine düşer en fazla, işlemciniz max 100 derece ekran kartınız ise max 87 dereceye kadar performans kısmaz, sizin cihazınız bu değerlerin altında çalıştığı için sıcaklıklar normal seviyede sayılır, bence cihazı performans modunda kullanın ve sisteme ram takviyesi yapın, ekran kartınızın belleği 5800mhz de çalışıyor, 6000mhz 3050 için varsayılan değerdir, performans arttırmak için ufak bir overlock yapabilirsiniz, core clock max kaç olur bilmiyorum ama nvidia denetim masasından ekran kartının watt değerinide söylerseniz onun içinde bir saat hızı önerebilirim.

Baktım şimdi Maksimum 60W yazıyor.

O 75W benimki 60W sanırım ama ayarları yaptığımda neredeyse stabil 60FPS'e ulaştım teşekkür ederim.

Baktım şimdi Maksimum 60W yazıyor.
Msi afterburner ile bellek hızınızı (memory clock) 6000mhz yapabilirsiniz sorun olmayacaktır, ben 6300 mhz de kullanıyorum 85w 3050ti ile, normal frekansa (core clock) ise +150mhz verebilirsiniz, curve otomatik olarak değişecektir ve boost clock 150mhz daha artacaktır. 200mhz overclock yapanlarda var benim gibi ancak bazı cihazlarda soğutma performansı iyi olmadığı için stabilite sorunlarına yol açabilir, 150mhz fazla gelirse ısınmaya sebep olursa 100mhz deneyebilirsiniz, biraz deneme yanılma aslında bakarsınız, ekran kartı ısınız 87 dereceyi geçmesin, tavsiyem max 82-83 derece olması, tabi bunlar sadece öneri overlock yapmadanda sistemi kullanabilirsiniz, daha önceki mesajlarımda önerdiğim ram takviyesini ise kesinlikle yapmanızı öneririm

MSI Afterburner ile bellek hızınızı (Memory clock) 6000MHz yapabilirsiniz sorun olmayacaktır, ben 6300 MHz de kullanıyorum 85W 3050 Ti ile, normal frekansa (Core clock) ise +150MHz verebilirsiniz, curve otomatik olarak değişecektir ve Boost clock 150MHz daha artacaktır. 200MHz overclock yapanlarda var benim gibi ancak bazı cihazlarda soğutma performansı iyi olmadığı için stabilite sorunlarına yol açabilir, 150MHz fazla gelirse ısınmaya sebep olursa 100MHz deneyebilirsiniz, biraz deneme yanılma aslında bakarsınız, ekran kartı ısınız 87 dereceyi geçmesin, tavsiyem Max 82-83 derece olması, tabii bunlar sadece öneri overlock yapmadanda sistemi kullanabilirsiniz, daha önceki mesajlarımda önerdiğim RAM takviyesini ise kesinlikle yapmanızı öneririm.

Overclock ile (150MHz) yere bakarak en fazla 86 gördüm. Göllerde ve kasabada bu 56 55 falan oluyor ama normal kısımlarda 65FPS rahatça oynuyorum. Fakat overclocklu ve overclocksuz GPU 86 87 dereceye kadar çıkıyor zararlı mıdır bu hocam?

Overclock ile (150MHz) yere bakarak en fazla 86 gördüm. Göllerde ve kasabada bu 56 55 falan oluyor ama normal kısımlarda 65FPS rahatça oynuyorum. Fakat overclocklu ve overclocksuz GPU 86 87 dereceye kadar çıkıyor zararlı mıdır bu hocam?
hocam rtx3050 gpu max sıcaklık değeri 87 derece olarak belirlenmiştir, gpuz uygulamasından görebilirsiniz bu değeri, cihaz bu ısıya ulaştığında gücünü kısmaya başlar, önceki attığınız görsellerde cihazı 60w de max 81 derecede gördüğüm için overclock önermiştim ancak ısı 87 dereceye ulaşıyor ise gpu için undervolt yapılabilir, benim görüşüm cihaz uzun süreler sınır değerde kullanılmamalı, yüksek ısı chipset arızalarına sebebiyet verebilir, monster cihazlarda ve clevo kasaya sahip cihazlarda bu tip sorunlar bu sebepten olmakta, cihazı kaç watt değerine kadar uzun kullanımda kıstığına bakabilirseniz ona göre undervolt yapacağınız ayarları size anlatabilirim, alternatif olarak cihazı ciddi manada soğutmak isterseniz sıvı metal kullanmanızı tavsiye ederim.

hocam rtx3050 gpu max sıcaklık değeri 87 derece olarak belirlenmiştir, gpuz uygulamasından görebilirsiniz bu değeri, cihaz bu ısıya ulaştığında gücünü kısmaya başlar, önceki attığınız görsellerde cihazı 60w de max 81 derecede gördüğüm için overclock önermiştim ancak ısı 87 dereceye ulaşıyor ise gpu için undervolt yapılabilir, benim görüşüm cihaz uzun süreler sınır değerde kullanılmamalı, yüksek ısı chipset arızalarına sebebiyet verebilir, monster cihazlarda ve clevo kasaya sahip cihazlarda bu tip sorunlar bu sebepten olmakta, cihazı kaç watt değerine kadar uzun kullanımda kıstığına bakabilirseniz ona göre undervolt yapacağınız ayarları size anlatabilirim, alternatif olarak cihazı ciddi manada soğutmak isterseniz sıvı metal kullanmanızı tavsiye ederim.

Undervolt ayarlarını anlatabilirseniz çok memnun olurum ve ileride metal sıvı sürmeyi düşünüyorum zaten bence her gaming laptop için lazım olan bişey.

Undervolt ayarlarını anlatabilirseniz çok memnun olurum ve ileride metal sıvı sürmeyi düşünüyorum zaten bence her gaming laptop için lazım olan bişey.
hocam bir süre cihazı yük altında bir oyunda kullanıp kaç watt değere kadar ekran kartının kısıldığını söylerseniz ona göre öneride bulunayım

Aspire 7 tek fanlı bir model. Bu sıcaklıklar normal yani. Belirtmek istedim.

Evet başlıktaki gibi oyun 60 FPS'te takılı kalıyor çoğu zamanda 45-55 FPS civarı alıyorum ama en fazla 60 gördüm şu ana kadar. Ayarlar Low'da. Oyunu güç tasarrufunda kullanıyorum performans modunda 90 dereceyi geçiyor işlemci ancak yüksek performans modunda da denedim fakat bu sefer de FPS 60'ta kaldı tamamen sadece bu limiti kaldırabilir miyim?
GPU kullanımları şu şekilde:

Eki Görüntüle 1964438
Ustacım oyunda FPS Kilidi var diye biliyorum ama Emin değilim ondan olabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı