RTX 2060 ile Ryzen 5 2600X uyumlu mu?

@Teacher80 oyun performansı neden kaçsın? Yahu sizin bu fanboyluğunuzu anlayabilmiş değilim. @Soirsko hocam, ben RTX 2080 ile performans testlerini koydum kanıt olarak. Arkadaşlar halen bataklıkta çırpınmaya çalışıyor, fanboyluk ediyorlar. Siz bilirsiniz. Ben olsam Ryzen 5 alırdım. 6 yıl kullanacakmışsınız. i5 falan hayal. AMD daha uzun ömürlü.

@Soirsko şuan sizin Ryzen kullanmanız için BIOS güncellemenize gerek yok. Zaten güncellemeniz gerekse bile bolca rehber var. Çok basit. BIOS güncelleme dosyasını USB Disk'e atıp, BIOS üzerinden gerekli uygulama ile flaşlıyorsunuz. Kendi güncelliyor. Hatta bazı programlarla, Windows üzerinden bile güncelleyebilirsiniz. Siz sadece programı açıyorsunuz. İnternet üzerinden indirip güncelliyor. :)

Tekrar söylüyorum, o kadar uzun süre kullanılacak bir bilgisayar için Ryzen 5. Arkadaşlar iyi fanboy olmuşlar, gözleri kararmış.
Ryzen anakartlarda B350 ve x370 anakartlara Ryzen 2000 serisi işlemci takıp çalışması için Intel B360'a yapılan işlemleri yapman lazım. Ya da B450 veya x470 anakart alırsan takıp çalıştırırsın.
İşlemci islemci kıyaslamak lazım 2600x'e karşı 9600k birbirine yakın diye yoğunlastım:
Battlefield 5 için 2600x vs 8600k (9600k bile değil)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı da 1080 Tı bu videoda

Hocam bakın sabahtan beri bıkmadınız. Attığınız videolarda Ryzen'in olduğu sistemde ekran kartı kullanımı çok düşük. Anladınız mı FPS'nin az olmasının sebebini? Ayrıca 8600K dediğiniz işlemci 1080Ti'ı %90 kullanımla beslerken, Ryzen 5 2600X, %75 kullanımla besliyor. Aklınız el veriyor mu bu farkı kavramak için? Hem bu, hem diğer videoda %20'ye varan bir GPU kullanım farkı var. Eşit olsa Ryzen 5'in daha yüksek FPS verebileceğine eminim.

Hocam bakın sabahtan beri bıkmadınız. Attığınız videolarda Ryzen'in olduğu sistemde ekran kartı kullanımı çok düşük. Anladınız mı FPS'nin az olmasının sebebini? Ayrıca 8600K dediğiniz işlemci 1080Ti'ı %90 kullanımla beslerken, Ryzen 5 2600X, %75 kullanımla besliyor. Aklınız el veriyor mu bu farkı kavramak için? Hem bu, hem diğer videoda %20'ye varan bir GPU kullanım farkı var. Eşit olsa Ryzen 5'in daha yüksek FPS verebileceğine eminim.
Sen oyunların işlemci kullanma mantığını bilmiyorsun anlaşılan.
Çekirdeklerden biri ekran kartının işlediği karelerden sorumlu. Diğerleri diğer işleri yapar oyunda. Ryzenların işlemci frekansları düşük olduğundan ekran kartı bekliyor.
Ayrıca oyunlar threadlari kullanmazlar. Msı Afterburner gibi programlar işlemci kullanımında threadleri de hesaba kartığından Ryzenlarda boşta olan işlemci kullanımı hep yüksek çıkar.
Sen de oyunlarda sanki orada kullanılmayı bekleyen bir potansiyel var zannedersin.
Thread açık ve kapalı test atayım sana, tek değişen şey işlemci kullanım yüzdesi ( bahsettiğim sebepten):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Grafik ayarlarını arttırabilirsiniz. Önemli olan Ryzen 5'in kullanımı değil, GPU kullanımı. Zaten videolarda GPU kullanımı düşük o yüzden FPS az. Siz ayarları Ultraya çekin bakın nasıl artacak. Zaten RTX 2060 gibi bir kartla 1080p oyun oynamak saçmalık olur. En kötü 2K oynamanız lazım. Eğer 2K monitörünüz yoksa, VSR ile çözünürlüğü 2K yaparsınız.

@Teacher80 yahu sen hakikatten laftan anlamazsın. GPU kullanımı az GPU. İşlemcinin GPU ile ne alakası var? Ryzen 5 besleyebiliyor tamam mı? Bu kadar net. Ben sana oyunlar thread kullanıyor dedim mi? İleride çıkacak dedim. Senin attığın videolarda "GPU KULLANIMLARI FARKLI" bu kadar basit. GPU kullanımı az olursa işlemcin istersen Core i15 olsun yine FPS "ARTMAZ". Mesela benim işlemcim i7 7700HQ ama ekran kartı GTA V'de %60 kullanıldığı için 30 FPS'yi geçemiyorum anladın mı?

Grafik ayarlarını arttırabilirsiniz. Önemli olan Ryzen 5'in kullanımı değil, GPU kullanımı. Zaten videolarda GPU kullanımı düşük o yüzden FPS az. Siz ayarları Ultraya çekin bakın nasıl artacak. Zaten RTX 2060 gibi bir kartla 1080p oyun oynamak saçmalık olur. En kötü 2K oynamanız lazım. Eğer 2K monitörünüz yoksa, VSR ile çözünürlüğü 2K yaparsınız.
2K da 2060 ve 2700x kullanıyorum, iyiki İntel almamışım dedirtiyor.

Yahu @Noixol hocam Taner anlamıyor yahu, anlamıyor. Ben ne yapabilirim anlatmak için? Kendim İntel kullanıyorum dizüstümde. GPU kullanıma geçmezse FPS artmaz bu kadar basit arkadaş hala "thread önemli değil" diyor, adil olmayan benchmark videoları atıyor. Böylelerin foruma alınmaması lazım. Tamam, sen daha iyi biliyorsun demek zor mu? Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Öğretmeye çalışıyorum ama inat ediyor. @Noixol hocam, arkadaşın almak istediğine yakın bir sisteminiz var. Siz anlatın canlı örnek olarak. Oyunlarda nasıl sistem?

Dsr ile çözünürlüğü 2k yapınca oyunda alabileceğin kare sayısı daha da azalacak ve işlemcin o düşük kareye yetişecek.
RTX 2060 ile Bf1, Bf5 ve Pubg oynuyorum, işlemcim 9600k. Ultrada Bf5'te 1080p'de 100-130 FPS alınıyor haritasına göre. Pubg'de ise Ultrada 1080p'de 120 FPS zor.
Dsr ile 2k çözünürlüğe geçerse daha da FPS düşer. Dediğim gibi oyunlar, ekran kartı ve işlemci çalışması hakkında bilgilerin yanlış.
Rtx 2060 ile Pubg'de 1080p ile 1440p farkı:

Çözünürlük artınca ekran kartının kare sayısı düşüyor ve bu durumda yüksek FPS veremeyen işlemcinle mutlu mesut yaşıyorsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı