Redmi Note 9 MIUI 13 güncellemesi sonrası bootloop

Aynı anda telefonun güç tuşu + ses kısma tuşuna basmayı deneyebilir misin? 20-30 sn kadar tutman gerekebilir. Olmazsa birkaç defa daha dene lütfen
Malesef sürekli döngüye giriyor.

Güncellemeyi elinizle yaptıysanız brick etmiş olma ihtimaliniz yüksek. Kod adları çok karışık Redmi Note 9'larda. Doğru cihazın ROM'u kurduğunuza emin misiniz? Kod adını kontrol ettiniz mi
Güncellemeyi ayarlar üzerinden yaptım, kod adını nasıl bulabilirim?

Maalesef sürekli döngüye giriyor.

Telefonunuz kaçak IMEI ile mi kayıtlıydı? Normal durumlarda ayarlardan gelen güncelleme ile bu kadar büyük bir sorun yaşamaman lazım. Kaçak telefonlarda bu durum yaşanıyor genelde. Çevremde öyle görüyorum en azından.

Telefonunuz kaçak IMEI ile mi kayıtlıydı? Normal durumlarda ayarlardan gelen güncelleme ile bu kadar büyük bir sorun yaşamaman lazım. Kaçak telefonlarda bu durum yaşanıyor genelde. Çevremde öyle görüyorum en azından.
Evet telefonum kaçak IMEI kayıtlı, IMEI gitmiş midir acaba?

Evet telefonum kaçak IMEI kayıtlı, IMEI gitmiş midir acaba?

Yüksek ihtimalle hatayı o yüzden verdi. Kaçak IMEI'li telefonların yazılımı ile oynama yapıyorlar. Ardından sen Xiaomi'nin resmi yazılımını indirince önceki sürümün üzerinde oynama yapıldığı için hata veriyor.

Kesin konuşmak istemem ama sanırım IMEI'si silinmiştir, tekrar IMEI attırmak durumunda kalabilirsin.

Yüksek ihtimalle hatayı o yüzden verdi. Kaçak IMEI'li telefonların yazılımı ile oynama yapıyorlar. Ardından sen Xiaomi'nin resmi yazılımını indirince önceki sürümün üzerinde oynama yapıldığı için hata veriyor.

Kesin konuşmak istemem ama sanırım IMEI'si silinmiştir, tekrar IMEI attırmak durumunda kalabilirsin
Telefoncuya götürsem halledebilir mi? Telefon Hard Brick olduysa çöp olma ihtimali varmış diye duydum ne kadar doğru acaba? Telefonun Hard Brick olduğunu nasıl anlayabilirim?

Efs yani IMEI gitmiştir fastboota bile girmiyorsa da edl moda girip yetkili hesapla çözebilirler telefoncuya götür sen. Yeni IMEI de atılacak.

Telefoncuya götürsem halledebilir mi? Telefon Hard Brick olduysa çöp olma ihtimali varmış diye duydum ne kadar doğru acaba? Telefonun Hard Brick olduğunu nasıl anlayabilirim?

Hard brick değildir inşallah, ama fastboota girmesi lazımdı be zamanında çok sorununu çözdüm Redmi Note 9'un

Son düzenleme:
Hard brick kadar ağır bir durum olduğunu sanmıyorum. Telefoncu çok rahat halledecektir bence ufak da olsa anlayan biriyse.

Sanırım şunları yapar sırasıyla:
1- Telefonu dediğim şekilde fastboot moda sokmaya çalışır. Olmazsa telefonun batarya soketini çıkarıp geri takar ki döngüden çıksın.
2- Ardından Fastboot moda sokup orjinal yazılımını yükler.
3- Ve o yazılımın üzerinde oynama yapıp tekrar kaçak IMEI atar ve sorun hallolur.

Veya
1- Telefonu dediğim şekilde fastboot moda sokmaya çalışır. Olmazsa telefonun batarya soketini çıkarıp geri takar ki döngüden çıksın.
2- Ardından Fastboot moda sokup TWRP gibi üçüncü parti recovery uygulamalarına girmeye çalışır.
3- Miui'nin custom romları var internette (Xiaomi.EU gibi). Onlardan birini kurup aynı şekilde tekrar IMEI atar.

Veya daha ağır bir duruma girdiyse:
1- Anakart üzerinde belli iki tane yer var. Bu yerlere tel veya elektrik akımını iletebilecek başka bir şey ile dokundurup EDL moda sokar.
2- EDL mod için ayrı driverlar var onları bilgisayarına tanıtıp oradan uygulamayla tekrar orjinal yazılımını yükler.
3- Tekrar IMEI atar.

Telefon hiçbir tepki vermeyince hard brick oluyordu sanırım, şu anlık sürekli reset atıyor şarja takınca da reset atıyor.

Hard brick olma durumunda yanlışım yoksa telefon en başta açılırken gelen mi yazısı bile gelmez. Tamamen siyah ekrana mahkûm olursa oluyordu. Senin anlattığın gibi bootloop sorunları hard brick sayılmaz.

Defalarca kez aynı sorunu düzeltmiş olan çözüm deep flash yapmaktır. Redmi Note 9 Mediatek yongaya sahip olduğu için işiniz kolay.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı