Çözüldü Red Dead Redemption 2'de TAA mı yoksa DLSS mi daha iyi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Phoenixx123

Picopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
Intel I7 13620H
Merhaba. Red Dead Redemption 2'de TAA high ve sharpeness full, DLSS ise quailty ve onun da ayarları full de. İnternette baktığımda TAA ile DLSS hakkında farklı şeyler vardı hep. Bazı yerlerde DLSS daha iyi diyorlar ama emin değilim. Hangi ayarları yapmalıyım? Bir de DLSS ile TAA aynı anda açık olamıyormuş galiba. Kısaca en iyi grafik için hangisini kullanmalıyım? Bilgisayar ASUS TUF Gaming F15.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Her şey güncel. Ben hep güncel tutarım cihazları.
Bu gün yeni sürücü güncellemesi geldi yaptın mı? 576.88 diye geçiyor. Ayrıca nvida app sürümün nedir? Benimki 11.0.4.159 diye geçiyor. Windows arama yerine program kaldır yazıp ordan nvidia app'i bulup sürümüne bak.

Oyunların üstünde 3 tane tik var ona basıp yenile yap.
Desktop Screenshot 2025.07.02 - 01.59.00.08.png

Desktop Screenshot 2025.07.02 - 01.59.59.89.png
DLSS tweaks indir oyunu forced DLAA yap ayrıca DLSS swapper ile oyunun DLSS sürümünü en güncel sürüm yap. En son ise DLSS Tweaks'i tekrar aç ve preseti k yap.

Bunlarla uğraşmaya gerek yok. NVIDIA App üzerinden oyunu DLAA yapabiliyorsun.

Direkt NVIDIA'dan DLSS 4 seçse olmuyor mu ki?

Hem DLSS 4 yapılabiliyor hem de DLAA ve Ultra performans gibi oyunlarda olmayan ekstra ayarları da ekliyor. Ayrıca oyunun render edeceği çözünürlüğü bile yüzdesel olarak ayarlayabiliyorsun.

Ek bir şey indirmek istemiyorum pek. Normal oyunun ayarlarıyla bir şey yapılamaz mı?

O zaman TAA daha iyi ek bir şey indirmezsen.

Hem DLSS 4 yapılabiliyor hem de DLAA ve Ultra performans gibi oyunlarda olmayan ekstra ayarları da ekliyor. Ayrıca oyunun render edeceği çözünürlüğü bile yüzdesel olarak ayarlayabiliyorsun.

DLSS sürümü eski olduğu için kötü gözükür, RDR 2 DLSS 2 kullaniyor.

Direkt NVIDIA'dan DLSS 4 seçse olmuyor mu ki?
DLSS 4 Nvidia app değil dlss swapper Ile seçiliyor.

Nereden yapılıyor?

DLSS 4 Nvidia app değil dlss swapper Ile seçiliyor.
Dlss TAA'dan daha iyi diyenler var.

Nereden yapılıyor?

DLSS TAA'dan daha iyi diyenler var.

NVIDIA App'te oyunun üstüne gelin. Grafik ayarları kısmı var. Oradan geçersiz kıl seçenekleri göreceksin. Geçersiz kıl>en yeni özellikler olarak seç.
Ayrıca altında da dediğim DLAA vb özelleştirmeler göreceksin.

DLSS 4 NVIDIA App değil DLSS swapper ıle seçiliyor.

NVIDIA App oyunun DLSS sürümünü güncelliyor. Bizzat denedim RDR2 de.

Zamanım yok şurada anlatılıyor zaten:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski NVIDIA App güncelleştirmelerinde geldi bu özellik. Oyun DLSS 2 ise DLSS 4 yapıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Dlss Taa'den daha iyi zaten ancak dlss 2 değil, dlss 4 daha iyi.
Nvidia app zaten dlss 4’e güncelliyor. Ayrıca oyunda olmayan dlaa modunu da ekliyor.

400 saatten fazla rdr2 oynadım oyunun dlss sürümünüde kayıt defteri düzenleyicisinden kontrol ettim nvidia app ile sürümü yükseltiyor. Oyun şu an yüklü değil ancak inanmayana yükler kanıtlı fotoğraf atarım. Hem nvidia sitesinde hem redditte zaten bir sürü kaynak var. Youtube kısmını saymıyorum bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı