Katılım
5 Ağustos 2014
Mesajlar
742
Yer
Eskişehir Odunpazarı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bir çok kişi sınıfı geçme ile soru soruyor. Artık bunlara toptan cevap vermek gerekti. Bu anlatacaklarım 2015-2016 senesine aittir. Sonraki yıllarda yönetmelik değişebileceğinden sonraki yıllarda bu konu güncelliğini yitirebilir. Bu konunun da orta öğretim(lise)ler için olduğunu söyliyeyim.

Öncellikle devamsızlık:
1-)Özürsüz (raporsuz) devamsızlık: Özürsüz devamsızlığınız 10 gün olduğunda sınıfta kalırsınız. Yani özürsüz devamsızlığınızın en fazla 9,5 gün olabilir.
2-)Özürlü (raparlu) devamsızlık: Özürlü devamsızlığınız 20 gün olduğun sınıfta kalırsınız. Yani özürlü devamsızlığınız en fazla 19,5 gün olabilir. Tabi yarım gün izin alamıyacağınızdan 19 gün demek daha doğru olur.
3-) Heyet raporu nedir: Allah korusun ayağınız kırıldı. Heyet raporu aldınız heyet raporu 30 günden fazla rahat olabiliyor. Heyet raporu alırsanız 1. sınavlarınız girilmişse 2. sınavlarınız "G" yazılsa bile 1. sınavlarınız baz alınır ekstra olarak hocalar performansları girebilir. Ekstra olarak projenizde girilir. Ödevi yapıp bir şekilde veliniz ile ödevinizi göndermeye bakın. Eğer 1. sınavlara da girmediyseniz büyük ihtimal sınıfta kalıcaksanız.

Devamsızlığı hallettiğimizi düşünüyorum. Şimdi gelelim notlara.

3 çeşit geçme yöntemi var.
1-)Doğrudan.
2-)Ortalama.
3-)Sorumlu.

1-)Doğrudan geçme:
Bunda hiç bir sorun yok. Ortalamanız 50 üstünde ve 1 olan dersiniz yoksa, doğrudan geçersiniz.

2-)Ortalama ile geçme: Bütün ders ortalamanız 50 üstü ise ve Dil ve Anlatım dersiniz hariç diğer dersleriniz 1 olsa bile ortalama ile sınıfı geçersiniz.
Not:
1. dönem ortalaması ile 2. dönemin ortalamasının ortalaması 50 ve üstü olması gerek.
Sınıfı geçicek örnekler:
1. dönem ortalamanız 40, 2. dönem ortalamanız 60 ise ikisinin ortalaması 50 olur ve geçersiniz.

1. dönem ortalamanız 60, 2. dönem ortalamanız 40 ise ikisinin ortalaması 50 olur ve geçersiniz. Eskiden 2. dönem en düşük 50 olmak zorunda idi. Artık o kalktı. 2 dönemin ortalaması 50 ve üstü olması gerek.

1. dönem ortalamanız 30 ve altı ise 2. dönem ortalamanız 70 ve üstü olması gerek. Nasıl yani onada bir örnek verelim.
1. dönem ortalamanız 20 ise, 2. dönem en az 70 olması gerek.

Sınıfı geçemiyecek örnekler:

1. dönem ortalamanız 45, 2. dönem ortalamanız 54 ise ikisinin ortalaması 49,5 olur ve sınıfta kalırsınız.

3-)Sorumlu geçme:
2 çeşit sorumlu geçme var diyebiliriz.
a-) Ortalama 50 ve üstü olup Dil ve anlatımı sorumlu verme.
b-) Ortalama 50 altı olup 3 dersten sorumlu verme.

a-) Ortalamanız 50 ve üstü ancak Dil ve anlatım dersiniz 1 ise 12. sınıfa kadar sorumluluğu vermeniz gerek eğer 12. sınıfta da veremezseniz 12. sınıfta kalırsınız.

b-) Ortalamanız 50 ve altı geldi. Ama 1 olan ders sayınız Dil ve Anlatım dahil en fazla 3 ise sorumluluk ile geçersiniz. Ancak sorumluluğunuzu diğer sene vermeniz gerekir.

Örnek. 9. sınıfta ortalamam 49 geldi Matematik'den 1 aldım diğer derslerimin ortalaması 50'nin üstünde. 10. sınıfa geçtiğimde matematiği veremedim ekstra olarak 10. sınıfta da ortalamam 45 geldi 1 olan ders sayım (10. sınıfta) 3. Birde 9. sınıftan matematiğim var o zaman sorumlu dersim 4 olduğundan 10. sınıfta kalırım. Eğer 9. sınıftaki sorumluluğu 10. sınıfa geçince verseydim 11. sınıfa geçerdim. O zamanda 3 tane sorumluluğu 11. sınıfta vermem gerek.

Umarım anlatabilmişimdir. Başka sorularınız olursa aşağıya yazabilirsiniz. Eğer bilemezsem okulunuzda rehberlik hocasına sorarsanız iyi olur.
Bu rehberin de mümkünse 18 hazirana kadar başta durmasını rica ediyorum.
 
Özürsüz devamsızlık sınırı aslında 10 değil 10,5 gün. Sınıfımda özürsüz devamsızlığı 10 gün olduğu hala devam eden 2 kişi var. Tam 10,5 olunca kalınıyor. Ama bu da adaletsizlik bence. 4 sene öncesinde devamsızlığı 20 gün olanları direkt bırakan sistem bu sayıyı 10 güne indirmiş ve de sınırı 10,5 yapmış. Ne kadar saçma.
 
Özürsüz devamsızlık sınırı aslında 10 değil 10,5 gün. Sınıfımda özürsüz devamsızlığı 10 gün olduğu hala devam eden 2 kişi var. Tam 10,5 olunca kalınıyor. Ama bu da adaletsizlik bence. 4 sene öncesinde devamsızlığı 20 gün olanları direkt bırakan sistem bu sayıyı 10 güne indirmiş ve de sınırı 10,5 yapmış. Ne kadar saçma.
Bizim hocalarımız öyle demişti. Artık sistem öğrencileri çok rahat sınıfı geçiriyor. Sistem öğrencileri devamsızlık ile tehtit ediyor.
 
Özürlü devamsızlıklar 20 olduğunda kalmıyorsunuz. Benim şu anda 20. Bu söyledikleriniz özürsüz devamsızlık için geçerli. 9.5'dan 10 olduğunda kalıyorsunuz.
 
Özürlü devamsızlığınız sene sonunda 10 olur ise kalıyorsunuz onun haricinde kalınmaz örneğin benim 11 oldu ancak sınıfta kalma gibi bi durum olmadı ve gittim özürsüz devamsızlığını özürlüye aktardım yani sene sonunda 9.5'u geçerse kalırsınız yanlış bilgilendirme olmasın
 
Tamamdır. Daha fazla kişi yazmasına gerek yok. Ben emin olamadığım için öyle dedim. Eğer 10 gün diyip 9,5 olursa sorun çıkar ama 9,5 diyip 10 olursa sıkıntı olmaz.
Dersi verme olayını ise onu detaylıca anlattım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı