İnceleme Redragon Horus K618

Selamlar, ürünü ince hesaptan 1899 TL'ye aldım.
Öncelikle belirtmek istiyorum daha önce hiç mekanik klavye kullanmadım. 1 tane sadece o da çekilişten kazandığım Philips marka klavye. Çok fazla elimi sürmedim. Membran klavyeler kullandım.

Bu klavyeyi almaktaki en büyük amacım kablosuz olmasıydı ve Slim olması hoşuma gitti.
Switch vs farklarını internette baktığım kadarı ile biliyorum ve daha az sessiz diye red switch tercih ettim.
Kutu içeriği ile başlayalım.

IMG_20240625_210915_237.jpg

IMG_20240625_211009_428.jpg

Kutuyu açtığınızda içinden asıl kutusu ve garanti belgesi çıkıyor.

IMG_20240625_211140_353.jpg

Şarj kablosu ve Type-C giriş ve PC'ye USB-a girişi.
Yanında da bunlar galiba yedek switchler yani bozulursa diye tahmin ediyorum değiştirmek için. 8 tane.
Bir de tuş ve switch sökme aparatı.

IMG_20240625_211225_807.jpg

Klavye ve yanında Redragon stickerlar.

IMG_20240625_211322_931.jpg

Klavyenin arkası ayaklar ve kablosuz bağlantı aparatı.

IMG_20240625_211401_070.jpg

Klavye Full plastik ön ve arka ayaklarda dahil. Plastik kalitesi iyi sağlam duruyor.

IMG_20240625_211414_947.jpg

Yan yani sol tarafında şarj kablosu ve Wireless Bluetooth ve kapatma düğmesi.

IMG_20240625_211452_777.jpg

Klavye Firmware'i son versiyon olarak geliyor herhangi bir Update yok.
Genel olarak program makrolar ışıklandırma.

IMG_20240625_212331_983.jpg

Profil ayarlama ekranı.

IMG_20240625_212405_408.jpg

Burası efectler çalan şarkıya göre çeşit çeşit efektler ışıklandırmalar vs yapabiliyor.

IMG_20240625_212515_270.jpg

Işıklandırma çeşitleri sabit, raindbow ve türlü türlü çeşitler. Renkleri siz belirleyebiliyorsunuz.

IMG_20240625_212412_445.jpg

Macro ayarlama ekranı.

IMG_20240625_212510_772.jpg

Üstte 5 tane G1'den G5'e kadar makro tuşu var makro atayabiliyorsunuz.
Öncelikle klavye şarj olurken üstte m tuşu var burası kırmızı yanıyor ve yeşil olduğunda doluyor daha henüz benimki dolmadı.
Ne kadar kullanım süresi vs onları ancak denedikçe buraya eklerim.

IMG_20240625_222323_805.jpg

Klavyeyi genel olarak yorumlarsam, klavye hoşuma gitti.
Klavyeye alışma sürecim olacak burası kesin çünkü membrandan sonra aşırı değişik geldi.
Ne mi değişik derseniz: Red switch.
Ben Philips klavye blue switch'ti az kullanmıştım ama onun basım hissiyatı ile bundaki cidden çok farklı. Bunda aşırı derecede hassas geldi bana. Hemen azıcık dokunsanız hemen iletiyor. Sanırım biraz alışma sürecim olacak.

Klavye Türkçe karakterli olarak geldi ancak belirtmem gereken nokta klavyeyi kullanırken fark ettim ki virgül tuşu basmıyordu. Yaptığım araştırma sonucu Custom renk atarken bu problem oluyormuş yani sizin sadece o tuşa değil komple bir renk veya farklı bir programdan renk atarsanız da devre dışı kalıyor. Çözümü ise FN+ESC tuşuna 3 saniye basıyorsunuz klavye reset atıyor sonra hemen istediğiniz rengi seçip apply demeden çıkıyorsunuz ve işlem tamam. Hem istediğiniz renk ve efekt kalıyor hem de virgül çalışıyor.

Klavye Full plastik malzeme. Sert ve sağlam duruyor. Bilek desteği yok ama ince klavye olduğu için de pek aratmıyor.
Renkler canlı ancak misal bir Razer kadar da parlak değil ama karanlıkta net görüyorsunuz yani 1 veya 1,5 tık daha az denebilir. Tabii kablosuz bir klavye. Batarya durumları için de bu ayarlanmış olabilir.
Bataryası yani kullanım oranlarını ancak kullandıkça buraya tekrar yazarım çünkü bir bilgi sitesinde de yok.

Şu an tek zorlandığım konu yazmak :D Cidden elim kaçıyor arada. Linear tuş sanırım daha zormuş çünkü hiç tepki yok ve özellikle bir sınırı geçtiğinizi. Hissettirmiyor. Çok hafif tuşlar ve hemen işliyor. Umarım alışırım.

Kutu fotosunda küçük olsa da enter tuşu büyük geliyor.

Slider güzel çalışıyor. Ben daha önce Ornata V2 kullanmıştım orada da slider vardı. 4 ayda bozuldu yani böyle ses yükseltmek istediğimde kısıyor veya yükseltmiyor gidip geliyordu saçmalıyordu. Biraz ileri geri çok fazla hızlı bir şekilde yapınca bazen düzeliyordu geçici olarak ama yine gidiyordu.

Bakalım bu ne kadar sağlam kalacak.
Slider altında da ister sese geçiş yapıyorsunuz ister ışıklandırma efektleri Mac ve Windows geçiş tuşu da var.

Diyeceklerim bu kadar.
Fiyatına göre ortalama bir klavye diyebilirim. Kablosuz olması en istediğim şeydi umarım dayanıklı da olur.
Ses testi yaptım onu da ekliyorum kamera çekiminde sanki daha çok gelmiş gibi ama 1 tık daha az geliyor.
Red switch cidden çok sessiz.

Karanlıkta ışıkların görünümü:

IMG_20240625_231126_509.jpg

IMG_20240625_231110_268.jpg

Tuş sesi testi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi sosyaller herkese.

Dosya Ekleri

• IMG_20240625_231126_509.jpg
    IMG_20240625_231126_509.jpg
    229 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_20240625_212405_408.jpg
    IMG_20240625_212405_408.jpg
    342,2 KB · Görüntüleme: 122
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi ben şimdi gördüm tükçe keycap olduğunu yeni fark ettim yani ben küçük enter görünce direk İngilizce demiştim. Büyük enter yapıyorlar genelde Türkçe olunca ASUS TUF K3 gen 2 de öyle büyük enter Türkçe hiç dikkatli bakmamışım videoya.

Eğer hocam alırsan fotoğraf falan atar paylaşırsan veya inceleme yaparsan sevinirim. Ancak indirim bekle derim 3500 küsur olmuş 2499 civarına düşüyordu bu.

Aynen kardeşim 2650 TL idi daha dün. Ben bunlara mail attım ürün hakkında bir soru sordum sonra ürünün indirimi kaldırıldı. Kasıtlı mı yaptılar bilmiyorum. Komik olan ise şuanki sattıkları fiyatın üstünü 100 TL koyup kablosuz modelini alabiliyorsun 😁

Burada altta typing noise kısmında dinliyebilirsiniz.

Bir de bu video da 3:40 da dinleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsen biraz sesli bir red switch i var benim görüşüm. Tok değil. Ben elimde başka bir klavyeden olan Kailh brown box switch vardı onu taktım harika oldu çünkü çok hassas 38gr ve 1.8 de aktif oluyor dediğim gibi tam e-sporcu switchi gibi. Speed switch gibi. O yüzden yazılarım hep yanlış olabiliyordu.

Bana göre o Bloody olanın sesi daha toktur. Bir de mikrofondan mikrofona çok değişebiliyor. Ama daha tok olabilir. Default hali. Bir fark Bloody İngilizce klavye bu Türkçe.

Hocam senin klavyeden sipariş verdim. Prime olduğu için yarın gelecek ürün. Ah bir de diğerleri gibi yedek switch verselermiş on numara olacakmış. Bloody 12 tane veriyor. Bunlar hadi o kadar vermesinler de en azından 4 tane koysalarmış iyi olurmuş.

Son düzenleme:
Aynen kardeşim 2650 TL idi daha dün. Ben bunlara mail attım ürün hakkında bir soru sordum sonra ürünün indirimi kaldırıldı. Kasıtlı mı yaptılar bilmiyorum. Komik olan ise şu anki sattıkları fiyatın üstünü 100 TL koyup kablosuz modelini alabiliyorsun 😁

Hocam senin klavyeden sipariş verdim. Prime olduğu için yarın gelecek ürün. Ah bir de diğerleri gibi yedek switch verselermiş on numara olacakmış. Bloody 12 tane veriyor. Bunlar hadi o kadar vermesinler de en azından 4 tane koysalarmış iyi olurmuş.

Hocam bu klavye 5000 TL'den pahalıydı ben ilk aldım sonra iade etmiştim sonra bu fiyatı görünce şok oldum MediaMarkt da hala 4 küsur fiyatı. %75 olanı daha da pahalı. Büyük firmalar kolay kolay switch vermez. Hatta verene rastlamadım ASUS dada yok misal.

Umarım beğenirsiniz ama unutmayın ki bu bir hot swap yani nasıl switch seviyorsanız öyle alabilrirsiniz. Ben mesela bugün Glorious fox heavy red switch aldım 11'inde gelecek daha ağır bir linear switch. Onu takacağım.

Hocam bu klavye 5000 TL'den pahalıydı ben ilk aldım sonra iade etmiştim sonra bu fiyatı görünce şok oldum MediaMarkt da hala 4 küsur fiyatı. %75 olanı daha da pahalı. Büyük firmalar kolay kolay switch vermez. Hatta verene rastlamadım ASUS dada yok misal.

Umarım beğenirsiniz ama unutmayın ki bu bir hot swap yani nasıl switch seviyorsanız öyle alabilrirsiniz. Ben mesela bugün Glorious fox heavy red switch aldım 11'inde gelecek daha ağır bir linear switch. Onu takacağım.

Yani pek öyle switch takıntım yok aslında. Hot swap seçmemdeki neden, sadece bozulan oldu mu yenisiyle değiştirmek. Custom klavye hastalığına yakalanmadım henüz. Ama bana orjinal halinden daha sessiz önerebileceğin switch varsa ilgilenebilirim. Bir de bunları nereden satın alıyorsunuz öğrenebilirim sizden.

Prime hızına yetişilmiyor. Sabah 9da çıktım işe gitmek için hemen arkamdan kargo geldi 😀

Dosya Ekleri

• IMG-20250610-WA0000.jpg
    IMG-20250610-WA0000.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG-20250610-WA0001.jpg
    IMG-20250610-WA0001.jpg
    114,3 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20250610-WA0002.jpg
    IMG-20250610-WA0002.jpg
    122,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Yani pek öyle switch takıntım yok aslında. Hot swap seçmemdeki neden, sadece bozulan oldu mu yenisiyle değiştirmek. Custom klavye hastalığına yakalanmadım henüz. Ama bana orijinal halinden daha sessiz önerebileceğin switch varsa ilgilenebilirim. Bir de bunları nereden satın alıyorsunuz öğrenebilirim sizden.

Prime hızına yetişilmiyor. Sabah 9'da çıktım işe gitmek için hemen arkamdan kargo geldi 😀

Hayırlı olsun hocam gerçekten öyle Amazon Prime ve kolay gelsin çok iyi.

Amazon'dan aldım fabrikasyon yağlı switchler. Burada çeşitler var Amazon'dan aratman lazım kaihl olanlar var Glorious'un kendi switcleri ve Gateron'lar var. Hepsini Glorious satıyor yani Glorious kaihl yazarsan çıkıyor. Renkleri seçeneklerde oluyor.

Ben üstteki ağır linear switcleri aldım red. Yazım yanlışlarını azaltıyor bir de çok hafif switch sevmiyorum. Biraz tuzlu ama 120 adet ve yağlı. 12 takstit de yapıyor.

Gaming gen de Akko'lar var ama daha pahalı onlar sayıları da az. 3 paketi ancak tam boy doldurur. Paketi 1000 küsur.

Klavyeye zam gelmiş :D 7350 TL olmuş şaka gibi bu nasıl bir fiyat.

Çok iyi fiyata aldık.

Son düzenleme:

Amazon'dan aldım fabrikasyon yağlı switchler. Burada çeşitler var Amazon'dan aratman lazım kaihl olanlar var Glorious'un kendi switcleri ve Gateron'lar var. Hepsini Glorious satıyor yani Glorious kaihl yazarsan çıkıyor. Renkleri seçeneklerde oluyor.

Ben üstteki ağır linear switcleri aldım red. Yazım yanlışlarını azaltıyor bir de çok hafif switch sevmiyorum. Biraz tuzlu ama 120 adet ve yağlı. 12 takstit de yapıyor.

Gaming gen de Akko'lar var ama daha pahalı onlar sayıları da az. 3 paketi ancak tam boy doldurur. Paketi 1000 küsur.

Klavyeye zam gelmiş :D 7350 TL olmuş şaka gibi bu nasıl bir fiyat.

Çok iyi fiyata aldık.

Vay be. Sen vesile olmasan bu da yalan olacaktı bana. Dün akşam kendime dedim ki, Bloody alamadık fiyatı arttı. Bu da diğer sitelerde 5 6 bin TL. Bunu da kaçırmayayım Bloody gibi. Bak verdim sipariş fiyatı arttı. İçime doğdu sanki 😆😆

Klavyeyi beğendim tuş hissiyatı da hoşuma gitti fakat sanırım bana gelen üründe sıkıntı var. W tuşu ara ara algılamıyor. Oyun oynarken fark ettim bazen ara ara karakter duruyor gitmiyor tuşa biraz sert baskı uyguladığımda çalışıyor. Yapabileceğim iki yöntem var şu an için, ya fazla kullanmadığım Switch'lerden biriyle yerini değiştireceğim ya da ürünü iade edeceğim. 😞

Son düzenleme:
Şans herhalde hocam dediğiniz gibi switch değişebilirisiniz. Misal scroll lock tuşu gibi.

Şu an için en mantıklı durum bunu gösteriyor. İade etsem 2 katı para verip almam gerekecek. Garantiye yollasam bekleyeceğim. Olmadı 3 5 de yedek switch alırım böyle aksi durumda direkt çözüme kavuşuruz. Hoswap özellikli almaktaki avantajda bu. Bunun için garanti ile uğraşılmaz şimdi.

Şu an için en mantıklı durum bunu gösteriyor. İade etsem 2 katı para verip almam gerekecek. Garantiye yollasam bekleyeceğim. Olmadı 3 5 de yedek switch alırım böyle aksi durumda direkt çözüme kavuşuruz. Hoswap özellikli almaktaki avantajda bu. Bunun için garanti ile uğraşılmaz şimdi.

Aynen hocam ben mesela burada incelemem var Razer Blackwidow V4 Pro almıştım 7300 küsure sarı switch linear. 2. ayında A ve D tuşları çift basmaya ğ falan da temassızlık olmaya başladı. E haliyle hot-swap yok. Mecbur servise gitti iade çıktı. Yani iyi kurtuldum ama hot swapsız dünyanın en iyi klavyesi olsun almam asla artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı