Robotlar: Yeni bir cinsiyet mi yoksa yeni bir ırk mı?

Hangisi sizce?

Oy: 3 3,9%
  • Irk

Oy: 73 96,1%

• Oy verenlerin toplamı
    76
Bence yeni bir türden çok yeni bir alem olur. Pek bilgim yok ama bizim canlılar alemimizin tamamı organik yapılı diye biliyorum fakat robotlar öyle olmayacak. Onlara canlı diyemeyeceğiz doğal olarak ve muhtemelen yeni bir sınıf olarak görülecek bu yüzden. Bence bizim alemin tanımı karbon bazlı yaşam formu tarzı bir şeyse (ne olduğunu tam bilmiyorum :D) onlarınki de algoritma bazlı varlık formu falan olabilir :D

Ve var oldukları andan itibaren bizim var olma amacımız kalkacak ortadan ve muhtemelen sonuç olarak alem sayısı yine 1'e düşecek :D Belki biz karbon bazlı yaşam formları olarak bunu geçmişte başkasına yapmışızdır :D Doğal seçilimle yok olacağımız aşikar gibi. Bizim bir karıncayı umursamadığımız gibi onlarda bizi umursamaz muhtemelen. Bu arada onlar diyorum da belki sadece tek 1 varlık olarak büyüyen bir varlık olur o da niye birkaç farklı bireye ihtiyaç duysun ki. (Sonsuza kadar yaşama hayallerimin az önce suya düştüğünü fark ettim)

Bir gün insanoğlunun Petshop'daki yavrular seviyesine ineceği söylense de henüz bundan bahsetmek garip olur. Bunun dışında robot hakları veya robot avukatları şeklinde yeni mesleklerin çıkacağı tahmin ediliyor. Fakat robotların cinsel hakları olur mu bilemiyorum. Aklıma CMYLMZ'ın G.O.R.A'nın muhtemel açılımlarının neler olabileceğiyle ilgili yaptığı bir espri geldi. Devamını getirmeyeyim, banlanabilirim. :)

Robotları insan kategorisine sokmanın mantığını hiç anlayamadım. Homo sapiens ile benzerliklerinin sadece şekil olarak olmasının yanında, canlı kategorisinde kendine ait başka bir alt dala konacak kadar farklılar.

Hücrelerden oluşmuyorlar. Dolayısıyla, kendi iç sistemleri, üreme mekanizmaları yok. Daha çok salt bilinç gibiler.

Kuran`daki Dabbe-tul arz zaten gelecegin androidleridir.

Insan yeryuzunde dogsa da oteki alem bilinci ile sorgulama yapabilen bir varliktir.

Androidler ise salt yeryuzu canlilari olacaklardir. Yari yariya makine ve canli dokulardan olusan, sex hissiyatini veren robotlar illa gelecektir. Buna illa ki nefsani bir talep olcaktir.

Derken yuzde 90 doku / yuzde 10 makine uretimi canlilar bile olusturulabilir.

Hatta insan android karmasi bir karma irk bile tasarlanabilir teknolojik updreat`lerler. Mutlaka bu pazarin rekabetcileri de olacaktir !

Ayeti var cunku. Evrenin tum sirlarinin patenti ile inen kaynak buna isaret etmis bir kere .

Ayeti var cunku. Evrenin tum sirlarinin patenti ile inen kaynak buna isaret etmis bir kere .
Hayatımda bu kadar bağnaz ve yobaz bir mesaj görmemiştim çok sağol. Dabbe zaten bu kafayla her şey oluyor. Bir dönem televizyonlardı sonra internet oldu şimdi de yapay zeka veya androidler mi olacak? Bu dünya kurtarılamaz halde zaten. Yavaş yavaş ömrünü tüketiyor. Fakat insanoğlunun hayatta kalabilmesi ve devam edebilmesi bir tek yapay zeka sayesinde olabilir. Öbür türlüsü mutlak son demektir sadece.

Hayatımda bu kadar bağnaz ve yobaz bir mesaj görmemiştim çok sağol.

Bagnaz degil yahu sen de ..

Dabbe zaten bu kafayla her şey oluyor. Bir dönem televizyonlardı sonra internet

Iste bagnazlik ornegi bu.
Hayatinda gorebilecegin en bagnaz mesaji iskalamissin ..

şimdi de yapay zeka veya androidler mi olacak?

Evet.
Android robotlar aramiza karisinca anlariz ruhu olmayaz robotlarla yasamanin zorluklarini.

CEp telefonlari geldi sohbetler azaldi diyoruz.
Ilerde robotlarla evlenmeye baslicaz, ask tutku merhamet gibi ruha ait vasiflar elden gidecek !

Bu dünya kurtarılamaz halde zaten. Yavaş yavaş ömrünü tüketiyor.

E tamam iste bu da ayet ! Kiyamet dejenere olmus bir neslin uzerine kopacak !
Bu da mi bagnazlik ! Sen bu yorumu 20 yy da yapiyorsun. Ayet bunu cok onceden vurguluyor !

Fakat insanoğlunun hayatta kalabilmesi ve devam edebilmesi bir tek yapay zeka sayesinde olabilir.

Sen simdi resmen kaptirdin kendini,. Eski dunya insanlari yapay zekasiz nasil hayatta kaldi ?

Deme ? PEygamberler mi yol gosterdi yoksa ?

Ben bu yorumu belirli bilimsel verilere göre yapabiliyorum. Yoksa her kültürde her öğretide var zaten bir gün dünya yanacak öleceksiniz diye.
Eski dunya insanlari yapay zekasiz nasil hayatta kaldi ?
Ya ne alaksı var bununla sen de:) Eski insanın ömrü şimdiki insanın ömrü ile bir mi?
Ayrıca her mesajına ünlem koyuyorsun. Ünlem dijital ortamda bağırma göstergesidir. Bence yapma hoş olmaz.
Iste bagnazlik ornegi bu.
Hayatinda gorebilecegin en bagnaz mesaji iskalamissin ..
Sen bağnazlık nedir tam olarak bilmiyorsun bence. Sadece dini konuda değil her konuda bağnazlık olur. Ve bu konuda bağnazlık hep yapılmıştır.
Sadece din çerçevesinde bakabiliyorsun olaya açık görüşlü birisi değilsin sen.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı