Recep Baltaş'ın Tweet'ini Anlayamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söylenebilecek çok şey var ama bana öyle geliyor ki, gerek yok... Kanım dondu! 🤐
Ülkeler kendi hataları içerisinde ölür Afrika'da beyaz adam karaya adım attığı zaman ona saldırmaları gerekirdi kendilerini geliştirmeleri bilime yoğunlaşmaları gerekirti saçma sapan yobazlaşmış din adamları ile ormanda kan ile ritüel yapmaları onları bu hale getirdi bir benzeride suriyede irak da gerçekleşiyor

Basit bir örnek vereyim şuan dünyada kapitalizm'in en doğru ve güzel uygulandığı ülkelerdeki (ABD,Kanda,İngiltere ve diğer avrupa ülkeleri) yaşayan insanlar mı daha mutlu yoksa Komünizm'in (Kuzey Kore, Çin ve Küba) yaşandığı ülkelerdeki insanlar mı daha mutlu ?
O yüzden Recep Baltaş'ın da dediği gibi kapitalizm geçmişteki o karanlık dönemleri şu anki bilim ışığında aydınlanan döneme çevirdi bu inkar edilemez bir gerçek öte yandan kapitalizm yerine Komünizm olsaydı emin ol özgürlüklerin olmadığı herkesin beyninin yıkandığı bir yerde yaşıyor olucaktın. Yevgeni Zamyatin Biz romanında Dünyanın komünizm hayallerin gerçekleşmesi durumunda oluşacak Tek Devlet'in nasıl da özgürlükleri yok ettiğini anlatmış okumanızı öneririm Cesur Yeni Dünyanın var olmasını sağlayan bu kitapdan Aldous Huxley olay örgüsünü almıştır.
Bence o saydığın ülkelerdeki gelir seviyesindeki iyilik kapitalizmin eseri değil. Tam tersine sosyal devlet olabilmelerinin eseri. Üretimin oluşturduğu artı değer insanlara adaletli şekilde dağıtılıyorsa bu kapitalizmi iyi yapmaz; orada yaşayan insanların haklarını savunduğunu gösterir. Kapitalist sistemlerde krizlerin nasıl oluştuğuna ayrıntılı şekilde bakmak gerek. Kendi yarattığı sorunları çözmesini bir lütuf gibi sunmak ne derece mantıklı? Ayrıca Sosyalist ya da Komünist üretim biçimleri de tutarlı şekilde uygulanırsa neden kötü olsun ki? Eğer dediğin gibi özgürlükleri kısıtlayacaksa biz de karşısında oluruz. Kendimizi köle yapmaktan hoşlansak Kapitalist sisteme neden laf edelim ki? Maden özgürlükler elimizden alınıyor peki SSCB'de neden her genç üniversiteye gitme hakkına sahip olabiliyordu? Elbette sorunlar olacak. Her sistemde var bu ama böyle Sosyalist üretimi yaşamadan etmeden; hatta bu sistem içinde bulunmadan bunları söylemek de ne derece mantıklı? Avrupa'daki Kapitalizm neden başarılı derseniz; tabi ki orada yaşayan halkın ve işçi sınıfının ortadoğu ve asya ülkelerindekilerinden daha bilinçli olması diyebiliriz. Daha yeni gelişen ''sarı yelekliler'' olayı kabak gibi karşımızdayken bu yorumlar çok temelsiz geliyor bana.
Ülkeler kendi hataları içerisinde ölür Afrika'da beyaz adam karaya adım attığı zaman ona saldırmaları gerekirdi kendilerini geliştirmeleri bilime yoğunlaşmaları gerekirti saçma sapan yobazlaşmış din adamları ile ormanda kan ile ritüel yapmaları onları bu hale getirdi bir benzeride suriyede irak da gerçekleşiyor
:) Aç gözlü tekelci kapitalistler başka yerlere saldırıyor sömürüyor kan emiyor suçlu olmuyor; adamlar savaşmayıp barışçıl oldukları için mi suçlu oluyor? 11 eylül saldırısını kimin yaptığı bile belli değil? Suriye ve Irak'ı kimin ne amaçla karıştırdığı meçhul? Sonra gidip kurtarıcı rolü ile olaya el atan ABD'ye bu kadar güvenmemek gerek. ABD diyorum çünkü Kapitalist tekeli onlar yönlendiriyor. Terör faktörünü bile yaratıp kendi çıkarlarına kullanan bir sistemden bahsediyoruz. Sosyalist sistem krallık demek değildir, lütfen bunu mevcut ''sistemlerle' karıştırmayalım. Sosyalist sistem gelir gelmez herşeyi alaşağı edecek bir sistem değildir. Tam tersine var olan üzerine inşa edilecek bir sistemdir. Düzeni değiştirmek ve gerileştirmek için değil; güzelleştirmekk için vardır Sosyalizm. Aaa bak şimdi Sosyalizm kötü bir şey olsa bu forumun adı Technopat Sosyal değil de; Technopat Kapital olmaz mıydı? 😜

Son düzenleme:
Bence o saydığın ülkelerdeki gelir seviyesindeki iyilik kapitalizmin eseri değil. Tam tersine sosyal devlet olabilmelerinin eseri. Üretimin oluşturduğu artı değer insanlara adaletli şekilde dağıtılıyorsa bu kapitalizmi iyi yapmaz; orada yaşayan insanların haklarını savunduğunu gösterir. Kapitalist sistemlerde krizlerin nasıl oluştuğuna ayrıntılı şekilde bakmak gerek. Kendi yarattığı sorunları çözmesini bir lütuf gibi sunmak ne derece mantıklı? Ayrıca Sosyalist ya da Komünist üretim biçimleri de tutarlı şekilde uygulanırsa neden kötü olsun ki? Eğer dediğin gibi özgürlükleri kısıtlayacaksa biz de karşısında oluruz. Kendimizi köle yapmaktan hoşlansak Kapitalist sisteme neden laf edelim ki? Maden özgürlükler elimizden alınıyor peki SSCB'de neden her genç üniversiteye gitme hakkına sahip olabiliyordu? Elbette sorunlar olacak. Her sistemde var bu ama böyle Sosyalist üretimi yaşamadan etmeden; hatta bu sistem içinde bulunmadan bunları söylemek de ne derece mantıklı? Avrupa'daki Kapitalizm neden başarılı derseniz; tabi ki orada yaşayan halkın ve işçi sınıfının ortadoğu ve asya ülkelerindekilerinden daha bilinçli olması diyebiliriz. Daha yeni gelişen ''sarı yelekliler'' olayı kabak gibi karşımızdayken bu yorumlar çok temelsiz geliyor bana.

:) Aç gözlü tekelci kapitalistler başka yerlere saldırıyor sömürüyor kan emiyor suçlu olmuyor; adamlar savaşmayıp barışçıl oldukları için mi suçlu oluyor?
Amerika sosyal devlet güldürdün beni ayrıca size önerim Yevgeni Zamyatin'in Biz eserini okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum özgürlükler nasıl ellerinden alınmılş komünizm rüyasında yaşayan beyinleri yıkanan insanları anlatıyor bunu yazanda 1925 SSCB kuruluşunu izlemiş Yevgeni Zamyatin.
Biz
Eğer almak istemez iseniz en azında PDF olarak okuyun o zaman özglüklerin komünizm ütopyasında nasıl yok olduğunu anlarsınız.

Sarı yelekliler bir medeniyet göstergesidir bence halk kendi hakları için kendi çıkarları için sokağa dökülüyor bundan daha güzel ne olabilirki ve ayrıca bunun olma sebebi kapitalizm değil bizimkine benzer saçma bir lidere sahip olmalarından kaynaklanıyor.
Ayrıca madem komünizm harika bir şey neden soğuk savaşı kaybetti neden şuanda ayakta değil neden insanlar isyanlar ile komünizm yıktı neden? Siz hiçbir zaman komünizm'in canlı örneğini görmediniz kitaplardan okudunuz sadece ama biz kapitalizm'i anlatırken onun içinde yaşadık onu gördük. Gelişmiş ülkere gidip orada gerçekten yaşadık ki yazıyoruz bence sizin temeliniz daha zayıf geldi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amerika sosyal devlet güldürdün beni ayrıca size önerim Yevgeni Zamyatin'in Biz eserini okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum özgürlükler nasıl ellerinden alınmılş komünizm rüyasında yaşayan beyinleri yıkanan insanları anlatıyor bunu yazanda 1925 SSCB kuruluşunu izlemiş Yevgeni Zamyatin.
Biz
eğer almak istemez iseniz en azında PDF olarak okuyun
o zaman özglüklerin komünizm ütopyasında nasıl yok olduğunu anlarsınız.
Sarı yelekliler bir medeniyet göstergesidir bence halk kendi hakları için kendi çıkarları için sokağa dökülüyor bundan daha güzel ne olabilirki ve ayrıca bunun olma sebebi kapitalizm değil bizimkine benzer saçma bir lidere sahip olmalarından kaynaklanıyor.
Ayrıca madem komünizm harika bir şey neden soğuk savaşı kaybetti neden şuanda ayakta değil neden insanlar isyanlar ile komünizm yıktı neden??? siz hiçbir zaman komünizm'in canlı örneğini görmediniz kitaplardan okudunuz sadece ama biz kapitalizm'i anlatırken onun içinde yaşadık onu gördük gelişmiş ülkere gidip orada gerçekten yaşadık ki yazıyoruz bence sizin temeliniz daha zayıf geldi bana
Sen de biraz güldürüyorsun insanları aslında. :) ABD ile sosyal devleti birbirine entegre etmedim ben yazımda. Ayrıca çok fazla uzatmadan şunu da ekleyeyim. :) Kapitalizm ile kapitalistlerin uşaklığını yapan (örnek: Macron, Merkel, Trump,Erdoğan) şahısları kapitalizmden nasıl ayrı tutabiliyorsun epey komik geldi bana. Ben Kapitalizmi yeterince tanıyacak kadar içinde yaşadım, işçi olarak yıllarca çalıştım çalışmaya da devam ediyorum. Sosyalizm mutlaka iyidir harikadır diyen de yok aslında. Ben denenmesi gerektiği düşünüyor. Çalışma saatlerinin 8 olması bile Sosyalist fikirden türemişken böyle konuşmak oldukça komik gerçekten. Size tavsiyem Kapitalist düzenin ve uşaklığını yapanların çok iyi farkına varmanız. SSCB'de Lenin'den sonra Sosyalizm yoktu. Çok okuduysanız bunu da bilmeniz gerekirdi.
...
Kapitalizm, bütün kötülüklerin anasıdır. 😀

Sen de biraz güldürüyorsun insanları aslında. :) ABD ile sosyal devleti birbirine entegre etmedim ben yazımda. Ayrıca çok fazla uzatmadan şunu da ekleyeyim. :) Kapitalizm ile kapitalistlerin uşaklığını yapan (örnek: Macron, Merkel, Trump,Erdoğan) şahısları kapitalizmden nasıl ayrı tutabiliyorsun epey komik geldi bana. Ben Kapitalizmi yeterince tanıyacak kadar içinde yaşadım, işçi olarak yıllarca çalıştım çalışmaya da devam ediyorum. Sosyalizm mutlaka iyidir harikadır diyen de yok aslında. Ben denenmesi gerektiği düşünüyor. Çalışma saatlerinin 8 olması bile Sosyalist fikirden türemişken böyle konuşmak oldukça komik gerçekten. Size tavsiyem Kapitalist düzenin ve uşaklığını yapanların çok iyi farkına varmanız. SSCB'de Lenin'den sonra Sosyalizm yoktu. Çok okuduysanız bunu da bilmeniz gerekirdi.
...
Kapitalizm, bütün kötülüklerin anasıdır. 😀
Ben şimdi Trump'a kapitalizm mi demişim güldürmeyen kapitalizm kişi veya kurum değildir bilmiyorsanız. benim bahsettiğim onların kapitalizm'i doğru ve düzgün bir şekilde uyguladığıdır ayrıca malum şahıs ve Macron kapitalizm'i uygulamayı beceremeyen yozlaşmış halkı yönetme aşkıyla tutuşan diktatör kırıntısından başka bir şey değildir.

Ben şimdi Trump'a kapitalizm mi demişim güldürmeyen kapitalizm kişi veya kurum değildir bilmiyorsanız. benim bahsettiğim onların kapitalizm'i doğru ve düzgün bir şekilde uyguladığıdır ayrıca malum şahıs ve Macron kapitalizm'i uygulamayı beceremeyen yozlaşmış halkı yönetme aşkıyla tutuşan diktatör kırıntısından başka bir şey değildir.
Yani ben haklıyım bu durumda? Siz de Sosyalizmi kötülerken birkaç devleti ve ismi örnek vermediniz mi? O devletleri Karl Marx yönetiyor da biz mi bilmiyoruz? Gerçekten uzatmaya gerek yok gibi. Benim söylediğim de Kapitalist sömürü düzeninin faşizmle işbirliği yaptığı bu bozuk düzen yerine daha insancıl bir düzen olan Sosyalist üretim biçiminin denenmesi isteğidir. Macron'u tarif ederken aslında tam da Kapitalist sömürüyü açıklamışsın farkında olmadan. :) Sohbet için teşekkürler. Ben fikirlerimi yazdım. Başkaları da yazsın. Her yeri biz kaplamayalım. :)

Yani ben haklıyım bu durumda? Siz de Sosyalizmi kötülerken birkaç devleti ve ismi örnek vermediniz mi? O devletleri Karl Marx yönetiyor da biz mi bilmiyoruz? Gerçekten uzatmaya gerek yok gibi. Benim söylediğim de Kapitalist sömürü düzeninin faşizmle işbirliği yaptığı bu bozuk düzen yerine daha insancıl bir düzen olan Sosyalist üretim biçiminin denenmesi isteğidir. Macron'u tarif ederken aslında tam da Kapitalist sömürüyü açıklamışsın farkında olmadan. :)
Tamam tamam komünizm harika çok güzel o kadar güzel ki şu örneklere bakınız.
Veya doğu almanya yada durun kuzey kore hepsi cennet gıbı çok güzeller değilmi? :D :D :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam tamam komünizm harika çok güzel o kadar güzel ki şu örneklere bakını
veya doğu almanya yada durun kuzey kore hepsi cennet gıbı çok güzeller değilmi? :D :D :D
Öküz altında buzağı aramak bu tam da. :) Kapitalizm, Sanayi devrimi'den sonra Feodalizmin evrim geçirmiş halidir sadece. Bir sayfada şöyle bir şey yazıyor mesela. Espiri babında: :)
...
Yeni Microsoft PowerPoint Sunusu (2)werre.jpg

Son düzenleme:
Öküz altında buzağı aramak bu tam da. :) Kapitalizm, Sanayi devrimi'den sonra Feodalizmin evrim geçirmiş halidir sadece. Bir sayfada şöyle bir şey yazıyor mesela. Espiri babında: :)
...
Eki Görüntüle 395187
Konunun amacından çıktığını düşünerek kızıl bayrak ile daha fazla iç içe olmamak anlamında uzaklaşıyorum size iyi günler dileyip kapitalizm'in yenemediği (!) kızıl dan uzaklara gidiyorum :D

Sadece Avrupa'ya ve diğer bir kaç ülkeye bakarsak evet, kapitalizm sefaleti neredeyse bitirmiş durumda. Kapitalizm mükemmel değil, kötünün iyisidir denilebilir.

Güney Kore gibi bir Amerikan kuklası olmasından iyidir. Kuzey Kore kuklalığını Çin'e yapması ap ayrı bir mesele.
Sana tek bir soru soracam. Elinde imkan olsa ailenle birlikte Avrupa, ABD'de mi yaşamak istersin? K.Kore, Rusya, Çin'de mi yaşamak istersin?

Ayrıca kapitalist ülkeler sömürüyor. Ondan bu kadar refahtalar modundan da çıkın artık. Almanya bugün en çok''cari açık fazlası'' veren ülkelerden biri. 2. Dünya savaşından yenik çıkan Almanya nereyi sömürmüşte bu refahı elde etmiş? Söyleyin de bilelim.

Benim sistemler umrumda değil. Körü körüne bağlanmanın da faydasız olduğunu düşünüyorum. Ha! Fantezi amaçlıysa bilemem. Ben de ''Sovyet Rusya'' zamanında o botları giyip yanımda ''Natasha'' ile dolaşmak isterdim. Ama bu sadace fantezi. Tutupta kominizme ya da kapitalizme tapmıyorum. ''Maxsimum'' faydaya bakıyorum her zaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı