Rockstar Games ve Ubisoft gibi şirketlerin Türkiye karşıtlığı

"Korsan var diye Türkçe desteği gelmiyor" diyen arkadaşlar hayal aleminde yaşıyor. Büyük ihtimalle yaşınız yetmiyordur bu ülkeye 90'ların sonu, 2000'lerin başında orijinal oyun bile getirmezlerdi. En fazla Gameboy oyunlarını bulurdun Nintendo ithalatçısından ötürü. Red Dead Redemption 2 kırılana kadar neredeydi PS satışlarından gelen dil desteği hakkı, diğer tüm PS oyunlarında olduğu gibi? Haritada yerini gösteremeyeceğin, alım gücü yarın kadar bile olmayan ülkelerin dilleri dahi Türkçeden daha çok yer buluyor (10 sene önce alım gücün bugünden 2 kat daha fazlaydı). Sayın bakalım kaç adet PS oyunu varmış, kaçında Türkçe desteği bulunuyormuş.

Ben korsan kullanıyorum (hepsi değil tabii ki), dil olayı ise firmaların ve ithalatçının kendi inisiyatifi tamamen. CDPR gibi bir firma bile dil desteği ekleyip, ondan çok daha büyük olanlar eklemiyorsa "sebep korsan yauv" demek bazı şeyleri kabul edememektir.

Kısaca sebebini bulalım, neden Witcher 3 ve Cyberpunk 2077'de Türkçe var, GTA V ve RDR2'de yok? Birisi CDPR, birisi Rockstar. Hangisi Türkiye'de daha çok satıyor geçmişten beri? Cevap belli; Rockstar'ın zerre umrunda değilsin ülke olarak.
 
Son düzenleme:
"Korsan var diye Türkçe desteği gelmiyor" diyen arkadaşlar hayal aleminde yaşıyor. Büyük ihtimalle yaşınız yetmiyordur bu ülkeye 90'ların sonu, 2000'lerin başında orijinal oyun bile getirmezlerdi. En fazla gameboy oyunlarını bulurdun Nintendo ithalatçısından ötürü. Red Dead Redemption 2 kırılana kadar neredeydi PS satışlarından gelen dil desteği hakkı, diğer tüm PS oyunlarında olduğu gibi? Haritada yerini gösteremeyeceğin, alım gücü yarın kadar bile olmayan ülkelerin dilleri dahi türkçeden daha çok yer buluyor (10 sene önce alım gücün bugünden 2 kat daha fazlaydı). Sayın bakalım kaç adet PS oyunu varmış, kaçında Türkçe desteği bulunuyormuş.

Ben korsan kullanıyorum, firmaların ve ithalatçının kendi inisiyatifi şu dil olayı tamamen. Cdpr gibi bir firma bile ondan çok daha büyük olanlar eklemiyorsa "sebep korsan yauv" demek bazı şeyleri kabul edememektir.

Eline koluna sağlık hocam. Bir de bu arkadaşlara korsan indiremeyipte paşa paşa satın almak zorunda olduğun ınfamous: Second son, ınfamous: First light, killzone Shadow fall, ratchet & clank, that’s you, The Last of Us: Part 2, Uncharted: The nathan drake Collection, frantics vb bir sürü PS4 ve PC oyununa Türkçe dil desteği veren firmaların neden Türkçe dil desteği hatta ve hatta dublaj desteğini vermelerinin sebeplerini sormak lazım fakat birçoğunun bu oyunlardan haberi bile yoktur.
 
Hocam ya bende sıkıntı var anlatamıyorum ya da sende sıkıntı var anlamıyorsun. 2 kere yazdım bunu 3.ye tekrar yazayım gönlün olsun. Eğer ki oyuna Türkçe dil desteği verilse hiçbir oyunu korsan indirmem öyle olsa The Witcher 3, Forza Horizon 4, partisans 1941, Rainbow Six Siege, The Forest vb. Steam'da 114 oyun var satın aldığım ve dediğim gibi Cyberpunk 2077 ön sipariş verdim. Konunun en başında da söyledim dil desteği verilmediği için ırkçılık yapıldığını düşünüyorum, şu oyunları korsan indirdim diye halen okumadan, anlamadan hem para vermemiş işte crackli indirmiş yok işte utanmıyor bir de dil istiyor diyorsunuz.
Hiç boş yapmayın, ortada emek var ve siz korsan kullanıyorsunuz. Bir de haklı gibi konuşuyorsunuz. Para verin oyunu alın korsanı da bırakın size hak vereceğim.
 
Bak kendin diyorsun korsan oynadım ve bitirdim diye. Adam sana satamazsa Türkçe alt yazı ile falan uğraşmaz. Ne kadar çok müşteri o kadar çok para, dolaylı olarak da o kadar çok dil desteği. Bak geçen Xbox Türkiye'de biri ne kadar güzel dedi. Biz Gamepass ile Türkiye'de çok satış yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda oyunlara Türkçe alt yazı desteği hatta dublaj desteği sunmak için Microsoft ile görüşüyoruz dedi. Bu nasıl oldu peki? Adam senin aldığın Gamepass servisinden ve satışlardan o kadar memnun ki karşılık olarak sana dil desteği sunacak. Memnun olmasaydı mesela hiç bunu konuşmazdı Xbox Türkiye'de ki eleman. Yani kısacası ne kadar çok para o kadar köfte 🤣
 
Türkiye de Korsan Piyasası bitmedikçe Türkçe dil desteği zor gelir.
 
Tamam şimdi temel olarak arkadaş Almanya'da yaşayan bir türk milliyetçisi ve şirketlerin bir milliyete karşı garezi olduğunu düşünüyor. Ya arkadaşım bunun karşıtlıkla falan alakası yok şu at gözlüğünüzü çıkarın artık. Türkiye pazarından düzgün bir kazancı olmadığı için adamlar dil desteğine ihtiyaç duymuyor. Ama belki CD project red in türkiye modelini benimseseler daha çok kazanırlar. Bu arada fransa boykot😳😳
 

Geri
Yukarı