ROG STRIX G15 Laptopa serviste istem dışı uygulama yapıldı

LumLumi

Decapat
Katılım
20 Ocak 2022
Mesajlar
178
Çözümler
2
Merhaba ben önceden buraya da danışarak bir Gaming laptop almıştım ASUS ROG STRIX G15 513RW. Umarım doğru yere yazıyorumdur.
Secure Boot sorunundan dolayı bilgisayar boot edilemiyordu, BIOS'a bile giremiyordum o yüzden teknik servise göndermeye karar verdim. Gönderdiğim servis SMS Infocomm. Reputasyonunun kötü olmasına rağmen iyimser olup istediklerimi tam şekilde bir not olarak yazarak ve paketi iyice paketleyerek gönderdim. Elimde göndermeden önceki videosu ve kutunun içinde nasıl olduğu var. Nasıl sadece problemimin dışında bir şeylerin yapılmasını istemediğimin videosu da var. Neyse UPS'ye verdim ve oradaki kadın da kontrol etti iyi paketlemişsin hareket etmiyor dedi. Sonra paketim SMS Infocomm'a ulaştı ve 1 hafta onlarda kaldı, sadece BIOS güncellemesi için bile uzun sürdü ve onlar da insan meşgullerdir deyip takmadım. Sonra beni bir numara aradı ve sorunumun tam olarak ne olduğunu sordu ve ona da anlattım zaten ondan sonraki hafta salı günü elime tekrar ulaştı. UPS'ye gidip elden teslim aldım ve aldığımdada içime bir burgunluk düşmeye başladı. Kutunun içinde bir şey sallanıyordu ve içimden umarım zarar görmemiştir dedim. Kadınla bunu konuştum ve evimde de video çekerek açarsam bir problem olmayacağını söyledi. Benim paketlediğim gibi paketlememişler, laptopun kenarlarına sert karton koymuşlar ama kutunun içinde boşluk hala vardı. Evimde açarken de videosunu çektim o sıra bazı şeyleri fark edememiştim ve yavaş yavaş sorunları görmeye başladım. Ne kadar iyimser davranmaya çalışsam da bir üzgünlük dalgası vurdu tekrar. AC/DC adaptöründe bir çizik vardı önceden olmayan. Çok titiz birisi olduğum için çok dikkat ederim, neyse iş hatasıdır deyip geçtim. Daha sonra fanların sesi bana farklı geldi önceden olmayan çok ince bir tiz ses duyuyorum sanki fısıldama sesi gibi, önceden bu yoktu. Bir diğer sorun şarja takılı değilken elektrik cızırtısı sesi. Laptop kendi bataryasından kullanınca tam o bölgeden ve klavyenin sağ üstünden ses anlaşılabiliyor. Şarjdayken de çok ağır bir oyuna girersem yine duyabiliyorum fakat şarja takılı değilkenki kadar olmuyor. Kasasının sağ tarafında hafif bastırınca tık diye ses geliyor önceden bu sorun yoktu. Ekranın üst tarafına çok hafif bastırınca gıcır gıcır ses geliyor, ilk geldiğinde dışında problem yoktur diye düşünüyordum ama tecrübe ettiklerim bunlar. Daha sonra touchpadin sağ alt köşesi üste doğru çıkık, diğer yerler gibi eşit değil gönderdiğimde böyle değildi. İçine RAM takmak için açtığımda termal macun sürdüklerini gördüm çünkü bazı yerlerden az da olsa taşmış (bu modellerde RAM ve SSD takmaya izin var). Benim laptopta likit metal kullanılıyor onlara termal macun yapmalarını istememiştim, zaten laptop yeni sadece BIOS güncellemesi yapmalarını not yazmıştım. Sonuç olarak sadece benim istediğim şeyi yapmadan kendi istediklerini de yapmışlar ve bunun sonucunda hiç memnun değilim içim hiç rahat etmiyor tekrar alalıdan beri zor uyuyorum aşırı düşünmekten.

Laptopu sipariş ettiğim tarih 23 Aralık, bana ulaştığı tarih 26 Aralık ve Secure Boot sorununu yaşadığım tarih 16 Ocak (21 gündür kullanıyordum)
18 Ocakta RMA talebim onaylandı ve 19 Ocakta UPS'ye verdim. 23 Ocakta onlara ulaştı ve onarıma başlandı denildi. 27 Ocakta onarım tamamlandı denildi. 30 Ocakta UPS'ye verdiler ve 31 Ocakta bana ulaştı. Geldiğinden beridir de bu sorunları gözlemledim. Bu konu hakkında bana söyleyebileceğiniz şeyler var mı? Mental olarak çok kötü durumdayım. Okulum ve yazılım için bunu kullanıyordum ve elimde olmadığı her an benim için zarar yani tekrardan servise git gel döngüsü yaşamak istemiyorum. Son defa daha gönderip değişim talep edip tekrar ilk benim laptopu aldığım gibi bir laptopa sahip olmak istiyorum. Sizce bu mümkün müdür? Gönderdiğim zaman değişim talep etmek istediğim için de orijinal kutusuyla göndereceğim ama orijinal kutusu üniversiteyi okuduğum şehirde ve oraya da 1 hafta sonra falan gideceğim. Sizce o zaman gönderdiğim zaman da değişim talep edebilir miyim? Gerçekten moralim çok bozuk zar zor aldım zaten, birisi bana bu konu hakkında yardımcı olabilir mi? Sorun yaşadığımda 1 ayın içersindeydi ve bana ulaştığında 1 ayı geçti ve ben gönderene kadar da hala geçmiş olacak fakat 2 yıl garantisi var.

Ayrıca internette gezinirken (Brave browser) bazen ekran kırpması yaşıyorum, hardware acceleration kapatıp biraz kullanmıştım sorun düzelmişti tekrar açıp biraz daha kullandım ve yine olmaya başladı, bu RMA göndermeden önce yoktu. Diğer yazmayı unuttuğum ise laptoptan aşırı nadir de olsa tak tuk sesler geliyor. Laptopu kapatırken sol menteşe mi artık yoksa ekran tarafından mı bilmiyorum ama ses geliyor. Arkadaşlar bu ne rezillik, buna 1 hafta sonra doa alamaz mıyım? Düşünmekten kafam patlayacak. Birisi serviste durduğu süre hesaplanmıyor demiş o yüzden 16 Ocakta sorunun oluştuğunu baz alırsak 16 Ocaktan beri kullanamıyorum o süre ve serviste kalan süreyi çıkarırsak şimdiye kadar 31 Ocaktan 4 şubatı sayarsak 21+4 elimde sağlam olarak durduğu sayı 25 gün. Kargoya verilme tarihini bile saymasak 27 veya 28 gün oluyor şimdi. Okuduğum şehre 1 hafta sonra falan gideceğim o zaman 1 ayı aşmış oluyor. Arkadaşlar ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz? 1 hafta sonra gidip o zaman mı tekrar gönderip doa isteyeyim yoksa yakın zamanda hemen gidip orijinal kutusuyla (okuduğum şehirde çünkü) doa talep ediyim? Çok titiz birisiyim böyle kullanmak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Uzatmadan kısa bir cevap yazacağım. Garanti süresi içerisinde birden fazla arızalanan ürünün yenisiyle değişimini veya paranızın iadesini de talep edebilirsiniz.

TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
 
uzatmadan kısa bir cevap yazacağım. Garanti süresi içerisinde birden fazla arızalanan ürünün yenisiyle değişimini veya paranızın iadesini de talep edebilirsiniz.

TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)tüketici bu kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun - Madde 11:
(1) malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
A) satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
B) satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
C) aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
Ç) imkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
Seçimlik haklarından birini kullanabilir. satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Anladım çok teşekkür ederim. O zaman hemen 30 gün geçmemesi için geri gitmeme gerek yok ailemle biraz daha kalmak istiyorum. Zaten orijinal kutusu başka şehirde. Sonrasında bir sorun çıkarmazlar değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı