Reflü riskli mi?

Geçmiş olsun. Maden suyu ile geçiştirmeyin hatta herhangi bir asitli içecek tüketmeyin. Reflü ilerlemesi skıntılara yol açabilir ama tedavisi olan bir hastalıktır. İnternet üzerinden reflü diyeti diyerek aratırsanız neler yememeniz ve neler yemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca bol bol yürüyüş yapın. Bende aynı dertten müzdariptim fakat bol yürüyüş ve beslenmeye dikkat edince şu an bir sıkıntım kalmadı eski beslenmeme geri döndüm. Mercimek çorbası, lahmacun, köfte tarzı baharatı olan yiyecekleri asla akşam yemeğinde yemeyin mide yanmasından uykudan uyanırsınız.

Teşekkür ederim sağ olun.

Hiç riskli değil 3-4 yıldır her gün reflü oluyor hiçbir şey olmadı bana.

3-4 yıldır her gün olan şeyin reflü olduğundan emin misiniz? Belirtilerini söyler misiniz?

Sizi stres yapmak istemem fakat ülsere dönüşebiliyor reflü. Ülser ise çok kötü ve insanı mahveden bir şey. Bu yüzden acilen doktora gitmenizi ve doktorunuzun tavsiyelerine uymanızı tavsiye ediyorum. Yakınımı aynı şekilde kaybettim. Kendinize çok dikkat etmenizi öneriyorum ve acil şifalar diliyorum.

Soda gibi asitliler reflüyü arttırır. Köye gelecek birine Gaviskon şurup aldır. Anında kesiyor.
Uzun vadeli kullanımda Gaviskon gibi reflü kesiciler böbreğe zarar veriyor.
O yüzden yeme içmene dikkat et. Aç karna şekerli yeme. Gece de yememelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı