Selamlar hocalarım. Elime iki gün önce bu cihaz geçti. Biraz inceledim ve deneyimlerimi anlatmak istiyorum.
Cihazın özellikleri şöyle;
- İntel Atom Z3735G İşlemci
- Dört Çekirdek 1.83 GHz İşlemci Hızı
- 1280*800 IPS Ekran
- 8 İnç Capacitive Multi-Touch Ekran
- Android 5.1
- 5.0 MP Arka, 2.0 MP Ön Kamera
- 1 GB DDR3 RAM
- 16 GB Dahili Hafıza
- 64 GB'a kadar SD Kart Desteği
- HDMI Girişi
- Bluetooth 4.0
- Micro USB 2.0
- 4000 mAh Batarya Kapasitesi
Ön tarafda 8 inç'lik bir IPS ekran olması bana güzel geldi ama günümüz teknolijisiyle 1280*800 çözünürlük oldukça az.
Donanım kısmına gelecek olursak giriş seviyesinde 4 çekirdekli bir İntel işlemci bizi karşılamakta. GPU ise İntel HD Graphics olarak geçmekte ve maksimum 667 MHz frekansa kadar çıkmakta. 1GB RAM olması da pek yeterli değil. Oyun için pek ideal bir cihaz da değil. GeekBench sonuçlarını aşağıda görebilirsiniz. (Antutu desteklemiyor)
Kamera olarak da kesinlikle sınıfa kaldığını söyleyebilirim. Normal de de iyi bir netlik sağlamayan cihaz karanlıkta hiç bir şekilde fotoğraf veya video çekemiyor.
Ses açma, kapama ve güç tuşlarının kullanımı çok rahat olması iyi olmuş fakat son uygulamalar tuşu ve geri tuşu sanal iken ana ekran tuşunun fiziksel olması bana saçma geldi.
Hoparlör kalitesi gerçekten çok iyi. Sesi herhangi bir bozulma olmadan en yüksek seste duyabiliyorsunuz
Diğer bir durum ise yazılım konusunda. Normal de bu cihaz 1 sene önce Android 4.4.2 iken 5.1 güncellemesi gelmiş. Normalde Android 5 ve üzeri sistemler en iyi stabil kullanım için 2 GB RAM gerektir. Zaten RAM çok çabuk doluyor ve cihaz kendini yeniden başlatmak zorunds kalıyor. İnternette yaptığım küçük bir araştırmayla Android 4.4.2 sürümünu buldum ve bilgisayar üzerinden yükledim. Şimdi daha güzel çalıştığını söyleyebilirim.
HDMİ olması iyi ama ne kadar kullanan olur orası ayrı.
64 GB'a kadar olan hafıza kartı desteği bulunmakta ki oldukça yeterli bir değer.
4000 mAh batarya kapasitesi var ama bu sizi çok sevindirmesin. Etkin kullanımda 5 saat gidiyor diyebilirim. Ben eski Android sürümüne geçiş yaptığım için bu biraz arttığınıda söylemem gerek.
Şöyle bir artısı var ki istenilirse cihaza Windows kurabilme şanşımız var. Gerekli dosyalar ile Windows 8 çok rahat Windows 10 biraz zorlanarak çalışıyor. OTG desteklediği için fare ve klavye kullanabiliyoruz.
Son olarak şunu belirteyim. Eğer sosyal medya veya iş için bu cihazı gönül rahatlıyla alın. Çok rahat şekilde kullanırsınız ama oyun tarzı şeylerde kesinlikle bu cihaza başvurmayın arkadaşlar. Güncel fiyatı ise 350 TL civarında.