Rize kültürü hakkında düşündükleriniz neler?

Ben Trabzonluyum, Rize'yi de bilirim ki zaten kültür olarak çok yakınlar. Karadeniz insanı içten ve samimidir, sinirli ve asabidir. Duygularını direkt yansıtır, içten pazarlık ve korkaklık asla yoktur. Bazı Batı illeriyle Karadenizlileri kıyaslarsam en önemli farklılık ise misafirperverlik ve yardımseverlik olur. Maalesef bazı batı illerinin yerlileri bu iki konuda Karadenizlilerin ( aslında buna doğu ve İç Anadolu da dahildir ) gerisindedir.
 
Ben Trabzonluyum, Rize'yi de bilirim ki zaten kültür olarak çok yakınlar. Karadeniz insanı içten ve samimidir, sinirli ve asabidir. Duygularını direkt yansıtır, içten pazarlık ve korkaklık asla yoktur. Batı illeriyle Karadenizlileri kıyaslarsam en önemli farklılık ise misafirperverlik ve yardımseverlik olur. Maalesef bazı batı illerinin yerlileri bu iki konuda Karadenizlilerin ( aslında buna doğu ve İç Anadolu da dahildir ) gerisindedir.
Trabzon ile en önemli kültürel farklılık ne?
 
Rize ve çevresini araştırmaktayım, araştırmalar tarafsız yapılır ama genel halkın da ne diyeceğini merak ettim. Rize şehrinin kültürü hakkında ne biliyor ve düşünyorsunuz? Garip bulduğunuz bir şey var mı? Türkiye'deki diğer bölgelerden çok mu farklı?

İnatçı olduklarını duyuyoruz.
 
Türkleşmiş lazlardır. Kafaları öğleden sonra çalışmaz. Ekşi Sözlük'ten okuyun inanmazsanız. Bunu babam derdi. İçlerinde şark kurnazı müteahhit emlakçı fazlasıyla var. Büyükşehirlerde genelde. Ama halkından zarar gelmez. Genelde sarışın beyaz tenli olurlar. Kızları da öyle. Burunları büyük olur. Malum kişinin memleketidir. Malum kişi de Gürcü kökenlidir. Kendisi Türküm diye istediği kadar bağırsın. Bu gerçeği değiştirmez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı