Render İçin 18.000 TL Laptop Tavsiyesi

Hocam tasinacak zaten, aynı donanım kasanızı monitorunuzu mouse klavye vs. omrunuzde tasidiniz mi evden ise isten okula ordan eve vs.. bu laptop kasa değil, neyin düşmanlığıdır bu? Elbette 4kg laptop için ağır ama ölüm değil.. umarım anlatabilmişimdir.
Konu sahibi hocam, 9900k 2070 modelini alın pişman olmazsınız, ben iyi niyetli oldukça düşman doğuyor çözemedim..
Amacım düşman olmak veya düşman gibi görünmek değil. Sadece taşınacaksa bile taşınması zor ve sağlam değil o yüzden alınmaması gerektiğini söylüyorum. Monster dizüstü sanırım dediğiniz gibi 4 kiloyken p65 creator 1.8 kilo.

Sürekli yanlış yazıyorum üst kısımdaki p65 ile ilgili yazdıklarıma bakmayın lütfen. Ben başından beri p75 önermeye çalışıp yanlış yazıyorum. MSI P75 CREATOR 9SE-667TR i7-9750H 32GB DDR4 RTX 2060 6GB 512GB SSD 17.3 FHD W10P Notebook | ITOPYA 2.2 KG. P65'in 17 inç versiyonu diyebiliriz. Benim önerdiğim budur.

Amacım düşman olmak veya düşman gibi görünmek değil. Sadece taşınacaksa bile taşınması zor ve sağlam değil o yüzden alınmaması gerektiğini söylüyorum. Monster dizüstü sanırım dediğiniz gibi 4 kiloyken p65 creator 1.8 kilo.

Sürekli yanlış yazıyorum üst kısımdaki p65 ile ilgili yazdıklarıma bakmayın lütfen. Ben başından beri p75 önermeye çalışıp yanlış yazıyorum. MSI P75 CREATOR 9SE-667TR i7-9750H 32GB DDR4 RTX 2060 6GB 512GB SSD 17.3 FHD W10P Notebook | ITOPYA 2.2 KG. P65'in 17 inç versiyonu diyebiliriz. Benim önerdiğim budur.
O yüzden 2 kat performans farki 3kata çıkıyor, alev alıyor..

Saygı duyuyorum sıkıntı yok .

O yüzden 2 kat performans farki 3kata çıkıyor, alev alıyor..
Bakın dizüstü taşınabilir olmalıdır ben performansından bahsetmiyorum. Kendinizi her gün sırtınızda sürekli kırılma ihtimalini düşündüğünüz 4 KG'lik, masaüstünden hallice bir bilgisayarla düşünebilir misiniz? Ayrıca fark 2-3 kat kadar değil diye düşünüyorum sadece işlemcisi farklı değil mi? Bir işlemci yüzünden 2-3 kat fark mı oluşacak? En fazla 1 sene farkeder.

Bakın dizüstü taşınabilir olmalıdır ben performansından bahsetmiyorum. Kendinizi her gün sırtınızda sürekli kırılma ihtimalini düşündüğünüz 4 KG'lik, masaüstünden hallice bir bilgisayarla düşünebilir misiniz? Ayrıca fark 2-3 kat kadar değil diye düşünüyorum sadece işlemcisi farklı değil mi?
9750H vs 9900K render performansı olarak 2kata kadar ancak msi soğutamıyor ve hızını kısıyor fark açılıyor..bunu demek istedim.

9750H vs 9900K render performansı olarak 2kata kadar ancak msi soğutamıyor ve hızını kısıyor fark açılıyor..bunu demek istedim.
Her yerde render yapmayacaktır muhtemelen arkadaş. Arada 1000 TL'ye yakın fiyat farkı var evine bir dizüstü soğutucu alırsa sorun çözülür. 1 dizüstü soğutucu en fazla 200-300 TL'dir zaten. Hem taşınabilir, hem ince hemde sağlam. Soğutma problemi de çözüldü. Sırf işlemci için dandik bir dizüstü almaya değmez. Ayrıca 2 kat render hızı farkından emin misiniz? Userbenchmark sitesi bildiğim kadarıyla doğru sonuç veriyor ve test sonuçları neticesinde %29 fark olduğu gözüküyor.
IMG_20190803_202152.jpeg

Her yerde render yapmayacaktır muhtemelen arkadaş. Arada 1000 TL'ye yakın fiyat farkı var evine bir dizüstü soğutucu alırsa sorun çözülür. 1 dizüstü soğutucu en fazla 200-300 TL'dir zaten. Hem taşınabilir, hem ince hemde sağlam. Soğutma problemi de çözüldü. Sırf işlemci için dandik bir dizüstü almaya değmez. Ayrıca 2 kat render hızı farkından emin misiniz? Userbenchmark sitesi bildiğim kadarıyla doğru sonuç veriyor ve test sonuçları neticesinde %29 fark olduğu gözüküyor.
Eki Görüntüle 423712
Sizle tartışamayacağım, ben önerimi yaptım,konu sahibine hayırlı olsun ne alırsa..

RTX2070 ile RTX2060 arasında ki model de 2.000 TL fark var ama sistem olarak farkedilecek kadar belli midir aradaki sistem farkı

Yoksa pazartesi RTX2060 almayı düşünüyorum belki yanın da ek uygun yollu bir notebook daha alabilirim, elimde ki sony ultrabook artık pilde çalışmıyor.

RTX2070 ile RTX2060 arasında ki model de 2.000 TL fark var ama sistem olarak farkedilecek kadar belli midir aradaki sistem farkı

Yoksa pazartesi RTX2060 almayı düşünüyorum belki yanın da ek uygun yollu bir notebook daha alabilirim, elimde ki sony ultrabook artık pilde çalışmıyor.
Bütçeniz el veriyorsa 2070 olanı alın. Laptopta GPU değiştirme olayı olmadığı için daha uzun ömürlü olur.

Bütçeniz elveriyorsa 2070lisini alınız, uzun vaadede sizi asla üzmez, ağırlığı dışında bir eksisi yok, adaptör takılı kullanmanızı öneririm tam performans için, sizin de tam olarak istediğinizi anlayamadim ama 18000TL öneri için dediğimden öte güç yok (9900k).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı