Bence yeni bir türden çok yeni bir alem olur. Pek bilgim yok ama bizim canlılar alemimizin tamamı organik yapılı diye biliyorum fakat robotlar öyle olmayacak. Onlara canlı diyemeyeceğiz doğal olarak ve muhtemelen yeni bir sınıf olarak görülecek bu yüzden. Bence bizim alemin tanımı karbon bazlı yaşam formu tarzı bir şeyse (ne olduğunu tam bilmiyorum
) onlarınki de algoritma bazlı varlık formu falan olabilir 
Ve var oldukları andan itibaren bizim var olma amacımız kalkacak ortadan ve muhtemelen sonuç olarak alem sayısı yine 1'e düşecek
Belki biz karbon bazlı yaşam formları olarak bunu geçmişte başkasına yapmışızdır
Doğal seçilimle yok olacağımız aşikar gibi. Bizim bir karıncayı umursamadığımız gibi onlarda bizi umursamaz muhtemelen. Bu arada onlar diyorum da belki sadece tek 1 varlık olarak büyüyen bir varlık olur o da niye birkaç farklı bireye ihtiyaç duysun ki. (Sonsuza kadar yaşama hayallerimin az önce suya düştüğünü fark ettim)
Ve var oldukları andan itibaren bizim var olma amacımız kalkacak ortadan ve muhtemelen sonuç olarak alem sayısı yine 1'e düşecek