Reeder önyargısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annem yeni telefon aldı diye Reeder P13 mü 15 mi ne vermişti. Aynı Drama Queen gibi çok az hasar gördüğünde hemen ekranın selası okunuyor. Umarım diğer modeller böyle değildir.

Merhaba öncelikle bu forumda neredeyse herkesin Reeder'a karşı bir önyargısı olduğunu fark ettim ve bu yerli marka ile ilgili kısa bir yazı hazırlamak istiyorum.
Öncelikle yine yerli bir marka olan Vestel'in 2009 yılında kurduğu bir firmadır. Adından da anlaşılacağı üzere ilk başlarda e-kitap okuyucu ile üretimine başladı günümüzde ise telefon, tablet, akıllı saat, hoparlör, robot süpürge, televizyon gibi ürünler üretmektedir. Samsun'da bulunan eski ve kullanılmayan bir tütün imalathanesini bir teknoloji fabrikasına dönüştürerek en büyük ve en yeni fabrikasını açtı. Yakın zamanda yaptığı halka arza ise 4.2 milyon yatırımcı yatırım yaptı. Sergen yalçın ve Seda Sayan gibi ünlülerle reklam yaptı.

Telefonlarına gelirsek "p" serileri ve "s" serileri olmak üzere ikiye ayrılıyor p serileri Türkiye'deki en ucuz telefonlardır tabii kalitesi de fiyatına göre (bu seride 2 tane süs kamera bulunuyor sitede ve reedükkanlarda söyleniyor 2 tane süs kamera olduğu). S serileri ise "fiyat performans" denilebilecek telefonlardır. Şahsen kullandığım S19 Max Pro T610 işlemci 6/256 GB depolama, idare eder kalitede 48MP kamera ve 5000MAH gayet güzel bir bataryaya sahip ve fiyatı sadece 4000₺
Bu fiyat performans olayına örnek olabilir aynı şekilde S23 Max Pro T608(610'a göre daha performanslı) 8/512 GB depolama, aynı kamera ve yine aynı batarya ile 5000₺ (Android 13) bu da başka bir örnek fiyat performans olayına.
Yakın zamanda S23 Max Pro Zoom adında bir amiral gemisi çıkaracak şimdi ön sipariş ile satın alınabiliyor.

Benim anlatacaklarım bunlar yazma amacım Reeder markasına olan büyük ön yargı. Okuduğunuz için teşekkürler.

Annemin Vestel marka Vestel venüs V6 model telefonu var. 2018 Ağustos çıkışlı onun bile 2.ci (derinlik algısı) çalışıyor kamerayı açıp portre modunda fark ettim."portre modu mükemmel hem de"2.kamera bile çalışıyor."ama Reeder 2 süs kamera. Hem unisoc T610 1.8 GHz 2018 model telefonda Qualcomm Snapdragon 450 var. İkisi de 1.8 GHz işlemci barındırıyor.(işlemci çekirdek ekran kartı) gibi özellikleri çıkartırsak 1.8 GHz düşük. S23 Max Pro Zoom modeli ise.
Samsung Galaxy S23 Ultra.
Apple 13 Pro Max
Marka alarından oluşmuş.
3 kamera deyip 1 kamera koymuş markaya neden güvenelim.
Hem Android sürümü ne kadar yüksek olursa telefonun işlemcisini zorlar örneğin Android 9.0 olan telefon donmayıp Android 10'a güncelleyince donması gibi.
Techolay Sosyal Reeder firma yazılım güncellemesin'de bile garanti vermiyor. 2018 model Vestel bile böyle uyarı vermedi. Hemde kaç sene sonra çıkan telefona bak.

Arada yakın fiyattalar lakin Android 13 120Hz ekran görmezden gelinemez.

Android 13 olması bir şey değiştirmez. Yazılım desteği verilemediği sürece ne anlamı kalacak? Gider onun yerine A03s falan alırdım en azından yazılımı düzgün.

Reeder S19 Max Pro bakabilirsin 6/256 olan modelini kullanıyorum ve memnunum. Reeder almayacaksan iPhone 7 bakma çok eski.

Sırf telefonu kendin kullanıyorsun diye her konuda övmüşsün de kendin de telefona süs kamera koyduklarını belirtmişsin. Şimdi, o kamera orada süs olması için mi yoksa kullanılması için mi var? Sırf kendiniz kullanıyorsunuz diye fanboyluk yapmayın. Tarafsız bir inceleme olmamış maalesef.

Sırf telefonu kendin kullanıyorsun diye her konuda övmüşsün de kendin de telefona süs kamera koyduklarını bnelirtmişsin. Şimdi, o kamera orada süs olması için mi yoksa kullanılması için mi var? Sırf kendiniz kullanıyorsunuz diye fanboyluk yapmayın. Tarafsız bir inceleme olmamış maalesef.
Hocam fanboyluk yok ortada. Ben kullandığım için de övmüyorum. Ancak bu paraya daha iyisini veren telefon yok o konuyu açakcaksak arkadaş iPhone 7 alacak sizce dinozor çağından kalma telefon mu kullanmalı bu yaptığınız markadan "nefret" etmektir.

Siz eğer gidip bu telefonu alacağım dediğiniz zaman size tek kameralı olduğunu söylüyorlar.

Peki Özgür bey, sormadan alana ne oluyor? Bir telefona neden işlevi olmayan kamera konulur? Bu direkt müşteriyi aldatmaya giriyor.

Ben mesela Samsung marka bir telefon alırken gidip de "acaba bu telefondaki kameralar süs mü"? diye sorduğumu hatırlamıyorum.

En son P11 ve P11S diye sattıkları telefon Gionee denen bir markaya aitti. Üzerine markayı basıp yerli diye millete sattılar. Bu yüzden yerli ve milli lafından kusasım geliyor. Sen işini doğru dürüst yap. Ürünün kaliteli olsun. Yerli ve milli olup olmadığı müşteri olarak zerre kadar umurumda olmaz. Ha olursa da gurur duyarım.

Önyargı oluşması tamamen Reeder denen markanın kepazeliklerinden kaynaklanıyor. Yoksa marka ile kimsenin bir sorunu olduğu sanmıyorum.

Peki özgür bey, sormadan alana ne oluyor? Bir telefona neden işlevi olmayan kamera konulur? Bu direkt müşteriyi aldatmaya giriyor.

Ben mesela Samsung marka bir telefon alırken gidip de "acaba bu telefondaki kameralar süs mü"? Diye sorduğumu hatırlamıyorum.
Hocam siz sormadan söylüyorlar eğer satın alacağım derseniz şu ana kadar 2 tane aldım ikisinde de söylediler.

En son P11 ve P11s diye sattıkları telefon gionee denen bir markaya aitti.

Hocam siz sormadan söylüyorlar eğer satın alacağım derseniz şu ana kadar 2 tane aldım ikisinde de söylediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
@Seyrek saçlı kel hocam bir telefoncu arkadaşım reederi servise gönderdiğinizde size 0'ını gönderiyorlar demişti. Adamlar kendi telefonlarını bile tamir edemiyorlar:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı