Realtek sürücüsü yüklenmiyor

Makaleler
6
Daha fazla  
Dostlarım selam. Realtek sürücüm bozuk ve yenisini kuramıyorum. Bu yüzden yeni bir harici ses kartı aldım ama geçici tabii. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Realtek High Definition Audio Driver bu sürücüyü yükledim çalışmadı.

B450M S2H V2 (rev. 1.0) Support | Motherboard - GIGABYTE Global Gigabyte'ın sitesinden bunu indirdim çalışmadı.

Microsoft Store'dan Realtek Audio Console indirdim ama RPC hatası alıyorum.

1639130405722.png

Aygıt yöneticisinde görünmeme sorunu için BIOS sıfırlamayı deneyebilirsin. Eğer aygıt yöneticisine geri gelirse sürücüsünü kurarsın. BIOS sıfırlamak işe yaramazsa DDU kullanmayı dene bir de. DDU kullanırken Realtek'i seçmeyi unutma, yanlışlıkla diğerlerini silme.

Bunun dışında donanımsal bir sorun olabilir. Tabii bu donanımsal sorun Realtek ses kartında olmak zorunda değil. İşlemcinde veya RAM'inde de olabilir. İşlemci ve RAM ne alaka diyeceksindir. İşlemcide HD Audio girişi için sinyalleri kontrol eden pinler bulunuyor. Bu pinlerden biri çıkmış veya yamulmuş olabilir. RAM için konuşmak gerekirse de, aynı sorunu yaşayıp sorunu RAM'i değiştirerek çözen birini görmüştüm.

Evet o ayarlar sıfırlanacaktır. Tekrar açabilirsin.

Önce BIOS'u sıfırlayıp bilgisayarı yeniden başlatırsın. Daha sonra bilgisayar açılırken tekrar BIOS'a girip TPM ve Secure Boot ayarlarını etkinleştirerek tekrardan bilgisayarı yeniden başlatırsın ve Windows'a erişirsin. Realtek ses aygıtı aygıt yöneticisine gelmediyse DDU işlemini denersin. Aygıt yöneticisine geldiyse de büyük ihtimalle ünlemli bir şekilde olacaktır, o zaman sürücüsünü kurmayı deneyebilirsin işte.

Deniyorum.

BIOS'u sıfırladım ancak çalışmadı. DDU deniyorum.
DDU'yu kullandım. Silinip silinmediğini nasıl anlayacağım?
Bunu yükledim yine aynı hatayı alıyorum. @KITT
1639415792912.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı