Reşit olunmadan küfürden davalık olunur mu?

MaceWW0

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
58
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı:3060OC 8gb
İşlemci: i312100f
Anakart:Asus Prime H610M-K D4
Ram:2x 8gb 3200Mhz
Depolama:Adata Legend 750 M.2 SSD
Cinsiyet
Erkek
Bir çocuğa bizi sinirlendirdigi için 2 arkadaşımla beraber internetten gerek küçük gerek büyük küfürler ettik. Çocukla aynı okuldayız. Çocuk önce rehberliğe şikayet etti. Sonradan babasına gidip anlatmış. Babası da polise vereceğim falan demiş. Hocalar da yok disiplin kurulacak falan ıvır zıvır anlattılar. Ben de diyorum ki okul dısı olaydan ne disiplini? Ve polise verse bile reşit değilim. Hiçbir şey olmaz en kötü para cezası alırım. En kötü seneryo da o da sicilime işlemez, doğru mu düşünüyorum sizce?
 
"(1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden (…) 46 veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır."

Babası hakaret davası açarsa bu işlem yürürlüğe girer. Polise niye versin? Babası hakaret davası açtığı taktirde en fazla adli para cezası alırsın ama bu tür şeyler genellikle blöf oluyor. İnternet aleminde küfür eden kişilere seni dava edeceğim vs. diyenleri çok gördük ama uğraşmıyorlar 😁 (Jahrein'e bulaşmadıysan tabii ki)
 
Hikaye onlar yav kafaya takılacak şeyler değil ki arkadaş reşit bile değil.

Bende en fazla para cezası olur diye düşündüm zaten 2 yıldan aşası bildiğim kadarıyla para cezasına dönüştürülüyor ayrıca küfür etti diye hapse gireni hayatımda görmedim işitmedim.
 
Dostum, kimse kendisine küfür etti diye davalık edip para harcamaz, bu sadece göz korkutma.
 

Geri
Yukarı